sestdiena, 2014. gada 10. maijs

KURKUMA


Ājurvēda kurkumu dēvē par dabas antibiotiku! Pievienojiet kurkumu ēdieniem, tā harmonizē visas gremošanas trakta funkcijas. Kurkumai ir pretiekaisuma, savelkoša iedarbība, tā attīra asinis, tāpēc īpaši ieteicama aknas un liesas darbībai, uzlabo zarnu trakta mikrofloru. Tāpat kurkumai piemīt pretvēža iedarbība.
Arī Rietumu medicīna atzīst, ka kurkuma apveltīta ar holesterīnu pazeminošām īpašībām un labvēlīgi iedarbojas uz cukura līmeni asinīs. Kurkumu var pievienot dažādiem ēdieniem, tā nepieder pie garšvielām , kas jālieto ļoti ierobežotā daudzumā-kurkumu drīkst ēst droši, līdz pustējkarotei dienā. šķipsniņa kurkuma pie ēdiena šad un tad noderēs arī grūtniecēm, jo uzskata: ja topošā māmiņa regulāri lieto kurkumu, bērniņam būšot ļoti tīra, laba āda.
    Ja gadījies iegriezt pirkstā, uz brūces var uzlikt kurkumu.