Medicīniskie izmeklējumi ir apstiprinājuši garšvielu noderīgumu,
kuras nu jau daudzus gadus izmanto indiešu sievietes. Viena no
visizplatītākajām garšvielām Indijā ir kurkuma. Tā satur milzīgu daudzumu
antioksidantu – vielas, kas novērš vēža šūnu veidošanos. Un vēl, indiešu sievietes
uzskata, ka šī garšviela palīdz saglabāt skaistumu un jaunību. Samaisot tikai
trīs sastāvdaļas var iegūt brīnišķīgu, dabīgu līdzekli, kas aktīvi cīnīsies ar
vēžu sūnām un stiprinās organisma aizsargspēkus.
Sastāvdaļas:
- kurkuma;
- olīveļļa;
- melnie pipari.
Pagatavošana:
Samaisi ¼ ēdamkarotes kurkumu ar pustējkaroti olīveļļas n
pievieno šķipsniņu malto melno piparu. Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisi un
iznākušo maisījumu vari izmantot kā piedevu salātos vai lietot to pa tējkarotei
dienā, pēc vēlmes uzdzerot nedaudz ūdens.
Kurkumai piemīt spilgi izteiktas pretiekaisuma īpašības, kas to
padara par labāko no dabas antibiotikām. Pētījumu laikā tika pierādīts, ka šī
garšviela palīdz aizkavēt resnās zarnas, galvas smadzeņu un prostatas vēža
attīstību.
Olīveļļa satur vitamīnus un antioksidants, kas palīdz cīnīties
ar krūts vēzi, bet melno piparu sastāvā esošais piperīns daudzkārt pastiprina
zāļu un piedevu spēku!
Tāpēc šis maisījums ir tik noderīgs! Pamēģini, pagatavo to jau
šodien, un vari nebaidīties par saslimšanām ar vēzi.