otrdiena, 2017. gada 21. marts

Prāts un konflikts

Kad cilvēks kaut ko nepieņem, tad pirmais, kas jāapzina - tas ir fakts, ka tā notiek. Ka kaut ko nepieņemat, ka prāts nepieņem.
Cīnoties ar notiekošo, cilvēks rada daudz konfliktu. Bet konflikts patērē milzīgu enerģijas daudzumu. Kad tiek zaudēta enerģija, tad cilvēks kļūst nelaimīgs, un bieži vien to piemeklē neveiksmes.
No otras puses, ja tiek pieņemts viss, kas notiek, tad nav konflikta. Ja nav konflikta, tad nav enerģijas zuduma.
Kad enerģija ir rāma un mierīga, tad tā netiek iztērēta vai zaudēta. Tā kļūst par prieku un laimi, kas savukārt sniedz tālākus sasniegumus. Ja redzētu visu šo procesu no augstāka skatījuma, tad pavisam dabīgi to pieņemtu, jo notiekošais katram cilvēkam ir vislabākais. Nevar darīt to, kas neatmaksājas vai ir neizdevīgi.
Nez kādēļ cilvēks ir iedomājies, ka ar kaut ko cīnīties, tas ir labi. Un tā nu tas cīnās.
Tiklīdz cilvēks pamana, ka cīniņš nenes panākumus un ieguvumu, tad prāts to pavisam dabīgi izbeidz. Ir tikai jāsaskata, cik jebkurš cīniņš ir neizdevīgs, un tad viss ir cauri un beidzies. Tas ir ļoti vienkārši, tikai cilvēki nav raduši vērot ne sevi, ne arī notiekošo, un tad situācija sarežģās.
Bet, kad reiz to iemācās, tad tas kļūst tikpat viegli kā elpošana, bet līdz tam šķiet: “Kā gan to lai izdaru?” Šai lietai vajag mazliet piepūles un sapratni. Ja pieņemšana joprojām šķiet grūta, tad lūdziet. Ja zināt kā lūgt, tad tas notiks un piepildīsies vēl ātrāk.”
Šrī Bagavāns

Facebook SAULES TEMPLIS

Kurss "Fenomens &Dāvana" sniegs daudzas atbildes uz līdz galam neizprastajiem jautājumiem. Vairāk par to lapā: fenomenslatvija.com