otrdiena, 2017. gada 4. aprīlis

Patiesība par sevi (2)

Patiesība par sevi. Tā ir vēl viena mācība, kurai prāts mēdz pretoties... un grib iejaukties.

“Iedomājamies līdz pusei piepildītu glāzi. To var uztvert kā pustukšu vai puspilnu, kas patiesībā atspoguļo uzskatu maiņu. Bet tad, kad atplaukst sirds, tad cilvēks jūtas gan kā glāze, gan kā ūdens. Tad cilvēks jūtas savienots. Visi cilvēki jau patiesībā ir savienoti. Mēs neesam atdalīti indivīdi, kā mums tas šķiet. Šī separācija (atdalītība) ir tikai ilūzija. Kad tā izzūd, tad saprotat, ka patiesībā esat otrs. Jūs to dziļi sajūtat. Tā nav doma vai ideja, uzskats vai ticība. Tā ir reāla, dzīvojoša sajūta.


Tā notiek, kad sirds atplaukst. Līdz tam cilvēks nespēj ne izprast, ne apjaust tādu stāvokli, ka viņš un citi ir viens. Tas nenozīmē, ka jūs esat vienādi. Cilvēki nav vienādi. Bet jūs esat otrs.


Teiksim tā... Arī Pasaules Vienotības Universitāti mēs nesaucam par vienādību universitāti, mēs to saucam par Vienotību. Kaut arī jums ir sajūta, ka esat dažādi, tomēr visi esam arī vienādi. Tas ir kā viena būtne ar divām personībām. Jūs saprotat, ka esat otrs, nevis kā viņa absolūtā kopija, ne tajā sapratnē. Bet jūs sajūtat, ka esat divi - nevis atdalīti, bet esat gan pats, gan cits.


Lai atnāktu šādas sajūtas, jūsu sirdij ir jāuzplaukst. Kā to panākt? Iekšējā pasaulē ir jāizbeidz jebkāda analizēšana. Jāapstādina visi piespiedu centieni. Tiem nav vietas iekšējā pasaulē. Ārējā pasaulē mums ir jāanalizē, tur ir jāpieliek pūles, jārīkojas. Bet mēs to pašu gribam darīt arī iekšējā pasaulē. Tā ir cilvēku problēma. Iekšējā pasaulē tas neder. Cilvēkam nav jācenšas saprast, jo tas nav saprotams. Un nevar pielikt nekādas pūles jo pašas pūles ir problēma. 


Piemēram, cilvēks ir greizsirdīgs un grib no tā atbrīvoties, pieliekot kādas pūles. Šīs pūles un piespiedu centieni ir tikai un vienīgi greizsirdība. Cilvēks nokļūst ilūzijā, ka greizsirdība ir kaut kas atdalīts un strādā pie tā, lai no tās atbrīvotos, bet, ieskatoties tuvāk, atklājas, ka pašas pūles ir greizsirdība. Kad cilvēks pārtrauc pūlēties, tad nav greizsirdības.

Patiesībā cilvēka sirds nav atvērusies. Patiesība ir tāda, ka tas nejūtas savienots. Cilvēki jūtas sveši. Tāda ir patiesība. Citas nav. Tad ar to arī sāciet. Necentieties nokļūt kur citur, tas nav iespējams. Sāciet tur, kur esat. Pirmais solis ir arī pēdējais solis. Vispirms intensīvi apziniet, ka jums nav savienojuma, ka neesat beznosacījumu mīlestībā. Visa jūsu mīlestība ir ar nosacījumiem, prieks ir nosacījumu prieks, visas pieķeršanās ir nosacītas. Tāda ir patiesība. Tik nejūtieties slikti ar to. Nenovērsieties no tās, nekautrējieties par to. Necentieties to izskaidrot. Tāda ir patiesība. Palieciet pie tās, turieties pie tās. Tas ir viss, kas ir jādara.


Vienīgais atbalsts, kas te noderētu un varētu līdzēt, ir svētība. Nekas vairāk nav jādara. Gaidiet līdz kaut kas notiks. Un tas notiks ļoti ātri. Tam jānotiek dabīgi - automātiski. Ja centīsieties to pietuvināt, tad tas var prasīt miljoniem gadu. Un, nekur nenonāksit. Vienīgā lieta ir – bez piespiedu pūlēm... un vēl, varētu papūlēties apgūt kādu mācību par to, kā saņemt svētību.


Tālāk jau viss notiek automātiski, jo esat sevī pamatīgi apzinājuši patiesību par to, ka jums nav mīlestības, sirds nav atvērusies, ka nejūtaties savienoti. Neļaujiet tam pazust. Tas tā var būt divas dienas, trīs dienas, četras dienas - cik ilgi varat, vienkārši esiet ar to līdz tas viss notiek. Pat labāk neko negaidiet, labāk arī neko nesagaidiet. Vienīgā patiesība ir mīlestība un tās jums nav. Tur arī palieciet.”


Šrī Bagavāns
13.-14.maijā mums tiks dota iespēja iepazīt Pasaules Vienotības Universitātes mācības kursā "Fenomens & Dāvana".
Izmantojiet šo unikālo iespēju
fenomenslatvija.com

Facebook SAULES TEMPLIS
Facebook Oneness Latvia