ceturtdiena, 2016. gada 10. marts

“Mīlestības terapija”: par aizvainojumu (mp3)

“Mīlestības terapija”: par aizvainojumu (mp3)


Cactus-006
Veselīgām jūtām ir sākums un gals. Tomēr prakse liecina, ka mēs savās jūtās bieži iestrēgstam. Piemēram, aizvainojums var būt kā aicinājums pārskatīt savas gaidas, uzstādījumus vai attiecību modeļus ar citiem cilvēkiem. To nedarot mēs iestrēgstam un kļūstam par sava aizvainojuma vergiem.

Parasti aizvainojuma pamatā ir neapmierinātas gaidas. Tas, uz ko cerējām, nav piepildījies. Cilvēki, dzīve, apstākļi, Dievs mūs pievīla. Pasaules nepilnība un netaisnība kļūst neciešama. Sliktie politiķi, sliktais laiks aiz loga, sliktā un nepareiza sabiedrība… Bet varbūt viss ir vienkāršāk? Varbūt esmu izvirzījis šai dzīvei pārāk augstas prasības? Kāpēc man tik grūti piedot un izlīgt ar to, kas nepilnīgs?
Thorn_Tree_Sossusvlei_Namib_Desert_Namibia_Luca_Galuzzi_2004a
Ilgstoši palikt aizvainojumā ir izdevīgi. Tas ļauj kritizēt un analizēt, neuzņemoties iniciatīvu. Tas ļauj atbrīvot sevi no atbildības par savu dzīvi. Tas ļauj vainot savās problēmās Dievu, vecākus, skolotājus, ārstus, valdību un tml. Skaidrs, ka aizvainojums izraisa slimības. Un slimība ir vēl viens brīnišķīgs iegansts aizvainojumam.
Šoreiz raidījumā “Mīlestības terapija” – par aizvainojuma ceļiem un strupceļiem. Raidījuma ieraksts pieejam šeit.
Klausies mūs “Radio Marija Latvija” ceturtdienās plkst. 19.45 un sestdienās 21.30. Turpmāk raidījumu ieraksti pieejami tavasirds.com un milestibasmaja.lv.