Sārmainie supervaroņi: pH 8,5–9,0
arbūzi
artišoki
avokado
bietes
brokoļi
brūnaļģes un jūraszāles
citroni
citronzāle
cukini
dārzeņu sulas (svaigas)
fenhelis
greipfrūti
ingvera sakne
kajēnas pipari
kanēlis
kivi
koriandrs (svaigs)
ķirbju sēklas (svaigas, negrauzdētas)
ķiploki
laimi
lapu kāposti (kale)
mandarīni
mango
melones
papaijas
pētersīļi
puķkāposti
sinepju lapiņas
rozīnes
salāti (dažādu veidu)
saldie kartupeļi
selerija
sīpoli
sparģeļi
spināti
tomāti (svaigi)
ūdenskreses
vīnogas
zaļā tēja
zāļu tēja
apelsīni
āboli
ābolu vīna etiķis
aprikozes
augļu sulas (dabiskas, nesaldinātas)
baklažāni
baltais redīss
bambusa dzinumi
banāni
bumbieri
burkāni
dateles (svaigas)
guava
jūras sāls
kāposti
kartupeļi
kastaņi
kolrābji
kukurūza
kvinoja
ķirbji
linsēklas
linsēklu eļļa
lucernas dīgsti
mandeles
nektarīni
olīvas (svaigas)
papaija
paprika
pastinaki
persiki
puravi
rāceņi
redīsi
rīsi (savvaļas)
salāti
selerija
tamari (bezglutēna sojas mērce)
vīģes (svaigas)
zaļās kāršu pupiņas
zirņi (svaigi)
amarants
ananasi
briseles kāposti
diedzēti graudi
gurķi
kazas piens (svaigs)
kokosrieksti (svaigs mīkstums un sula)
miežu iesals
ogas
olīveļļa
piens no govs (svaigs, nepasterizēts)
prosa redīsi rīsi (brūnie, basmati)
saulespuķu eļļa
sēnes
sezama sēklas
sīpoli
skābie ķirši
sojas piens
sojas pupiņas
tofu (sojas siers)
tomāti (termiski apstrādāti)
Skābā fronte: pH 6,0–6,5
austeres
auzas
brokastu pārslas
brūnie rīsi
ciedru rieksti
Fetas siers
griķi
halumi siers
humuss
jogurts (nesaldināts)
kakao
karobs
kļavu sīrups
krekeri (kviešu, miežu, rīsu)
kukurūzas milti
lasis
lielākā daļa graudu
mandeļu piens
medus
olas
olīvas (marinētas)
pasterizēts piens
pilngraudu maize
pistācijas
plūmes
popkorns (ar sāli un sviestu)
pupiņas (vairums vārīto)
rīsu piens
rīsu etiķis
siers
sojas mērce
tumšā šokolāde
vēžveidīgie
zivis
žāvēti augļi
aļņa gaļa
balzametiķis
biezpiens
brazīlijas rieksti
cukurs (brūnais)
granātāboli
jēra gaļa
joda sāls
jogurti (ar cukura piedevu)
kečups
konservēti dārzeņi
majonēze
mandeļu eļļa
mannas putraimi
medījuma gaļa
mieži
pekanrieksti
pīles gaļa
rīsi (baltie)
sezama eļļa
sinepes
stēvija (saldinatājs)
tītara gaļa
valrieksti
vīns
vistas gaļa
zoss gaļa
alkohols (stiprie dzērieni)
alus
baltmaize
baltvīna etiķis
cukurs (baltais)
cūkgaļa
grauzdēti rieksti
ievārījumi
kafija
krējumsiers
kvieši
kviešu miltu pasta/makaroni
liellopa gaļa
melnā tēja
mīdijas un citi moluski
pistācijas
zemesrieksti
pH 3,0–3,5
coca cola
desa
frī kartupeļi
enerģijas dzērieni
palmu eļļa
saldējums
sulas (pasterizētās)
tuncis (konservēts)