ceturtdiena, 2013. gada 21. novembris

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/
4. novembris  
Pasaules tautām un valdībām pamatīgi jāpārkārto sava domāšana. Ir jānostiprina pozitīvas nacionālās jūtas un brāļu un māsu attieksmes starp cilvēkiem pasaules mērogā.
Nacionālās jūtas ar sirdi un ētiku ir svarīgas katrai zemei, jo cilvēkam ir vajadzīgs patvērums, kur viņš jūtas drošībā un par kuru viņš arī iestājas.
Bezpersoniska kopdzīve ir cēlonis neskaitāmām problēmām, kas jāuzveic.
Nacionālo apziņu veicina paradumi, tautiskie tērpi, dziesmas, svētki un daudzas citas lietas, kas izsaka dievišķā daudzveidību pasaulē.
Bet nacionālajai domāšanai jābūt pilnīgi saistītai ar sirdi, ar prātu un ētiku, citādi tā ved uz katastrofu.
Svešinieki jāciena tāpat kā vietējie iedzīvotāji - arī tad, ja tie paliek sveši.
Pret svešajiem jāizturas vismaz ar tādu pašu cieņu un draudzību kā pret vietējiem iedzīvotājiem - patiešām slikti, ka man jāakcentē šī pati par sevi saprotamā lieta.
Katram pilsonim skaidri jāapzinās, ka pastāv vienība starp visu zemju visiem cilvēkiem.
Nedomā, ka tā ir utopija. Jau šodien sāc praktizēt šādu domāšanu un izvērst to darbībā. Jo ES gribu, ka tu esi jaunajā pasaulē, kuru ES radīšu.


5. novembris
Sargies no sarežģījumiem.
Viena sarežģījumu forma rodas tad, kad cilvēki pārāk stipri akcentē emocionālo momentu.
Viņi tad jūtas "neticami" viens pie otra saistīti. Saprotas "brīnišķīgi", viss ir "pavisam vienkārši", "ti-i-i-k spēcīgi", "neaptverami" un "intensīvi"!
Šāda izpausme uzreiz padara skaidru, ka šeit izpaužas karmiski iepriekš paredzēta satikšanās.
Daži jūt, ka ir sen jau pazīstami, jo viņi ir pazinušies vienā vai vairākās agrākās dzīvēs.
Tieši tādēļ jābūt piesardzīgiem.
Sarežģījumi rodas kā starp vienāda, tā arī starp dažāda dzimuma pārstāvjiem.
Pēdējā gadījumā pastāvīgi ievēro Manu norādījumu - sirdis tuvu, ķermeņi tālu.
Tavam ķermenim pēc savas dabas ir raksturīgi sarežģījumi.
Kāda ķermeņa tapšanas cēlonis pastāv sarežģījumos un to karaliskajās sekās. Tie nosaka atkalpiedzimšanu un līdz ar to ķermeņa veidošanos.
Bez tam vēl sarežģījumi rada intensīvas, kaislīgas jūtas, kas ir tipiski dziņām, kuras nosaka ķermeņa izdzīvošanas mehānismu.
Ko ES ar Savu norādījumu "sargies no sarežģījumiem" gribu teikt, ir tas, ka tu situācijā, kādu ES tikko aprakstīju, kļūsti gaišredzīgs.
Neļauj sevi ievilkt dziļās jūtās, pazaudējot laiku pārdomāšanai. Neuzskati kaislību par savu mērķi, bet tiecies pēc mīlestības un iekšēja miera. Tas nenozīmē, ka tev nedrīkstētu būt dziļas jūtas. Tev tikai jāsargājas no jūtu virpuļiem, kas tevi ierauj tādos reģionos, kur tev draud briesmas sevi pazaudēt. SAIRAM!


6. novembris
ES arvien no jauna atkārtoju: ja tu nāc Man pretī vienu soli, ES simts soļus eju uz tavu pusi. Tā ir dziļa patiesība, kurai ir daudzas izpausmes, piemēram, tāda, ka Dievs pastāvīgi pūlas cilvēku labā, nemitīgi ar viņiem rūpējas un aizvien ir gatavs nākt viņiem pretī.
Bet šis teikums izsaka arī brīvību, ko Dievs dod cilvēkiem. Ir teikts: "Ja tu ej vienu soli".
Cilvēkam saskaņā ar savu brīvo gribu jāparāda, ka viņš ir gatavs uzņemt kontaktu ar Dievu apzināti. Ja viņš nedara, Dievs paliek nemanāms.
Šeit kļūst redzams jauns slānis: Dievs nekad neizvirzās priekšplānā, Dievs turas malā un tādēļ jebkurā brīdi jebkurš var Viņu nepamanīt.
Patiesībā tas ir kā filmā. Vispirms redz aktierus. Viņi nosaka fabulu. Daži savas lomas spēlē tik labi, ka naivi skatītāji domā - viņi patiešām ir tie personāži, ko viņi spēlē. Ja kāds aktieris, piemēram, spēlē ārstu, tad viņi viņam raksta un lūdz diagnozi vai recepti.
Taču vairums skatītāju zina, ka tas, ko viņi redz, ir tikai spēle.
Bet ļoti nedaudzi interesējas par režisoru. Viņi zina, ka aktieri daudzos gadījumos ir režisora radījumi. Ja teikto attiecina uz Dievu un cilvēku, tad nozīme ir šāda: Dievs ir režisors, kuram sakarā ar Viņa uzdevumu jāpaliek dibenplānā.
Tava attieksme pret Viņu izpaužas tādējādi, cik tālu tu Viņa darbību atzīsti.
Cauri daudziem mūžiem tu vari ticēt, ka aktieri ir reāli personāži un tā tu ar viņiem arī satiksies.
Kaut kad kaut kāda "gadījuma" dēļ pamodīsies tava interese un tu gribēsi paskatīties aiz kulisēm.
Tas ir brīdis, kad Dievs tev iet pretī.