ceturtdiena, 2015. gada 3. septembris

Kā lai izveidoju labas attiecības ar partneri?



Šrī Kalki Bagavāns:
Bez-konflikta attiecības vai perfektas attiecības reāli neeksistē. Dzīve ir dinamisks spēks. Tā katram piedāvā visdažādākās pieredzes. Meklēt tādas ideālas situācijas, kurās nekad nestrīdaties, nesadusmojaties, nepierādiet savu patiesību vai arī visu laiku paužat tikai mīlestību un pieķeršanos, tās ir tikai iedomas.

Jūs esat tik daudz izmēģinājušies mainīt savu partneri- gan apklustot, gan cīnoties pretim, dodot padomus, izrādot mīlestību un rūpes, gan atkāpjoties. Bet bēdīgā kārtā gaidītās pārmaiņas visbiežāk tā arī nenotiek. Ar cenšanos mainīt otru jūsu zemapziņa patiesībā pauž to, ka viņš vai viņa nav pietiekami labi, lai jūs tos mīlētu. Tas sāpina, un attiecībās jūs attālināties.

Ja domājat, ka attiecību laime slēpjas citu cilvēku pārmaiņās, tad esat sev uzlikuši grūtu, ja ne neiespējamu uzdevumu. Tās laimes durvis, ko cenšaties atvērt, transformējot savu partneri, ir mirāža.

Gluži otrādi, mierīgas attiecības ir raksturīgas ar to, kas esat tādā stāvoklī, kurā vienkārši ļaujat otram cilvēkam būt pašam vai pašai. Tas iespējams vien tad, kad saprotiet, ka ir velti censties vienam otru saprast.

Jūsu uzskati, pieņēmumi un domas varētu būt jums pašam ļoti tuvas, bet negaidiet, ka jūsu partnerim jābūt tādām pašām, ka partnerim jābūt tādam pat redzējumam kā jums. Tieši tas rada problēmas. Nav iespējams, ka divi cilvēki visu laiku viens otram piekrīt. 

Jūs esat daudzu procesu rezultāts- dzimšanas, bērnības, laika apstākļu, apēstās pārtikas utt. Tieši tāds pats ir arī jūsu partneris. Ikviens savā pieejā un redzējumā esat unikāls. Tāpēc nav gudri gaidīt, ka partnerim būs tāds pats viedoklis. Kad saprotat šo patiesību, tad sākat pieredzēt un izbaudīt savu partneri, un tas sniedz jums prieku.

Piemēram, sieva uz jums dusmojas. Ja jūs varētu ar viņu savienoties un pieredzēt viņas dusmas tā, kā jūs priecājaties par rīta pastaigu vai kafijas krūzi, tad šis būtu piepildījumu sniedzošs brīdis jūsu attiecību dzīvē. Kad pieņemat un pieredzat savu partneri tādu kā viņš viņa ir, tad tas ir mīlestības sākums.”

Vienotības universitāte