sestdiena, 2016. gada 16. janvāris

Esi, kas esi

Šrī Bagavāns:
“Mans ir tikai viens vēstījums. Tas ir - “esi, kas esi”. Necentieties kļūt par ko citu, nemēģiniet kļūt par kādu ideju. Tas nekad nenotiks. Jūs varat būt tikai jūs pats.
Ja necentīsieties izvairīties no tā, kas esat vai kāds esat, tad sasniegsit lielumu un diženumu. Diženums nozīmē būt pašam; lai kāds jūs būtu.
Nav svarīgi, kas esat. Jautājums ir par to, cik sevi atzīstat, cik sevi mīlat. Ja mīlat sevi, tad viss ir kārtībā. Tad viss notiks ļoti labi. Ar jums viss būs kārtībā.
Problēmas sākas tāpēc, ka sevi patiesi nemīlat, nepieņemat sevi. Esat izlasījuši daudzas grāmatas, jums ir tik daudzi pielūgsmes objekti un ideāli, vēlaties kļūt kā tie un šajā vēlmē tiem līdzināties, jūs tiekat iznīcināti.
Ikviens cilvēks ir unikāls. Jums nav jābūt tādam kā citiem. Jūs esat īpašs. Jūs esat unikāls. Jums ir jābūt jums pašam; tad arī ritēsiet visu lietu ritumā.
Cenšoties kļūt par ko citu, jūs pavisam neesat sadarbībā ar dabu.
Apziniet savu nozīmi, neesiet augstprātīgi, bet pieņemiet sevi tādu, kāds esat radīts, jo tāds ir bijis dievišķais plāns. Jūs esat liktenīgi lemti būt par to, kas esat. Esiet pret to patiesi. Tā arī ir apgaismība.
Kad kļūstat apgaismoti, tad saprotat, ka jums nekas nav jāatklāj. Pūles kļūt apgaismotam samazinās. Tad arī esat apgaismots. Tāpēc bieži vien atkārtoju, ka cenšanās kļūt par apgaismotu cilvēku līdzinās melna kaķa meklējumiem melnā istabā, īpaši, ja kaķa tur nemaz nav. Kad to saprotat, tad meklējumi beidzas.

Kad beidzas meklējumi, tad paliekat tāds kāds esat. Kad esat tāds kā esat, tad esat apgaismots. Patlaban vēl neesat tāds, kā esat.”

Vienotības universitāte
Tulkoja Māra Brante
Vienotības universitātes mācību un zināšanu krātuvīte Facebook Saules templis