piektdiena, 2016. gada 22. janvāris

Iekšējā un ārējā vienotība

Otrā līmeņa mācību procesā es guvu mistisku pieredzi par to, ka esmu liels putns un pieredzēju tā apziņu. Vai mans dievišķais būtu liels putns? Vai man vajadzētu caur šo putnu spēcināt savas attiecības ar dievišķo?
Šrī Bagavāns:
“Jūs varat attīstīt sevī putna acs plašo vērojumu vai maza tārpiņa redzējumu gan par cilvēkiem, gan notikumiem. Attīstot sevī uz visiem dzīves notikumiem putna redzējumu, pamazām kļūsiet par lielu putnu. Sākumā tas būs īslaicīgi, bet tad kļūs par pastāvīgu sajūtu.

Mūsu nodoms ir pārtraukt atsvešinātību cilvēku starpā. Cilvēkiem ir jāsajūt vienam pret otru tuvums. Vai tā ir sieva, vīrs, dēls, meita vai svešinieks. Jums jājūtas tuvam ar citiem, jājūtas savienotiem, jājūtas vienotībā. Jūs sākat ar iekšējo vienotību un kopā mēs beigsim ar planetāro vienotību, tad iesim tālāk uz transpersonālo, kas ir Dievišķais. Beigās jums jāsajūt, ka esat viens ar Dievišķo.

Jūs un Dievišķais neesat atdalīti. Dievišķais ir jūsu pašu augstākais es, tikai jūs esat no tā atsvešinājušies. Tas neatrodas kaut kur ārpusē, ar kuru jums būtu ārpusē jāsaplūst. Nē, tas ir un atrodas jau tagad jūsos. Jūs esat Dievišķais, bet sajūtat atdalītību un separāciju, un tieši tam ir jāaiziet. Tāpēc vienmēr saku, ka te vienotībā mēs visi esam Dievs - es esmu Dievs, jūs esat Dievs, skudra ir Dievs, zilonis ir Dievs. Dievs ir kļuvis par visu. Cilvēks, kuram ir AIDS, arī ir Dievs. Viņš ir Dievs, kuram ir AIDS. Cilvēks, kuram ir H1N1, ir Dievs, kuram ir H1N1. Un tā, kad palīdzat šim cilvēkam, tad palīdzat Dievam un tā kā viss un visi esam Dievs, tad palīdzam tikai un vienīgi Dievam.

Šai mācībai ir jākļūst par dzīvu pieredzi un sapratni. Nevis par teoriju, konceptu, ticību vai uzskatu. Ja piemēram esat pārliecināts kristietis, tad varbūt jums doma par to, ka kļūstat viens ar Dievu, ir nepieņemama. Tas ir personīgi. Tad varat pārtraukt kļūt viens ar Dievu. Jūs varat to nedarīt, ja piemēram esat musulmanis un musulmanisms jums to aizliedz, tad nedariet to. Bet citiem tādu problēmu nav. Bet faktiski, un tas ir fakts, ka drīz sapratīsiet, ka jau esat Dievs.

Mūsu mērķis ir tikt vaļā no ilūzijas. Vienīgā problēma ir tāda, ka jums ir šī ilūzija un mēs vēlamies šo ilūziju noraut. Kad būsim to norāvuši, tad atklāsiet sev, kā jau teicu, ka patiesība tikmēr nav patiesība, kamēr tā nav kļuvusi par jūsu patiesību. Tā kļūs par jūsu patiesību, tas arī viss. Jūs visi kļūsiet par Dievu. Tāds ir šīs pasaules mērķis. Tā ir vienotība, tā ir augstākā vienotība. Mēs sākam ar iekšējo vienotību. Mēs apstādinām iekšējo konfliktu, mēs sākam ar to, un beidzam ar to, ka kļūstam par pašu Dievu.”


Vienotības universitāte
Tulkoja Māra Brante
Vienotības mācību un zināšanu krātuvīte Facebook Saules templis