svētdiena, 2013. gada 11. augusts

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

22. jūlijs
Kāds jauneklis dzīvoja nabadzīgos, bet laimīgos apstākļos. Viņa vecāki godināja Dievu, mīlēja viens otru un bērnus. Viņi bija draudzīgi ar visiem mazajā ciematā, kurā dzīvoja. Bet, kā teikts, viņi bija nabagi, taču šim jauneklim bija lieli sapņi.
Savus sapņus viņš izstāstīja vecākiem, un viņi gudri secināja, ka viņš nekad tos nevarēs īstenot ciematā, bet vienīgi kādā lielā pilsētā. Viņi viņam arī paskaidroja, ka vajag daudz naudas, lai dzīvotu pilsētā, bet viņiem tās nav. Viņam tāpēc jākļūst par zemnieku līdzīgi viņiem. Viņi nav bagāti, bet viņiem ir viss, kas vajadzīgs, un bez tam viņi ir arī apmierināti un laimīgi.
Jauneklis ar to nevarēja samierināties. Kādu dienu viņš savāca visas savas mantas, uzrakstīja saviem vecākiem mīļu atvadu vēstuli un devās prom.
Viņš sasniedza pilsētu un jutās pazudis, vientuļš un nedrošs. Drīz bija iztērēts mazumiņš naudas, ko viņš bija paņēmis līdzi, un viņam vajadzēja saistīties jebkurā iespējamā darbā, lai vispār varētu sevi pabarot. Naktis viņš pavadīja kādā mierīgā vietā brīvā dabā, lai krātu naudu labākai pārnakšņošanas iespējai.
Tad notika brīnums. Viņš atrada darbu, kur guva panākumus. Viņa sapnis piepildījās. Viņš kļuva bagāts.
Viņš bija to panācis. Viss bija noticis tā, kā viņš bija iedomājies.
Un tomēr daļa viņa sapņa palika nepiepildīta. Kur bija lielā laime, ko viņš sev tik krāsaini bija iztēlojies? Laime, ko viņš pazina kopš savām mājām?
Vai viņš nebūtu varējis arī palikt savās mājās - izņemot to, ka pilsētā viņš vairāk nopelnīja (un arī izdeva)?
Viņš likvidēja savu darbu. Atgriezās mājās. Paklanījās saviem vecākiem. Atspirga viņu mīlestībā un kļuva zemnieks.
Sava sapņa īstenošana viņam bija iemācījusi kaut ko ļoti vērtīgu: redzēt to, kas viņam jau bija, kad viņš vēl tikai sapņoja, ka to vajadzētu piepildīt.

23. jūlijs
Modernā zinātne neapstrīdami ir izdarījusi lielus atklājumus un attīstījusies. Bet tanī pašā laikā tā lielā mērā ir atbildīga par tikumu sabrukumu un briesmīgu ticības zudumu.
Zinātne jūs apmāna, jo viss esot materiāls. Tie ir lieli maldi ar briesmīgām sekām.
ES tev saku: nekas nav materiāls. Viss ir tīrs gars. Viss sastāv no Mana vārda. Mans vārds, Mana griba, Mana mīlestība ir būtība visā.
Matērija, uz ko zinātne tik kārīgi traucas, pamatā ir tikai skaņa un dūmi, tīra maija (ārējā pasaule, šķitums). Tādēļ zinātne par maiju nav nekas cits kā maija.
Bet jo vairāk iestrēgst maijā un šeit meklē savu laimi, jo vairāk novēršas no Dieva.
Tieši tas šodien notiek. Zinātnes spēcināti cilvēki meklē savu laimi ārējā pasaulē un iestrēgst tanī arvien vairāk.
Sekas tam ir vientulība, cietsirdība, egoisms un varmācība. Tās ir tipiskās zīmes, kas rāda, ka cilvēks maijai piešķir lielāku nozīmi nekā Dievam.