piektdiena, 2014. gada 30. maijs

Garšvielu iedarbība uz cilvēka raksturu


Garšvielas - tās ir unikāli palīgi cilvēka rakstura ietekmēšanai, un, zinot tās vai citas garšvielas īpašības, jūs varat tās pievienot ēdienam, lai sasniegtu konkrētu mērķi.
Asafetīda - ja to izmantosiet pārtikā, jūsu raksturā parādīsies vairāk maiguma, miera. Asafetīda palīdzēs normalizēt attiecības ar tuviem radiniekiem. Tā uzlabo sejas krāsu, āda kļūst elastīga, izlīdzinās nelielās grumbiņas.

Ingvers - tas jums dos iespēju izturēt grūtības. Tas aktivizē smadzeņu darbību, uzlabo atmiņu. Ingvers dod iespēju visu dienu būt mundrā  noskaņojumā, noņem nogurumu pēc fiziskas un psihiskas slodzes, stresa. Ingvers veicina tādu rakstura īpašību attīstību kā mērķtiecība, drosme, izlēmība.

Kurkuma - tā attīsta cilvēkā vispusīgumu, skaidru situācijas novērtējumu, mieru problēmu risināšanā. Lietojot to uzturā, jūsu prāts pamazām kļūst imūns pret tiem ikdienas dzīves kairinājumiem, kas agrāk kaitināja. Kurkuma dod spēkus ilgtermiņa plānu izstrādāšanai un realizēšanai, atbrīvo no nevajadzīga uztraukuma, dod vairāk pārliecību par sevi.

Čilī - tas palīdz atbrīvoties no nemiera, rupjības, priekšlaicīgiem lēmumiem. Darbības veida maiņa neradīs uztraukumu. Sazinoties parādīsies savstarpējas saprašanās sajūta. Tas vairo daudz personīgāku pieeju cilvēkiem. Jūs kļūsiet spējīgi veikt jebkuru, pat visnepatīkamāko darbu.

Muskatrieksts - attīsta izlēmību grūtību pārvarēšanā. Stiprina gribasspēku. Risinot kaut kāda veida problēmas, iespējams, ātri mobilizēt visus savus spēkus. No straujāka un aktīvāka dzīvesveida parādīsies brīvs laiks. Muskatrieksts palielina koncentrēšanās spējas uz jūsu uzmanības objektu.

Koriandrs - uzlabo izturību pret negatīvām apkārtējās realitātes izpausmēm. Tā lietošana nelielā daudzumā dos iespēju paciest nekaunīgus, rupjus, kašķīgus cilvēkus. Koriandru nepieciešams lietot cilvēkiem, kuri strādā smagos morāli-psiholoģiskos apstākļos.

Kumīns - tas ļauj jums būt neatkarīgam no tenkām, no slikta viedokļa par jums. Tas dos spēkus vienā rāvienā tikt galā ar kaitīgu ieradumu. Ļaus sakārtot dienas režīmu, atjaunos rakstura stingrību. Tonizē psihi, palielina noturību problēmu risināšanā.

Fenhelis - lieliski noņem nomācošu nogurumu no smagiem apstākļiem, no laika apstākļu izmaiņām. Visas problēmas risinās viegli, nemanāmi, Tas padara raksturu elastīgu, pārtrauc uztraukt pārlieks tiešums, uzbudinātība. Virzība caur dzīvi kļūs mierīga, progresīva.

Sierāboliņš (šambala) - mīkstina raksturu, attiecības ar cilvēkiem kļūst siltākas. Jūs kļūsiet labs, maigi mierīgs, līdzsvarots, patīkams. Sierāboliņš palīdz uzlabot ģimenes attiecības, noņemt pārlieku bērnu uzbudinātību.
Melnās sinepes - veicina maiga rāmuma attīstību raksturā. Pamazām visas rupjās rakstura izpausmes izzūd. Melnās sinepes dod iespēju labāk gremdēties savā iekšējā pasaulē, mazina nemieru, spriedzi. Labi palīdz tiem, kas neprot atpūsties, uzlabo miegu, ārstē depresiju.

Kardamons - tas dod raksturam spēju piedot aizvainotājam. Ja nepieciešams, palīdzēs izstrādāt pazemību, atbrīvos no spriedzes, sazinoties ar nepatīkamiem cilvēkiem. Var iemācīties izbēgt no strīdiem ģimenē, labāk attiekties pret bērniem, veciem cilvēkiem. Kardamons mazina ieradumu būt alkatīgam, novērš liekas domas no nevajadzīgiem pirkumiem.

Karijs - māca ieturēti, bez slinkuma un pārmērības izturēties pašam pret sevi. Mazina iekšējās pretrunas. Iestājas klusums un miers dvēselē. Palīdz bez uztraukumiem pakāpeniski risināt problēmas.

Kalindži sēklas - ja tās lieto uzturā, domas kļūst spilgtas un ātras. Ja nepieciešams ātri un precīzi atrisināt problēmu, kalindži ir neaizvietojams. Tas nostiprina stingru optimismu dvēselē, ticību saviem spēkiem. Acīs parādās spēks un priecīgs spīdums. Uzlabojas īstermiņa atmiņa, pasaule tiek uztverta spilgtāk.

(O.G.Torsunovs)