svētdiena, 2012. gada 5. februāris

Seminārs "Par veselīgu dzīvošanu"


Labdien, LVK biedri, draugi un domubiedri! 


Ir nu gan aukstimiņš!!! :) Bet mēs tik sildamies ar zāļu tējām un turpinās veiksmīgi iesāktos darbus. Un aicinam Jūs uz otro un trešo semināru 5 semināru ciklā "PAR VESELĪGU DZĪVOŠANU".  


Kāpēc ko tādu organizējam, lasiet šeit: http://www.tautasskola.lv/2012/01/pirma-lekcija-seminaru-ciklam-par-veseligu-dzivosanu/ 


Bet atsauksmes par jau notikušo pirmo semināru lasiet: http://www.tautasskola.lv/2012/01/pirmais-veseligas-dzivosanas-seminars-aizvadits/ 


Atsauksmes no apmeklētājiem raibas kā puķu zirņi, bet tādi jau esam arī mēs paši! :) 


Otrā semināra tēma: "Atveseļošanās bez zālēm", kas šajā gadalaikā, kad visapkārt tiek runāts par gripu, dažādām elpceļu saslimšanām utt., ir ļoti aktuāls jautājums.


Šajā seminārā piedāvāsim Jums ieskatu divos mazliet netradicionālos medicīnas, terapijas virzienos, proti - homeopātija un aromaterapija. Uz sarunu esam aicinājuši medicīnas zinātņu doktori un homeopāti Inesi Jokstu un Latvijas Aromaterapeitu Asociācijas (LAROMA) prezidenti, ārsti-kosmetoloģi, aromaterapeiti Valentīnu Ščegļajevu, kā arī aromterapijas speciālistes Odriju Pinni un Agritu Jērumu. 


Latvijā homeopātiju joprojām uzskata par alternatīvo ārstniecības metodi, bet citur pasaulē tā jau ir oficiāli atzīta medicīnas nozare. Homeopātiskie līdzekļi palīdz organismam sakārtoties, nevis piespiežot kaut ko darīt, bet tikai pasakot priekšā, kā vajadzētu. Šīs zāles vairāk ir informācijas nesējas un ietekmē dzīvo būtni kā vienotu veselumu...


Seminārā mēģināsim rast atbildes uz jautājumiem: Kāpēc homeopātiju? Vai tā derēs visiem? Kādās situācijās labāk izvēlēties homeopātiju, kad vērsties pie klasiskās medicīnas? Bērnu vakcinācija - kad un vai vakcinēt? Runāsim par profilaksi, kad visi apkārt klepo un šķauda, par to, kā atvieglot slimošanas procesu (šķidruma uzņemšana, uzturs, labvēlīgi apstākļi...). Un noteikti pajautāsim dakterei, kas, viņasprāt, ir labas veselības ABC.


Semināra otrajā daļā runāsim par aromaterapiju - tā ir slimību profilakses un ārstēšanas metode, izmantojot ēterisko eļļu saturošus augus un no tiem iegūtos produktus. Aromaterapija iedarbojas uz slimību cēloņiem, nevis sekām. Pareizi izvēlētas ēteriskās eļļas iedarbojas nomierinoši, stimulējoši, tās spēj dziedināt un stimulē organisma aizsargspējas un imunitāti.


V.Ščegļajeva stāstīs, kas ir aromaterapija, ēterisko eļļu priekšrocības, to izmantošanas veidus un pielietošanu brīžos, kad mūs vai mūsu mazos pārsteigusi slimība. Būs atbildes uz jautājumiem par ēterisko eļļu iedarbību, noteikumiem, kas jāievēro tās lietojot, kā arī to vai visas eļļas derēs jebkuram - ja nē, tad kāpēc? 


Aromterapijas speciālistes A.Jēruma un O.Pinne (Odrija ir arī Kundalini jogas pasniedzēja un pašreiz apgūstu Sat Nam Rasayan meditatīvās dziedināšanas praksi, sevis un savas ģimenes ārstēšanā izmanto dažādas alternatīvas metodes - zāļu tējas, veido dažādus tēju maisījumus, gatavo ziedes, sāls bumbas kāju vanniņām un ķermeņa peldēm, eļļu maisījumus, kas labi palīdz klepus, iesnu, muskuļu, locītavu un nespēka gadījumos) sniegs konsultācijas par dabīgās kosmētikas produktiem veselībai, skaistumam, ķermenim un garam -  aromterapija dabīgajā kosmētikā atjauno ne tikai mūsu fizisko ķermeni, bet labvēlīgi iedarbojas arī uz mūsu smalkajiem ķermeņiem. Tā sniedz mums pozitīvo enerģiju un atver mūs mīlestībai un dzīvespriekam. Varēsim izsmaržot, izjust un, ja radīsies interese, veikt arī pasūtījumus. 


Kad: 2012.gada 11.februāris
Cikos: plkst.: 10:30 - 16:00
10:00 - 10:30 Reģistrācija; silta tēja
10:30 - 12:30 Lektors Inese Joksta (lektora stāstījums par homeopātiju; atbildes uz jautājumiem)
12:30 - 13:00 Pusdienu pauze (iespējams pieteikties siltām veģetārajām pusdienām)
13:00 - 15:00 Lektore Valentīna Ščegļajeva (lektora stāstījums par aromaterapiju; atbildes uz jautājumiem) 


15:00 - 16:00  Agrita Jēruma un Odrija Pinne  (aromaterapija praksē)
* starp lekcijām būs nelielas tējas pauzes ar mūsu sarūpētu tēju un kafiju un Jūsu līdzpaņemtiem veselīgiem našķiem (rieksti, augļi, sukādes...) 


Trešā semināra tēma: "Vesels ikdienā latviskā garā". Arī dzīvojot pilsētvidē, mēs ļoti labprāt dzeram zāļu tējas, pie izdevības guļamies uz lāvas un ļaujamies pirts procedūrām, bet ko vēl zināja un darīja mūsu senči, lai būtu "veseli kā rutki"?
Uz šo semināru esam aicinājuši psiholoģijas konsultanti, pašattīstības grupu un latvisko ritu vadītāju, dabas dziedniecības un latviskās dzīvesziņas izzinātāju Sarmīti Krišmani. Sarmīte specializējas ļaužu garīgās un fiziskās veselības uzlabošanā un dalīsies ar mums savās zināšanās par zāļu tējām, pirts rituāla labvēlīgo ietekmi uz veselību, par dabas dziedniecības spēku, mājas attīrīšanu, arī par enerģētiku un vēl un vēl...


Šis seminārs paredzēts šī gada 19.februārī plkst.10:00 - 14:00 (ar tējas pauzi un Jūsu līdzpaņemtām uzkodām). 


Semināru norises vieta: Rīga, Cēsu iela 31/3, Express Café 31 telpās (Barons kvartāls)


Mēs būsim pateicīgi par ziedojumu par semināra organizēšanu: LVK biedriem 5.00LVL apmērā, pārējiem 6.00LVL apmērā. Arī šajās reizēs ierašanās bez bērniem. 


Pieteikšanās elektroniski uz zane.johansone@gmail.com (dalībnieka vārds, uzvārds, Jūsu kontaktinformācija). Neskaidrību gadījumā rakstiet vai zvaniet. 


P.S. Aicinam ielūkoties arī: http://www.tautasskola.lv/2012/01/apmacibu-apkopojums-vecakiem-februarim-un-marta/ 
Te atradīsiet informāciju par citu, mums radniecīgu organizāciju rīkotiem semināriem un pasākumiem gan lieliem, gan maziem! 


Uz tikšanos! 
LVK vārdā 
Zane Johansone 
T. +371 28658741       
www.tautasskola.lv