otrdiena, 2013. gada 3. decembris

Zelta laikmets ir klāt

Kāds zēns jautāja Sai Babam: „Svāmi, vai tad Zelta laikmets ir klāt? Un, ja tas tā ir, tad kādēļ šajā mūsu sabiedrībā vēl joprojām ir naidīgums, nabadzība, dusmas un visas slimības?”

Svāmi apmierināti uzsmaidīja par šādu jautājumu un pavērās augšup. Pie griestiem darbojās ventilators. Viņš sacīja: „Vai redzi šo ventilatoru?”

Pielūdzējs atbildēja: „Jā, Svāmi.”

Svāmi teica: „Tas ir ventilators ar pieciem ātrumiem. Pieņemsim, ka tas griežas pilnā ātrumā, kas notiks, ja tu nospiedīsi apstāšanās slēdzi?”

Pielūdzējs atbildēja: „Svāmi, motors tiks izslēgts un apstāsies, taču spārni turpinās vēl ātri riņķot, līdz ar laiku apstāsies.”

Svāmi turpināja: „Tieši tā! Es esmu nospiedis „stop” pogu Kali laikmetam. Bet spārni vēl turpina griezties ar ļoti lielu ātrumu. Tomēr es tajā pašā laikā esmu nospiedis pirmā ātruma pogu Zelta laikmetam. Lēnām Zelta laikmeta ventilators uzņem savus apgriezienus.”

Pielūdzējs nodevās dziļām pārdomām. Tad viņš jautāja: „Svāmi, kad gan Zelta laikmeta ventilators apsteigs Kali jugas ventilatoru?”

Svāmi par šo jautājumu pasmaidīja un izteica ļoti dziļu atklāsmi: „Tas ir atkarīgs no jums, visi Mani bērni!”

„No mums?... Kā Svāmi?” jautāja pārsteigtais pielūdzējs.

Svāmi atklāja: „Katra kripatiņa negatīvisma domās, vārdos vai darbos no šī brīža dos spēku Kali Jugai turpināt griezties. Katra drusciņa pozitīvisma domās, vārdos un darbos paātrinās Zelta laikmeta ventilatoru. Tas tagad ir atkarīgs no jums, Mani bērni.”


Zelta laikmetam ir jānāk, vienīgais jautājums ir tāds– vai šī paaudze uzņemsies uz sevi atbildību, lai atnestu izmaiņas vai arī novilcinās nenovēršamo un atstās šo reto iespēju nākamajai paaudzei.