sestdiena, 2014. gada 1. februāris

IZMEKKLĒJUMI AR ULTRASKAŅU

Krasas izmaiņas DNS molekulu skanējumā tika novērotas, apstarojot tās ar ultraskaņu. Kad uz DNS iedarbojās ar ultraskaņu, DNS molekulām izkropļojās akustiskā informācija, kas glabā un nodod ziņas par organisma uzbūvi un attīstību. Krasi pastiprinājās viena frekvence, un sarežģītas melodijas vietā sāka skanēt viena bēdīga nots.
 
Zinātnieku veiktie pētījumi parādīja, ka ultraskaņas ietekmē DNS dubultspirāles tiek pārrautas, kā tas notiek, molekulas stipri uzkarsējot. Šādu mehānisku bojājumu laikā veidojas elektromagnētiskie viļņi, kas rada fantomu, un šis fantoms, būdams noturīgs laikā, pēc tam pats spēj sagraut DNS līdzīgi kā augsta temperatūra vai ultraskaņa.
 
Tādējādi P. Garjajeva veiktie eksperimenti parādīja, ka izmeklējumi ar ultraskaņu izraisa iedzimtības programmas kļūmes un nevar veicināt veselas jaunās paaudzes attīstību. Sevišķi svarīgi to zināt ir grūtniecēm, pieņemot lēmumu par ultraskaņas izmeklējumu veikšanu.

Ģenētiskās informācijas lingvisticitāte dod iespēju radīt mākslīgas ģenētiskas programmas, kas balstās ģenētisko valodu gramatikas zināšanās, – "Radītāja valodu, ja mēs tās izpētīsim un sapratīsim", saka P. Garjajevs. Tādu valodu var būt daudz.
 

1. lekcija