sestdiena, 2017. gada 1. aprīlis

Esi ,kas esi

Esi, kas esi
 “Man ir tikai viens vēstījums. Tas ir - “esi, kas esi”. Necenties kļūt par ko citu, nemēģini kļūt par kādu ideju. Tas nekad nenotiks. Cilvēks var būt tikai viņš pats.
Ja cilvēks necenšas izvairīties no tā, kas viņš ir vai kāds viņš ir, tad sasniegs lielumu un diženumu. Diženums nozīmē būt pašam; lai kāds cilvēks būtu.
Nav svarīgi, kas cilvēks ir. Jautājums ir par to, cik tas sevi atzīst, cik sevi mīl. Ja mīl sevi, tad viss ir kārtībā. Tad viss notiks ļoti labi. Tad viss būs kārtībā.
Problēmas sākas tāpēc, ka cilvēki sevi patiesi nemīl, nepieņem sevi. Cilvēki ir izlasījuši daudzas grāmatas un izveidojuši sev daudzus pielūgsmes objektus un ideālus, un vēlas kļūt kā tie un tiem līdzināties, bet šī vēlme patiesībā cilvēku iznīcina.
Ikviens cilvēks ir unikāls. Jums nav jābūt tādam kā citiem. Jūs esat īpašs. Jūs esat unikāls. Jums ir jābūt jums pašam; tad arī ritēsiet visu lietu ritumā.
Cenšoties kļūt par ko citu, cilvēks pavisam nav sadarbībā ar dabu.
Apziniet savu nozīmi, neesiet augstprātīgi, bet pieņemiet sevi tādu, kāds esat radīts, jo tāds ir bijis dievišķais plāns. Jūs esat liktenīgi lemti būt par to, kas esat. Esiet pret to patiesi. Tā arī ir apgaismība.
Kad cilvēks kļūst apgaismots, tad saprot, ka tam nekas nav jāatklāj. Pūles kļūt apgaismotam samazinās. Tad arī esat apgaismots. Tāpēc bieži vien atkārtoju, ka cenšanās kļūt par apgaismotu cilvēku līdzinās melna kaķa meklējumiem melnā istabā, īpaši, ja kaķa tur nemaz nav. Kad to saprotat, tad meklējumi beidzas.
Kad beidzas meklējumi, tad cilvēks paliek tāds kāds tas ir. Kad esat tāds kā esat, tad esat apgaismots. Patlaban vēl tāds neesat.”
Šrī Bagavāns


FB SAULES TEMPLIS
FB Oneness Latvia
www.fenomenslatvija.com