piektdiena, 2011. gada 20. maijs

Vaska sveces spēks

Senatnē mūsu senči ugunij izrādīja īpašu cieņu, veicot ziedojumus, lai izpelnītos Uguns mātes labvēlību, jo uguns stingai piemīt divas dabas — tā var gan sasildīt, gan sadedzināt.
Ap vistumšāko laiku, kad dienas kļūst īsākas, cilvēki allaž pievērsušies svecēm. Ar sveces palīdzību var enerģētiski sakārtot gan savu mājokli, gan sevi pašu. Skatīšanās liesmās kliedē negatīvās izjūtas, palīdz atbrīvoties no noguruma un depresijas, likvidē strīdu radītās izjūtas. Domās varam izstaigāt savus dvēseles vistumšākos kambarīšus, ar sveces liesmu izgaismojot tos un attīrot no naida, aizvainojumiem. Ar uguns palīdzību var dziedināt sirds slimības, neirozes, epilepsiju, šizofrēniju, «sadedzināt» enerģētiskus kaitējumus.
Meditācijām par garīgu tēmu vai dziedināšanai vēlams izmantot baznīcas vai tīra vaska sveces. Šo sveču liesma ir skaidra un iedarbība — spēcīga, tā spēj attīrīt smalkos enerģētiskos plānus, jo vasks ir «saulains» materiāls, pēc sava rakstura vistuvākais attīrošai ugunij.
Veikalu sveces tiek gatavotas no parafīna ar dažādiem piejaukumiem. Parafīns ir raksturīgs Zemei, kas pamatos maina liesmas raksturu. Ja vēlaties, lai šīs sveces jums palīdzētu, tās vispirms jāattīra un jāiesvēta, lai atbrīvotu no negatīvās enerģijas un pastiprinātu krāsas iedarbību. Sveces attīra ar eļļas palīdzību — tā varētu būt olīveļļa vai dažādas aromātiskās eļļas. Sveces ar eļļu iesmērē vienā virzienā. Tās, kuras paredzētas, lai dziedinātos, smērē no apakšas uz augšu, līdz deglim. Sveces iesvētīšanai izmanto lūgsnu — to, kura ir vistuvākā, vai Tēvreizi.
Var izmantot arī tautasdziesmas, sveci turot starp plaukstām:
Ej, Dieviņ, tu priekšu,
es tavās pēdiņās!
Vaska sveci dedzināju,
lai top gaiša dzīvošana!
Mana mīļā uguntiņa,
tīri manu dvēselīti,
sildi manu augumiņu,
lai top mana dvēselīte
villainītes baltumā!
Lai sadega slimībiņa,
lai sadega nelaimīte,
lai sadega neveiksmīte
uguntiņu liesmiņā.

Iesvētīšanas vārdus nostiprina ar trim cieši kopā saspiestiem pirkstiem, pārmetot trīs krustiņus. Tās sveces, ko esam izmantojuši kādam konkrētam mērķim, nevajag lietot citām vajadzībām, jo radīsies savstarpēji konfliktējošas vibrācijas.
Sveces vajag nodzēst ar kādu priekšmetu vai pirkstiem — nopūst nedrīkst, jo elpa šajā gadījumā arī simbolizē radošo enerģiju, un viena radošā enerģija nedrīkst noslāpēt otru radošo enerģiju.
Darbojoties ar svecēm, nevelciet mugurā melnas drēbes, tiks traucēts pozitīvais domu plūdums un bloķētas dvēseles dzīles; izņēmums ir mājokļa attīrīšana.
Svece (sevišķi vaska) uzņem cilvēku roku un visa ķermeņa enerģiju. Tur, kur iegulst negatīvais lādiņš, vasks uguns ietekmē neizdeg, bet veido notecējumus. Svece var sprakšķēt, kūpēt — tas norāda uz negatīvās enerģijas klātbūtni, kuru liesma likvidē.
Dzimšanas dienā, Ziemsvētkos vai Vecgada vakarā, sēžot pie svētku galda, ar sveču liesmiņas palīdzību varat sadedzināt promejošā gada bēdīgos notikumus, kā arī piesaistīt pozitīvu izdošanos nākošajā gadā iecerētajiem vai nodomātajiem plāniem.
Katram cilvēkam nepieciešamas divas vaska sveces (tās var pagatavot arī no biškopības veikalā nopērkamās vaska plāksnes, par degli izmantojot vairāk kārt savītu kokvilnas diegu).
Vispirms abas sveces saņem plaukstās, noskaita lūgšanu, sveces iesvētot.
Rokās atstāj vienu sveci un domās tai izsūdz grēkus, pastāsta tos notikumus, kuri nospiež mūsu dvēseli (atkārtošanai nav nozīmes). Pastāsta par savām sliktajām rakstura īpašībām, atkarībām, no kurām vēlamies atbrīvoties.
Kad esam beiguši, pārkrustām šo sveci un aizdedzi­nām.
Otrai svecei pastāstām visu, ko vēlamies sagaidīt no jaunā gada (sava dzimšanas jaunā gada vai kalendāra jaunā gada) — visas visapslēptākās vēlēšanās un sapņus. No sirds palūdzam uguntiņai tās īstenot. Pārkrustām sveci un aizdedzinām to.
Pārpalikumus no pirmās sveces iemetam miskastē vai ierokam zemē, bet pārpalikumus no otrās (nākotnes ieceres) ieliekam kādā kastītē un saglabājam līdz nākamajam gadam.

Iesaka LĪGA ZIEMELE