ceturtdiena, 2017. gada 9. februāris

Emocionālās veselības atjaunošana

Viens no spēcīgākajiem toksīnu avotiem, kas saindē organismu ir negatīvās emocijas un sajūtas. Naids, dusmas, skaudība, greizsirdība, bailes liek endokrīnai sistēmai asinīs izmest milzīgu daudzumu indes, saindējot asinis un radot nemieru, kas noved pie nomākta stāvokļa un rada šaubas.
Īpaši bīstamas ir nevis noliedzošās emocijas, bet pasīvās –izmisums, hroniska trauksme, depresija, bailīgums. Naids, dusmas un tamlīdzīgas negatīvas emocijas nogalina cilvēkā daudz brīnišķīgu em...ociju. Satumst viņa dvēsele, izdziest prāts, iznīkst talants. Tāpēc ir nepieciešams izvairīties no negatīvām emocijām un domām.
Pozitīvās noskaņošanās laiks ir pirmās minūtes pēc pamošanās no miega. Par pozitīvā noskaņojuma avotu var izmantot smaidu. Ja seja ir drūma un tas jau ir kļuvis par ieradumu, ir vērts katru rītu pasmaidīt sev pie spoguļa, radot labvēlīgu sejas izteiksmi, jo tieši labvēlīga sejas izteiksme iekustina pozitīvo emociju centrus un noved pie laba noskaņojuma.
Cilvēks ar dabisku smaidu vienmēr būs možs un dzīvespriecīgs, un arī apkārtējiem uzlabos garastāvokli.
Pirms iziet no mājas uz darbu, ir jānoskaņo sevi uz mierīgu, samērīgu darbību dienas laikā. Turklāt ir vēlreiz jāatceras galvenie uzvedības principi jebkura darba izpildīšanā:
- Nesteigties – steiga nelāgi ietekmē darba rezultātu un arī mūsu psihi;
- Ir jāievēro darba veikšanas secība. Vispirms izdara vienu, tad ķeras pie otra.
Kā jūs domājat par citiem, tā par jums domās arī apkārtējie. Kā jūs domājat par sevi, tā par jums arī domās apkārtējie. Tāpēc domājiet par sevi un citiem tikai pozitīvas domas.
Piemēram, var izmantot šādu tonizējošo domu kompleksu:
Esmu laimīgs. Jebkuras grūtības es uzņemu ar smaidu. Dienas laikā es būšu modrs un enerģijas pilns.
Katru rītu tiklīdz Tu pamosties, atgādini sev un iedvesmo sevi, ka es laimīgs, pārliecināts par sevi, veiksmīgs, un apkārtējā pasaule ir brīnišķīga. Ka Tev blakus esošie cilvēki ir labi un vērtīgi. Ka Tu esi gatavs pieņemt ar mieru viņu trūkumus un mīlēt viņus.
Terapeitiskais efekts: atveseļo visas organisma sistēmas!


Emocionālās veselības atjaunošana

http://www.slowyogalife.com/emocionalas-veselibas-atjaunosana/


Viens no spēcīgākajiem toksīnu avotiem, kas saindē organismu ir negatīvās emocijas un sajūtas. Naids, dusmas, skaudība, greizsirdība, bailes liek endokrīnai sistēmai asinīs izmest milzīgu daudzumu indes, saindējot asinis un radot nemieru, kas noved pie nomākta stāvokļa un rada šaubas.
Īpaši bīstamas ir nevis noliedzošās emocijas, bet pasīvās –izmisums, hroniska trauksme, depresija, bailīgums. Naids, dusmas un tamlīdzīgas negatīvas emocijas nogalina cilvēkā daudz brīnišķīgu emociju. Satumst viņa dvēsele, izdziest prāts, iznīkst talants. Tāpēc ir nepieciešams izvairīties no negatīvām emocijām un domām.
NOSKAŅOJUMS
Ir zināms, ka mūsu noskaņojuma kvalitāti (priecīgu vai īgnu) un attieksmi pret sevi un apkārtējo pasauli (optimistisks, izturams, laipns vai gluži pretēji,  pesimistisks, skaudīgs, burkšķošs) nosaka mūsu fiziskais stāvoklis. Un bieži vien mūsu veselība ir galvenais mūsu negatīvā noskaņojuma, negatīvās attieksmes pret sevi un apkārtējo pasauli iemesls, kas vēlāk, ilgstošā laika periodā var kļūta arī par daudzu slimību avotu.  Tāpēc organisma atjaunošanai ir ļoti svarīgs optimistisks noskaņojums.
Pozitīvs noskaņojums caur tonizējošām domām un smaidu
Katru dienu no paša rīta mūsu smadzenēm ir jāsaņem impulsi domu formā, kas spēj dienas laikā ietekmēt mūsu iekšējo noskaņojumu, uz tonizējošu, darbīgu, radošu aktivitāti.  No noskaņojuma lielā mērā ir atkarīgi visi mūsu nervu-psihiskie procesi, un, kas ir ļoti svarīgi, optimālais līmenis mūsu emocionālām reakcijām uz dažādiem aizkaitinājumiem.
No valdošā domu-emocionālā noskaņojuma mūsu apziņā lielā mērā ir atkarīgs arī mūsu uzvedības raksturs ģimenē, kolektīvā, sociālajā vidē.  Ir jābūt krājumam ar tonizējošām domām. Katram no mums šīs domas būs atšķirīgas, taču jēgai ir jābūt vienai:
  • Optimisms;
  • Laime;
  • Ticība saviem spēkiem
Piemēram, var izmantot šādu tonizējošo domu kompleksu:Esmu laimīgs. Jebkuras grūtības es uzņemu ar smaidu. Dienas laikā es būšu modrs un enerģijas pilns.
Pozitīvās noskaņošanās laiks ir pirmās minūtes pēc pamošanās no miega. Par pozitīvā noskaņojuma avotu var izmantot smaidu. Ja seja ir drūma un tas jau ir kļuvis par ieradumu, ir vērts katru rītu pasmaidīt sev pie spoguļa, radot labvēlīgu sejas izteiksmi, jo tieši labvēlīga sejas izteiksme iekustina pozitīvo emociju centrus un noved pie laba noskaņojuma.  Cilvēks ar dabisku smaidu vienmēr būs možs un dzīvespriecīgs, un arī apkārtējiem uzlabos garastāvokli.
Ir jāpievērš uzmanība savai sejas izteiksmei un nedrīkst pieļaut skumīgo, drūmo, neapmierināto sejas izteiksmi, jo šādas izteiksmes nav nemaz tik nevainīgas: cilvēki ar nepamierinātu sejas izteiksmi ir līdzīgi sietam – visas dzīves parādības izsijājas caur viņu apziņu, labais izbirst cauri, neuzkavējoties, bet sliktais paliek un nofiksējas, turpinot formēt nīgru raksturu.  Ikdienas dzīvē smaids, kā likums, izsauc smaidu un attiecīgu noskaņojumu apkārtējos, rada vai nu draudzīgu atmosfēru vai tādu, kas veicina biznesa sarunas.
Starojošs smaids palīdz labvēlīgi izturēties pret cilvēkiem, ar kuriem mēs komunicējam un palīdz izvairīties no kritiskām situācijām, kas spēj sabojāt noskaņojumu.
Smaids ir starta mehānisms pretī prieka sajūtai, pretī priecīgai pasaules uztverei, bet prieks, savukārt ir fons, kas noskaņo psihi uz pret dzīvi labvēlīgi noskaņotu stāvokli. Priecīgi noskaņots cilvēks pārveidojas.  Viņa sirds skan vieglāk, acis izstaro maigumu, kustības kļūst daudz izteiksmīgākas, bet domu lidojums daudz mērķtiecīgāks.  Tādas cilvēkam saasinās mākslas uztvere un dabas skaistums, uzlabojas attiecības ar apkārtējiem un radošā darbība kļūst daudz auglīgāka.
POZITĪVS NOSAŅOJUSM CAUR IEKŠĒJO SMAIDU·
No rīta ir jāizvēlas laiks pozitīvam noskaņojumam uz visu dienu.  Pirms veicam rīta rutīnu, ir jāieiet iekšējā smaida stāvoklī. To dara šādi:
  • Apsēdieties ērti, atbrīvojiet ķermeni un viegli atveriet muti;
  • Sāciet elpot, taču ne dziļi. Lai elpo ķermenis, tad elpa sāks kļūt smalkāka. Kad sajutīsiet, ka elpa kļuvusi seklāka, jūsu ķermenis iegūst dziļu atslābināšanos.
  • Šajā brīdī pamēģiniet sajust smaidu, nevis uz sejas, bet iekšpusē. Tas nav tas smaids, kas rotaļājas uz zobiem, bet iekšējais smaids, kas nāk no iekšienes.
Pamēģiniet un pārliecinieties par to pats, tāpēc, ka citādi to izskaidrot nav iespējams. Jūs smaidāt, taču nevis ar muti, bet ar vēderu, smaids būs maigs, knapi sajūtams, kā rozes zieds, kas izplaucis jums vēderā un izdala savu aromātu pa visu jūsu ķermeni.  Izjūtot tādu smaidu, jūs varat palikt laimīgs visas dienas garumā. Dienas laikā, sajūtot, ka patīkamās sajūtas kopā ar smaidu sāk izbalēt, pacentieties atkal no jauna noķert šo iekšējo smaidu.
Pirms iziet no mājas uz darbu, ir jānoskaņo sevi uz mierīgu, samērīgu darbību dienas laikā.  Turklāt ir vēlreiz jāatceras galvenie uzvedības principi jebkura darba izpildīšanā:
  • Nesteigties – steiga nelāgi ietekmē darba rezultātu un arī mūsu psihi;
  • Ir jāievēro darba veikšanas secība. Vispirms izdara vienu, tad ķeras pie otra. Terapeitisks efekts:
  • Uzlabo noskaņojumu;
  • Nostiprina nervu sistēmu.
Pozitīvās domāšanas radīšana 
Pozitīvās domas apkārtējos rada tādas pašas domas un noskaņojumu kā jums. Jums daudz patīkamām un lietderīgāk ir būt pievilcīgam, tāpēc pacentieties sevī radīt tikai pozitīvas, patīkamas domas , kuras kopā ar jūsu pozitīvo magnētismu dos jums lielu spēku iedarboties uz cilvēkiem.
Izraujiet saknē visas negatīvās domas, kas saistītas ar naidu, bailēm, skumjām, naidu, neapmierinātību, aizvainojumu, skaudību, neuzticību utt.
Kā jūs domājat par citiem, tā par jums domās arī apkārtējie. Kā jūs domājat par sevi, tā par jums arī domās apkārtējie. Tāpēc domājiet par sevi un citiem tikai pozitīvas domas.
Ja jūs nemīlat citus vai domājat, ka jūs nemīl apkārtējie, tad jūs arī nemīlēs. Jūs baidāties no visa un visiem, un jūs arī baidīs. Jūs neticat saviem spēkiem, un jums neuzticēsies.  Ja nevēlēsiet nevienam labu, arī jums labu nevēlēs. Katru jūsu domu satiek apkārtējo domas un palielina jūsu domas spēku.
Nekad nedomājiet: es nevaru. Tad visi domās, ka jūs nevarat. Vienmēr domājiet: Es varu, Es varu, es gribu un sasniegšu to, ko vēlos. Un jūs patiešām spēsiet to  visu izdarīt.
Diži cilvēki kļūst diži tāpēc, ka gribēja tādi kļūt, bet bija viņi tādi paši kā jūs, jo visi piedzimst par maziem cilvēkiem.
Neaizmirstiet, ka domas ietekmē mūs pašus, mūsu dvēseli un ķermeni. Kādas ir domas, tāds ir cilvēks.  Izvairieties  no negatīvām emocijām un ziņām.
Negatīvas domas ir dvēseles elle, bet pozitīvās pretinde. Naids, skaudība, bailes un skumjas rada mūsu organismā bīstamus fizioloģiskus procesus, kuri ir kaitīgi, un lielā mērā ietekmē arī mūsu veselību.  Un otrādi, mīlestība, draudzība, prieks utt. uzlabo psihisko stāvokli un labvēlīgi ietekmē organismu.
Attiecīgi negatīvas domas saindē organismu, pozitīvas – atveseļo. Lūk, tāpēc arī ir jāmīl tuvākais, kā sevi pašu, jo mīlot apkārtējos, mēs mīlam sevi, vēlam sev labu. Izstrādājot sevī pozitīvās domas, jūs attīstāt sevī tādu pat magnētismu un pozitīvo gribasspēku, jo pirms padomāt labu ir jāgrib labu padomāt.
Tādā veidā, ar pozitīvās domāšanas palīdzību attīstās visi 3 aspekti, kas spēcīgi ietekmē cilvēkus: magnētisms, domu spēks un labās gribas spēks.
Negatīvo emociju nomainīšana pret pozitīvām
Vispirms ir jāiemācās pārvaldīt sava ķermeņa vēlmes. Neļaujiet sava ķermeņa negatīvajām vēlmēm ietekmēt uz jūsu prātu un satraukt to. Ja jūs patiešām uzskatiet, ka jūsu ķermeņa vēlmes (vēlme paēst, slinkums utt.) ir negatīvi uz doto mirkli un šo vēlmju apmierināšana radīs jums kaitējumu,  tad atmetiet šīs vēlmes.
Kad jūs iemācaties pārvadīt sava ķermeņa vēlmes, jums būs vieglāk pāriet pie savu domu pārvaldīšanas, un tieši tas palīdzēs jums negatīvās domas nomainīt uz pozitīvām. Tiklīdz jums galvā ienāk kāda negatīva doma, jūs to uzreiz nomaināt pret pozitīvo.
Ir jāatceras, ka negatīvas domas ir iznīcinošās domas, kas kropļo un saindē prātu un dvēseli, noved pie morālā tukšumu un neveiksmēm dzīvē. Turklāt negatīvās domas, kas saistītas ar ilgstošu nemieru, lēni, bet spēcīgi noved pie organisma intoksikācijas, bet negatīvās domas, kas saistītas ar bailēm un naidu, noved pie intoksikācijas ļoti ātri.  Gan vienā, gan otrā situācijā ar attiecīgo ātrumu cilvēks iegūst veselības traucējumus, slimības.
Pēc kāda laika, kad jūs jau būsiet apguvis veidu kā negatīvās domas nomainīt uz pozitīvām, negatīvo domu paliks arvien mazāk, bet pozitīvās arvien vairāk. Šajā  procesā ļoti palīdz pozitīvs noskaņojums ik dienas, kas pats par sevi ir ļoti svarīgs, jo tas pozitīvi tonizē psihi un dod labu noskaņojumu.
Katru rītu tiklīdz jūs pamostaties, iestāstiet sev, ka esat laimīgs, pārliecināts par sevi, veiksmīgs, un apkārtējā pasaule ir brīnišķīga. Jums blakus esošie cilvēki ir labi un vērtīgi.  Jūs esat gatavi piedot viņu trūkumus un mīlēt viņus.  Terapeitiskais efekts: atveseļo visas organisma sistēmas.
Avots: http://www.aum.news/ezoterika/2222-vosstanovlenie-psihicheskogo-zdorov-ya
- See more at: http://www.slowyogalife.com/emocionalas-veselibas-atjaunosana/#sthash.OmSkDDWy.dpuf