otrdiena, 2017. gada 7. februāris

Izmanto jebkuru iespēju, lai attīstītu savu jūteklību

Pieej klāt kokam un pieskaries tam. Pieskaries akmenim. Pieliecies pie upes tā, lai ūdens tek cauri taviem pirkstiem. Sajūti to! Peldot sajūti ūdeni tā, kā to sajūt zivs.
Izmanto jebkuru iespēju, lai attīstītu savas sajūtas. Dienas laikā tev tiek dotas tūkstošiem iespējas. Nav nepieciešamība tam atvēlēt īpašu laiku. Visa diena ir viens vienīgs sajūtu treniņš. Izmanto tam jebkuru iespēju.
Stāvot dušā, izmanto gadījumu – sajūti uz sevis krītošo ūdeni. Apgulies kails uz zemes,... sajūti to. Apguļoties krastā, sajūti smiltis. Sajūti smilšu skaņu, ieklausies jūras skaņās. Izmanto jebkuru iespēju – tikai pie tāda nosacījuma tu spēsi atkal no jauna pārvaldīt sajūtu valodu. Tantru var izprast tikai tad, kad tavs ķermenis ir dzīvs, un tu esi spējīgs izjust īstas sajūtas.
Jebkuru pieredzi var iegūt tikai pateicoties lielai jūtībai.

Izmanto jebkuru iespēju, lai attīstītu savu jūteklību

http://garavasara.com/articles/izmanto-jebkuru-iespeju-lai-attistitu-savu-jutekli

Tev jāatjauno aizmirstā sajūtu valoda. Izmanto jebkuru iespēju, lai attīstītu savu jūteklību. Kad tu ēd, mēģini ēst savādāk. Pacenties atjaunot aizmirsto garšas sajūtu gammu. Pieskaries maizei, pamēģini to pataustīt. Ko tu jūti ar atvērtām acīm? Ko tu jūti ar aizvērtām acīm? Ja tu kaut ko košļā, tad dari to ar apziņu, ka tu sagremo Dievu. Atceries par to! Tā ir necieņa – pavirši sakošļāt, nesajust garšu. Lai tā kļūst par lūgšanu, un tevī sāks augt jauna apziņa. Tu iemācīsies tantrisko alķīmiju.
Vairāk pieskaries cilvēkiem. Mēs esam kļuvuši pārāk tramīgi pret pieskārieniem. Ja sarunājoties kāds pietuvojas pārāk tuvu, tu centies atkāpties. Mēs aizsargājam savu teritoriju. Mēs nepieskaramies paši un citiem arī to neļaujam. Mēs neapmaināmies ar rokas spiedieniem, neapkampjamies. Mēs nepriecājamies par otra cilvēka kompāniju.
Pieej klāt kokam un pieskaries tam. Pieskaries akmenim. Pieliecies pie upes tā, lai ūdens tek cauri taviem pirkstiem. Sajūti to! Peldot sajūti ūdeni tā, kā to sajūt zivs. Izmanto jebkuru iespēju, lai attīstītu savas sajūtas. Dienas laikā tev tiek dotas tūkstošiem iespējas. Nav nepieciešamība tam atvēlēt īpašu laiku. Visa diena ir viens vienīgs sajūtu treniņš. Izmanto tam jebkuru iespēju. Stāvot dušā, izmanto gadījumu – sajūti uz sevis krītošo ūdeni. Apgulies kails uz zemes, sajūti to. Apguļoties krastā, sajūti smiltis. Sajūti smilšu skaņu, ieklausies jūras skaņās. Izmanto jebkuru iespēju – tikai pie tāda nosacījuma tu spēsi atkal no jauna pārvaldīt sajūtu valodu. Tantru var izprast tikai tad, kad tavs ķermenis ir dzīvs, un tu esi spējīgs izjust īstas sajūtas.
Jāatbrīvo savas sajūtas no ieradumiem. Ieradumi – tas ir tavu skumju pirmcēlonis. Atrodi jaunus veidus, kā darīt savu darbu, kā mīlēties. Cilvēki baidās no pārmaiņām. Viņi dzīvo pēc veciem ieradumiem. Pat, nodarbojoties ar seksu, viņi izmanto vienu un to pašu “misionāra pozu”. Iemācies just savādāk.
Jebkuru pieredzi var iegūt tikai pateicoties lielai jūtībai. Kad nodarbojies ar seksu ar vīrieti vai sievieti, izveido tos par svētkiem. Katru reizi pieej tam radoši. Reizēm varbūt vajag padejot, pirms nodarboties ar seksu. Reizēm pirms tam vajag skaitīt lūgšanas. Reizēm – aizbēgt mežā. Reizēm pirms seksa vajag iet un nopeldēties. Tādā gadījumā katra seksuāla pieredze dos jaunas sajūtas, un sekss nekad nekļūs garlaicīgs, vienmuļš.
Pamēģini no jauna ieraudzīt cilvēkus ap sevi. Cīnies ar rutīnu. Jebkura rutīna ienes dzīves apātiju. Kūtrums kalpo nāvei. Bet izgudrot var vienmēr, robežas radošumam neeksistē. Reizēm var gūt milzīgu baudu pat no niecīgām pārmaiņām. Tu vienmēr ēd pie galda. Reizēm var iziet ārā, apsēsties mauriņā un papusdienot tur. Tu būsi ļoti pārsteigts, kad tas tevi piepildīs ar pavisam jaunām sajūtām. Svaigi pļautas zāles smarža, apkārt lidojošie un dziedošie putni, svaigs gaiss, saules stari un mitras zāles sajūta zem tevis. Šīs sajūtas būtiski atšķiras no tām, kad tu sēdi uz krēsla un ēd pie galda. Tā ir pavisam cita pieredze. Šeit visas sastāvdaļas ir citas.
Apsēdies kādreiz pie galda pilnīgi kails, un tu būsi pārsteigts. Tikai nelielas izmaiņas, nekas īpašs – apsēsties atkailinātam pie galda, bet tā būs pavisam cita pieredze, jo tu būsi izveidojis ko jaunu. Ja tu esi pieradis ēst ar nazi un dakšiņu, tad tagad pamēģini ēst ar kailām rokām, un iespaidi būs citi. Tavi pieskārieni dos ēdienam jaunu siltumu. Karote ir mirusi. Kad tu ēd ar karoti vai dakšiņu, tu neesi klātesošs. Parādās senas bailes pieskarties, pat ēdienu nedrīkst aiztikt. Bet tādā brīdī pazūd ēdiena sajūta, to fiziskās īpašības. Ēdienam ir tikpat daudz sajūtas, cik arī garšas.
Ošo
* No krievu valodas tulkoja Ingūna paupe;
* Korektore: liene Lāce