otrdiena, 2014. gada 11. februāris

Vīrieša un sievietes daba - ārējais un iekšējais


Vēdu zināšanas 21. gadsimta cilvēkiem

Sievietes daba ir ļoti spēcīga. Sievietei  piemīt neizmērojama enerģija, satricinošana varenība.
Sievietes vēlēšanās var vai nu iznīcināt jeb ko, vai kādu, vai arī palīdzēt uzplaukt un attīstīties. Tāda ir sievietes daba. Tāda  ir sievietes varenība. Spēks, kas piemīt sievietei varbūt priekš viņas ļoti liela bagātība, un tā pat var kļūt priekš viņas par lielāko lāstu.

Sievietes un vīrieša daba, būtība.
Kāda ir atšķirība starp to sievieti, kas iedvesmo un to, kas iznīcina? Atšķirība ir noskaņojumā, kuru sieviete labprātīgi pieņem.
Viņa var spēlēt vīrišķīga līdera lomu un var pieņemt paklausīga vīrietim sekotāja lomu.
Ja mēs paskatāmies uz sievietei, kurai  piemīt visīstākās sievišķības  rakstura īpašības, tad mēs varam ieraudzīt ļoti skaistu dzīvu būtni, kas pastāvīgi  plaukst, zied. Ne velti sievieti  bieži salīdzina ar ziedu.  Ekzeperī savā  Mazajā princī apraksta sievietes būtību kā rozi. Roze, kas ir skaista un patīkami smaržo. Un katrai rozei, lai cik ērkšķu un adatu tai būtu, vajadzīga aizsardzība. Bez tam, zieds ir atkarīgs no savas būtības. Atkarība  no nepieciešamības pēc aizsardzības, attiecībām, uzmanības.  Tā ir  sievietes daba. Sievietes daba ir iekšēja, tai ir nepieciešama aizsardzība. Tāpēc daudzu tautu  kultūrās tiek runāts par to, ka sieviete – mājas  pavarda sargātāja. Un vīrs vairāk atdod sevi ārpus ģimenes – palīdz ģimenei  un aizsargā  ģimeni no ārējās iedarbības, ietekmes.

Palūkosimies uz Vīrieti.
Vīrietim, kuram piemīt īsti vīrišķīgas rakstura īpašības ir uz ārpusi vērsta daba. Kāpēc tā? Tāpēc, ka pēc daudziem mēģinājumiem kļūt laimīgam, sasniegt dažādus citādākus mērķus viņš  nonāk pie šādas atziņas – kļūt laimīgs pa īstam var tikai sasniedzot augstāko mērķi. Viņa uzdevums ir  ārpus viņa. Tajā pat laikā, tas ir neizsakāmi svarīgs. Tas ir ļoti sarežģīti, bet visiem vajadzīgi. Pati skumjākā dzīve ir tam, kurš nodzīvo to  tukšgaitā, bezmērķīgi.
Vīrietis redz. Viņš zin kurp un kā iet. Sievietei ir grūti saprast tādas ārējas lietas, t.i., kur īsti jāiet... kādā virzienā. Bet viņa labi zin kā ir jāiet: lai visa kā  būtu pietiekami, lai viss būtu skaisti, lai visiem būtu silti, lai neviens neslimotu, lai visi būtu paēduši, lai visi labi izgulētos. Vīrietis visos šajos iekšējos nosacījumos apjūk, tāpēc priekš viņa šīs lietas ir mazsvarīgas. Nav gultas – gulēsim uz zemes. Nav aizkaru – piekarināsim baltu  lupatiņu. Un tā tālāk. Vīrietim ir svarīgs pavisam  cits kas. Vīrietim ir svarīga darbība uz āru...  Sievietei ir svarīga darbība iekšienē.

Pašlaik, protams, cilvēki protestē pret to.  Vīrieši nevēlās uzņemties atbildību par ārējo darbību,  sievietēm negribas  sēdēt mājās un viņās vēlās „stūrēt visu”. Sievietei, kas vēlās   gūt patiesu laimi attiecībās, vienkārši nepieciešams vīrietis, kas spēs palīdzēt viņai nonākt pie  dzīves mērķa. Un vīrietim, kas zin kurp iet, bet nezin kādu lukturīti paņemt līdzi, vajadzīgs kāds, kas vienmēr palīdzēs viņam iet pareizi, vienmērīgi.
Tas nenozīmē, ka kāds  no viņiem ir augstāks un kāds zemāks. Nē. Ir savstarpēja atkarība, sinerģija. Tieši savstarpējā  sinerģija  vienam no otra, apvieno cilvēkus.
Ja sieviete  uzņemsies rūpes par to kurp doties – visa ģimene ies bojā. Tieši tāpēc tiek teikts, ka sievietei ir jāsamierinās. Un samierināšanās priekš sievietes nav tas, kas  liek zaudēt pašcieņu. Sievietes samierināšanās ir viņas spēks.
Viņa saprot, ka vīrietis ved viņu un viņu bērnus uz dzīves mērķi ( ja protams tas tā ir)  un cenšas visādi viņam tajā palīdzēt.  Tāpēc viņa pielāgojas vīrietim un pazemīgi  palīdz viņam. Tas ir līdzīgi kā kad mašīnā  brauc ģimene. Vīrietis pie stūres, sieviete blakus, bērni aizmugurē. Un  atmosfēru mašīnā nosaka sieviete. Viņa seko līdzi , lai visi būtu apmierināti. Viņa  nerīko  vīram skandālus, viņa ir blakus. Un ar to viņa palīdz visai ģimenei attīstīties un progresēt.

http://www.draugiem.lv/#/vedas21gsvisiem/news/?p=11470740