pirmdiena, 2016. gada 19. septembris

Baltu Vienības uguns un Rudens saulgrieži

"22. septembris ir Baltu vienības diena. Tāpēc aicinām baltu pēctečus Lietuvā, Latvijā un visā pasaulē pievienoties Baltu Vienības uguņu sasauksmei un 22. septembrī laikā no 20.00 līdz 21.00 iedegt uguni kalnos, pilskalnos un citās ar baltu vēsturi saistītās vietās. Vienotība ir palīdzējusi Baltijas jūras krastā mītošajām tautām izdzīvot un pastāvēt gadu tūkstošiem, tāpēc mūsdienās vienlaikus iedegta uguns iegūst jaunu nozīmi. Pastāv robežas, kas šķir valstis, bet visā pasaulē izklīdušos baltu pēctečus vieno no senčiem mantotais pasaules uzskats, joprojām dzīvās tradīcijas un parašas.
Lai Uguns simbols vieno baltu garīgo tēvzemi! Uguns uz tāla kalna ir zīme: mēs esam! Uguns iedegšana vienlaikus nozīmē vienotību."

Aicinām pievienoties Uguns iedegšanas sasauksmei Jūrmalā, Lielupes krastā, Ezera ielas galā. Ar savu dalību mēs pievienojamies nodomam - vienot baltu pēctečus un baltu zemes. Kopā ar mums izteikuši vēlmi dziedāt un būt arī divas Jūrmalas folkloras kopas.
Ierašanās no plkst.19:00. Līdzi ņemiet cienasta groziņu, skaistas dziesmas un labu noskaņojumu. Tāpat noderēs arī silts apmetnis vai villaine - pēc iespējas gaišā krāsā.
Ja iespējams, tad paņemiet arī malkas pagalīti - tā sniedzot savu pienesumu Baltu Vienības ugunij. Lai mūsu uguns degtu koši un kupli!
Iestājoties tumsai, noderēs arī kabatas lukturītis.
Iepriekšējā dienā (21. septembrī) plkst.18:00 norises vietā rīkosim sakopšanas talku. Ja ir iespējams, tad pievienojieties!

Tiekamies Rudens saulgriežu dienā, vienādību laikā!
Māra un Agita
29266349 vai marabrante@inbox.lv