trešdiena, 2013. gada 22. maijs

Vēl par sāli...


Par sāli īsumā varētu tā teikt:
 
1. Vērtīgākais - Saindhava Lavan - Akmens sāls, līdzsvaro visas trīs došas. Īpaši labi tiem, kam augsts asinsspiediens. Akmens sāls ir arī tas pats Himalaju sāls. To iegūst no 200milj vecām raktuvēm, līdz ar to to neietekmē atmosfēras piesārņojums. Pati pasūtu no ( http://www.ayurveda-markt.de/products/de… ).

2. Nr.2. Melnais sāls - jeb vulkāniskais sāls, kas patīkami garšo pēc olām (nu, citiem negaršo..). Ļoti vērtīgs Pittai daudz dzelzs un sēra, vienreizējs sāls (teica Pitta).

3. Jūras sāls - no ājurvēdas tomēr ir karsējošs un ir ļoti grūti iegūt TĪRU sāli, bez piesārņojuma (tas pēc manām studijām). Ājurvēda īpaši šo sāli neiesaka lietot uzturā. Plus vēl - nosaukumu Jūras sāls liek virsū parastajam vārāmajam sālim - tas ir atļauts. Tā ka... cik Latvijā esmu meklējusi, jūras sāli nekur dabūt nevar (tā lai es būtu apmierināta).

4. man pat viņu te negribas rakstīt - vārāmais sāls - V-, PK++ - līdz ar to ļoti kaitīgs organismam. Ko tur vairs citu komentēt.
 
http://www.draugiem.lv/group/16008430/ajurveda/?&f_tid=4851517#comments12_4851517