otrdiena, 2013. gada 29. janvāris

Dienas doma


http://www.urantija.lv/lv/dienasd/
26. janvāris    
Nav nevienas neatrisināmas situācijas. Nekad neierobežo savu domāšanu ar vienu mūžu. Dzīve nav tikai viena vienīga. Tu jau esi izgājis cauri tik daudzām dzīvēm, ka tev to vajadzētu zināt.
Bet tu aizmirsti atsevišķās dzīves. Tas ir vajadzīgs, lai atmiņas tevi neapgrūtinātu vai pat nepārmāktu.
Vienmēr cieši tici tam, ka Mans mūžīgais taisnīgums visu izlīdzina. Neviens nav atstumts, neviens nav privileģēts. Pasaulē nav netaisnības - visā universā nav.
Arvien ievēro šo patiesību: jo mazāk kāds zina, jo ātrāki un absolūtāki ir viņa spriedumi. Netici akli tam, ko redz tavas acis, tas tevi var novest pamatīgos maldos.
Labāk tici: Dievam (Man) nav neatrisināmu problēmu. Ja tu nezini, kā izkļūt no strupceļa, tad lūdz Dievu! Lūdz no visas sirds, un ES tev palīdzēšu.
Šodien tieši tāpat, kā arī daudzās citās dzīvēs.

27. janvāris                
Kaislības ir ļoti izplatītas. Tās pieder pie Kali laikmeta (mūsdienu laikmets), jo kopā ar daudz ko citu tas raksturīgs arī ar kaislībām.
Kaislības vienmēr norāda, ka cilvēkam draud pagrimums.
Kaislības sākumā vienmēr ir pavisam niecīgas, bet beigās lielas un briesmīgas: vispirms pudele pieder tev, tad tu pudelei, un beigās tu esi pudele.
Vispirms tu smēķē vienu cigareti, tad desmit, divdesmit u.t.t.
Sākumā tu ceturtdaļstundu skaties ziņas, tad vienu, divas, trīs filmas, un beigās tu esi piesaistījies televizoram no rīta līdz vakaram.
Vispirms tu paņem vienu tableti, tad piecas, desmit u.t.t.
Kopumā apskatot, kaislības vispār nedod prieku. Jo tām visām ir kopīgs viens: tās vairāk vai mazāk apdullina un vājina ķermeni un prātu.
Cilvēks sevi apdullina, jo viņš neiztur pasauli - bieži to, ko viņš pats ir vēlējies un radījis!
Uz Zemes tu esi tādēļ, lai kļūtu par tādu, kas apzinās un ir atmodies. Sevi apdullināt ir tieši pretējais.
Ja nevari iztikt bez saviem apreibināšanās līdzekļiem, tad rūpējies vismaz par savu attieksmi pret Dievu. Atkārto Dieva vārdu (27.11) un lūdz Viņam palīdzību.
Viņa svētība var iedarboties tā, ka tu Viņu sāc uzskatīt par apreibināšanās līdzekli. Un tici Man, no visām kaislībām Viņš ir visvērtīgākā, vislaimīgākā.