otrdiena, 2016. gada 22. marts

SPOGUĻOŠANAS TEORIJA ĪSUMĀ #5

SPOGUĻOŠANAS TEORIJA ĪSUMĀ #5
Otru izpratnes dimensiju nosacīti varam dēvēt par realizācijas asi. Te stāsts ir par trīs dārziem, trim pasaulēm jeb trim psihes funkcionēšanas režīmiem.
Viens no tiem ir REALITĀTE. Tas, ko mēs uzskatām par reālu – tā ir vide, kur dzīvojam, darbojamies un pieņemam lēmumus, te ir mūsu saistības, te saskaramies ar mūsu pieņemto lēmumu sekām.
...
Otra ir PROJEKTU PASAULE, te ir viss, ko domājam par savu nākotni, te mēs plānojam, ceram, noskaņojamies uz gaidāmiem notikumiem. Te mēs modelējam un izvēlamies piemērotāko funkcionēšanas režīmu nākotnē.
Trešā, SIMBOLU PASAULE ir nereāla, vien iztēlē pastāvoša iekšējo tēlu pasaule, ko apdzīvo atmiņu, pasaku, mītu, sapņu un iedomu tēli.
Impulss darboties nāk no Simbolu pasaules un ārējā pasaulē tas realizējas ar Projektu pasaules starpniecību. Izstrādājot un praksē aprobējot Spoguļošanas modeli, esam vadījušies pēc maksimālās efektivitātes principa. Tas attaisnojas, jo rezultātus jeb vēlamās izmaiņas Spoguļošanas grupu dalībnieki izjūt un piedzīvo relatīvi ātri.


Cieņā,
Pēteris Draguns
spogulosana@gmail.com