trešdiena, 2016. gada 6. janvāris

Ceļš pretim atbrīvošanai un apgaismībai

Šrī Amma Bagavāns:
“Katram cilvēkam ir jāiegūst BAGĀTĪBA. Bez bagātības šajā pasaulē jūs neko nevarat paveikt. Tāpēc ir jāuzkrāj bagātība. Un caur to ir jāizpauž savs Es.

Tālāk seko otrā dzīves pakāpe - jums jāizpilda savas VĒLMES. Cilvēkam ir jāapmierina vēlmes.

Tad nāk DHARMA. Tas nozīmē strādāt un palīdzēt citiem.

Visas iepriekšminētās trīs atrodas zem pirmās daļas, ko saucam par DHARMU NEAPGAISMOTAJIEM.

Tad seko nākamā sadaļa - DHARMA APGAISMOTAJIEM. Tā ir tiem, kuri meklē apgaismību, tiem, kuri vēlas kļūt apgaismoti. Kamēr pirmās trīs nav piepildītas, ceturto (Moksha) nevar sasniegt. Vienotībā mēs sakām, ka Es jābūt apmierinātam, lai gūtu piepildījumu gan bagātībā, vēlmēs un ieguldījumā. Tikai tad, kad tas viss ir sasniegts, tad ir iespējams ceturtais - mokša vai atbrīvošana. Lai pie tā visa nokļūtu, ir jāpārvar mentālie bloki. Ir jātiek galā ar traumām. Tas viss ir jāpārvar, lai sasniegtu veiksmi un piepildītu vēlmes, lai spētu apcerēt. Ja tās ir sasniegtas, tad jau paša procesa laikā cilvēks kļūst par ‘kareivi’. Jums ir jābūt kareivjiem, lai sasniegtu mukti (atbrīvošanu). Kamēr šķēršļi nav attīrīti, cilvēks nevar sasniegt mukti (atbrīvošanu).


Piemēram, pateicoties kādai pagātnes traumai vai mentālajām nosacītībām, jums neveicas naudas pelnīšanā. Tā trauma, tā mentālā nosacītība kavēs jūsu atmodu, apgaismību, vai garīgā ceļa attīstību. Tāpēc jums ir jāsasniedz un jāiegūst visas šīs lietas. Tad veidojas dabīga izaugsme. Ja nepiepildāt iepriekšminētās lietas un sakāt, ka gribat kļūt apgaismots un sasniegt mukti (atbrīvošanu), tad nesasniegsiet to. Cilvēkam ir jāpiepilda savs Es. Tāpēc mēs tādu uzsvaru liekam uz panākumiem, uz panākumiem katrā dzīves nodarbē.”

tulkoja Māra Brante
Vienotības universitātes mācību un zināšanu krātuvīte apskatāma Facebook Saules templis