trešdiena, 2017. gada 4. janvāris

Emocijas un patiesums

“Emocijas, kas nav apzinātas un pieņemtas, dzīves gaitā uzkrājas zemākajos apziņas slāņos un viss tas, kas reiz ir noliegts, atgriežas atriebīgi kropļots. Tieši tāpēc cilvēki ļaujas regulārām nepatīkamām emocijām ģimenē. Un viņu problēmas tikai sarežģījās aizvien vairāk. Un kļūst par lamatām, riņķa danci. Jo vairāk problēmu, jo vairāk cīņas un līdz ar to arī vairāk depresijas un tā tālāk un tā joprojām.
Padomājiet, vai grūtos brīžos jūs parasti izmantojat ģimenes locekļus, lai atkal atgūtu mieru un spēku vai arī ģimene tiek izmantota tikai neapmierinātības paušanai? Kāda parasti ir šī negatīvā emocija, ko izrādāt savai ģimenei brīžos, kad jums ir grūti?
Kāds tad ir risinājums par spīti tam, ka cilvēks no visa spēka cenšas, ar vislabākajiem nodomiem grib darīt citādi? Tomēr pastāv arī bailes un vilšanās. Vienīgais risinājums ir apzināt un pieņemt faktu, ka tas viss eksistē, neslēpjoties no tā. Tas nozīmē būt saskaņā.
Viss, kas tiek pamanīts/ ieraudzīts un pieņemts, nekļūst destruktīvs. Bet tas nenozīmē, ka šīs savas emocijas ir vārdos un darbos jāizrāda apkārtējai pasaulei un cilvēkiem. Pats galvenais – cilvēkam ir jābūt integrālam pašam pret sevi. Tas ietver 3 vienkāršus soļus.
*      1.) mierīgi apsēdieties un vērojiet savu elpu
*      2.) nomierinieties un ieejiet mierā un relaksācijā
*      3.) apziniet konkrēto emociju. Tās var būt bailes, sāpes vai naids. Sakiet sev, jā, man sāp, es baidos vai esmu dusmīgs. Viss OK.
Iekšēji patiesa patiesības atzīšana pašam par sevi palīdz pieņemt sevi. Šo var praktizēt jebkurā laikā un jebkurš cilvēks brīdī, kad ir nobloķētas emocijas vai dzīve sagriezusies kājām gaisā. Lai atgrieztu to atpakaļ pārpilnībā un piepildījumā, tad, ja vien jūsu ģimene un kultūra to pieļauj, tad šādos stresa un satraukuma brīžos apsēdieties visi kopā un lūdziet. Kopīga vai individuāla lūgšana attaisno sevi, sniedz milzīgu enerģijas pieplūdumu, un pieaicina Dievišķo svētību cilvēka dzīvē.”
Šrī Bagavāns

 Facebook SAULES TEMPLIS