trešdiena, 2011. gada 7. septembris

Konsultatīvais centrs "Lotoss"

Labdien, mīļie!
Nosūtam jums informāciju par konsultatīvā centra “Lotoss” pasākumiem.
Ar cieņu un mīlestību, Viktors un Guna.

Sākot no 5.septembra atsākam meditācijas
  • Katru pirmdienas rītu 7:30–8:30.
  • Katru ceturtdienas vakaru 19:30–20:30.
  • Mēneša pēdējā svētdiena – meditācijas prakses diena (no 11:00 līdz 16:00). Tuvākā meditācijas prakses diena būs 25.septembrī.
Konsultatīvais centrs “Lotoss” organizē septiņu nodarbību ciklu, kurā vecāki varēs gūt atbildes un izpratni par šiem un citiem jautājumiem, kuri ir būtiski audzinot bērnus.
Nodarbību cikls «Vecāku un bērnu attiecības: saskaņas un sadarbības veidošana»
Jautājumi uz kuriem vecāki un skolotāji meklē atbildes :
  • Kā mēs varam audzināt un vadīt bērnu tā, lai viņš mums atklātu savu iekšējo gudrību un atdotu mums savas mīlestības dāvanas?
  • Kas mums jādara, lai bērns spētu augt bez konfliktiem ar apkārtni?
  • Kā mēs varam attīstīt savu izpratni, viedokli un zināšanas par nepieņemamu bērnu uzvedību, un aizvietot to ar pozitīvu attieksmi?
  • Kā mēs varam vadīt un atbalstīt bērnus tā, lai viņi spētu izdzīvot šajā pasaulē un skolā, līdz kļūs pietiekami pieauguši, lai rastu savu virzienu?
  • Kā palīdzēt depresīvajiem bērniem, kuru tipiskais izteiciens ir: “Ak, mamma, ja es būtu to zinājis, es nebūtu nācis šajā pasaulē!”
  • Kā palīdzēt bērniem, kuriem trūkst cieņas pret vecākiem un skolotājiem?
  • Kā palīdzēt bērnam attīstīties kā unikālai personībai, izvairoties no stereotipu uzspiešanas?
Nodarbības notiks reizi divās nedēļās, otrdienās, no plkst. 16:00 līdz 18:00.
Nodarbību datumi:
6. septembris, 20. septembris;
4. oktobris, 18. oktobris;
1. novembris, 15. novembris, 29. novembris.

Seminārs «Sievietes būtība un aicinājums »
Veiksmīgām attiecībām ir par maz atrast tikai pareizo cilvēku;
svarīgi ir būt šādam pareizajam cilvēkam.
/K.Lembs/
Šis seminārs ir tapis ieklausoties un redzot mūsdienu sievietes problēmas, kuras veidojas šīs dzīves ikdienas gaitās caur prāta darbībām – aizmirstot “Kas Es Esmu un Kādēļ Es Esmu”. Un,  sasniedzot zināmu vecuma posmu, sievietes bieži apjauš, ka kaut kas nav tā, un tad  viņas sāk meklē savu patieso aicinājumu, vēloties būt patiesi laimīgas – kā sievietes.
Kādēļ par to grūti runāt? Atziņa: sievietes vairāk nekā jebkad cieš no savas neatzītās  un izkropļotās identitātes. Bieži sieviete izjūt dziļu nedrošību tieši tāpēc, ka vairs nezina savu vietu ģimenē un sabiedrībā, un tāpēc, ka viņai radies kļūdains priekšstats par sevi un par savu identitāti. Bieži vien apliecinājumu savai cieņai un vienreizīgajai vietai viņa meklē nevis savā sievišķībā (kas ir pārprasta), bet citās darbībās.
Līdzīgi arī vīrietis, vīrišķais, spēj pilnībā atklāt savu aicinājumu un personību tikai tad, kad viņš sievietē atpazīst šo pretmetu – vienlaikus tik atšķirīgu un tik tuvu.
Sieviete, ar savu skatījumu uz vīrieti un dialogā ar viņu, paver ceļu uz vīrieša personību, atbalsta viņu tā darbībā. Tas ir iespējams tikai pie nosacījuma, ka sieviete pieņem gan savu atšķirīgumu no vīrieša, gan arī to, ka ir viņam līdzīga, un nevis aizgūtajā vīrišķībā, bet savā personiskajā un neaizvietojamā sievišķībā.

Nodarbības notiks reizi divās nedēļās trešdienās, no plkst. 16:00 līdz 18:00.
Nodarbību datumi:
7. septembris, 21. septembris;
5. oktobris, 19. oktobris;
2. novembris, 16. novembris, 30. novembris.


Visiem pasākumiem norises vieta ir Merķeļa iela 11-210.
Pieteikšanās un informācija pa tālruni 26345726 (Guna), vai e-pastu http://www.inbox.lv/rfc2368/?value=mailto%3aguna.supe%40gmail.com.