trešdiena, 2015. gada 2. decembris

DZIEDINOŠAIS PLŪŠKOKS - PATS SPĒCĪGĀKAIS ANTIOKSIDANTS

 


Ja ir nodibināta draudzība ar plūškoku, par zālēm un ārstiem var aizmirst – šajā viedajā atziņā ir liela dzīves gudrība un balta patiesība!

Tautas medicīna un zinātnieki atzīst, ka melnais plūškoks ārstē astmu, stiprina imunitāti, palīdz pret mainīgo gripas vīrusu, saaukstēšanos, bronhītu, reimatismu, veicina asinsriti, palīdz aterosklerozes slimniekiem, tam piemīt nervus nomierinoša darbība. Kā antioksidants tas novērš aptaukošanos, sakārto zarnu darbību, novērš zarnu spazmas, nefrītu, nierakmeņu rašanos, šķīdina esošos nierakmeņus.
Melnais plūškoks ir ļoti savdabīgs augs, jo pēc nosaukuma tas nepavisam neatbilst tā vizuālajām pazīmēm ziedēšanas laikā – balti ziedu ķekari, kuros no melnās krāsas nav ne miņas, taču rudenī zilie melnās ogas pierāda nosaukuma patiesumu. Jāatzīst, ka melnais plūškoks patiesi pie mums ir vēl nenovērtēts, jo tas ne tikai skaisti izkrāšņo dārzu, bet ir lielisks atklājums arī kulinārijā un tautas medicīnā, kas var tikt apstiprināts pēc pašu pieredzes.
Plūškoka vērtīgās īpašības.

Ļoti vērtīgas ir arī plūškoka ogas. Antocianīdu daudzums tajās pārsniedz daudzumu citās ogās gandrīz divas reizes. Plūškoka ogās sastopamie antocianīdi ir visspēcīgākais antioksidants, kas cīnās pret mūsu šūnu novecošanu, neitralizējot brīvos radikāļus tajās. Pēc antocianīdu daudzuma ogās no plūškoka vismaz uz pusi atpaliek aronijas, mellenes un upenes. Plūškoka ogas ir vērtīgs līdzeklis saaukstēšanās, gripas un angīnas gadījumos, kā arī pie vīrusu un bakteriālām infekcijām. Ogās esošās ēteriskās eļļas veicina urīna un sviedru izdalīsanos, dziedzeru sekrēciju un organisma attīrīšanos. Antioksidantu īpašības ogās palīdz uzlabot redzi un sirdsdarbību un samazināt holesterīna līmeni.
Mūsdienu medicīna jau 1995.gadā atzina, ka melno plūškoka ogas var izmantot gripas H1N1 ārstēšanai un 90% gadījumos pilnīgu atveseļošanos var panākt 2-3 dienu laikā (Vikipedija, Internetā).  Citi pētījumi (2004.g.) parādīja, ka 93% izārstējās no gripas 2 dienu laikā, kad pilnīgi izzuda visi gripas simptomi! Žurnālā The Journal of international medical researc,32 (2):132-40 , 2004. Zakay-Rones u.c. pierādīja , ka pielietojot melno plūškoku gripas ārstēšanā vidēji 4 dienas ātrāk atveseļojas un šis līdzeklis ir drošs, efektīvs un lēts, tāpēc pētījumi ir jāturpinā.

Melnā plūškoka ogu uzlējums – spēj uzveikt un ārstēt onkoloģiju?

Uzreiz brīdinām, ka raksta autors nenes atbildību un neiesaka iztikt bez ārstiem. Materiāls ir tulkots no Krievijas sociālā tīkla VK.com. Bet, kas to var zināt? Varbūt tas tiešām darbojas? Esat lūdzu atbildīgi, griežaties pie ārstiem pirms ķeraties pie tautas medicīnas- jo sevišķi tik nopietnas saslimšanas gadījumā.

Lai cik dīvaini tas neizklausītos, bet fakts ir un paliek fakts – ar šo ekstraktu ārstē vēzi Bulgārijā. Un bez tam apgalvo, ka vēzi ar to var ārstēt kā pirms, tā arī pēc operācijas. Ekstrakta recepte ir gaužām vienkārša. Starp citu, Krievijā ir cilvēki, kuri apgalvo, ka ir izārstējušies tieši ar šīm zālēm. Iespējams, lietojot tās kopā ar medikamentiem. Mēs to neapgalvojam, vienkārši dodam jums recepti.

Melnā plūškoka ogas un apberat tās ar cukuru stikla traukā – ogu slāni pirksta biezumā, pa virsu cukura slāni pirksta biezumā, tad atkal ogu slāni un tad atkal cukuru. Un tā līdz trauks ir pilns. Noturat to no 15-30 dienām, pēc tam nokāsiet. Lietot 3 reizes dienā uzreiz pēc ēšanas pa vienai ēdamkarotei. 10 minūtes pirms ēšanas jāizdzer 150 gr destilēta ūdens. Ārstēšanās kurss 1.5 mēnesis, tad mēnesis pārtraukuma un tad atkal kurss ir jāatkārto. Jāizdzer 3 šādi kursi
Profilaksei pietiek ar vienu kursu gadā. Šis eliksīrs dod možumu un enerģiju.