ceturtdiena, 2017. gada 5. janvāris

Tēlainas politiski psiholoģiskas pārdomas

Tēlainas politiski psiholoģiskas pārdomas
Mūsu (Latvijas, un ne tikai) bēda ir mūsu infantilismā – globālā, visas tautas infantilismā. Tas tulkojumā nozīmē – gados pieaudzis cilvēks ar bērna vai pusaudža apziņu, aizķēries neatrisinātās psiholoģiskās problēmās, ko turpina projicēt uz apkārtējiem cilvēkiem. Tie, atbilstoši savam apziņas stāvoklim, vai nu piedalās šai projekciju spēlē, vai atsakās no tās. Infantils cilvēks rīkojas kā bērns, nespēj uzņemties atbildību un mūžīgi vaino kādu citu.
Mūsu valsts izskatās kā šoseja, kur pie auto stūrēm (valdībā un ierēdniecībā) kaut kādu vēsturiski kļūdainu, pašlaik acīmredzami novecojušu, iemeslu dēļ, pielikti šoferi, kas pēc gadiem it kā atbilst šim atbildības līmenim, bet kaut kā nav spējuši nokārtot braukšanas eksāmenu, nav vēl braukt iemācījušies, vai arī vienkārši nopirkuši tiesības. Automašīnas ir mūsu, t.i. tautas īpašums, un mēs maksājam par to remontu. Tā kā šie braukt nemāk, regulāri iestūrē grāvjos, par ko mēs maksājam no saviem maciņiem. Kad pietrūkst ar ko maksāt, cenšamies to nedarīt, bet no mums pieprasa, lai turpinām to darīt! Mums esot pienākums maksāt, citādi auto plūsma (valsts ekonomika) apstāšoties, citādi mūs un mūsu preces nebūšot kam vadāt! Diemžēl atkal un atkal auto nonāk nevis galamērķī, bet gāvī...
Ja 5-gadīgs bērns saplēš spēļu auto, viņam mamma nopērk vietā citu – tas ir normāli. Ja 50-gadīgs tā izdara ar savu realo auto, viņam to nākas remontēt par savu naudu, pie tam, ja kāds gājis bojā, viņam atņem tiesības kādu laiku vadīt auto. Mēs (tauta, kā mamma) pret savu šķībi greizi ievēlēto vadību (kas nav pieaugusi) izturamies kā pret bērniem, līdz ar to ļaujam viņiem tādiem būt! Ļaujam braukt bez tiesībām, pieļaujam cietušos un bojāgājušos, un tomēr turpinām apmaksāt to visu. Ļaujam tāpēc, ka paši esam nepieauguši. Šai brīdī maksāt nodokļus un piekrist nesaprātīgajiem valdības lēmumiem ir tas pats, kas piekrist izmisuša 5-gadnieka brēcieniem pēc jaunas mantiņas, jo mammai esot pienākums to pirkt!
Taisnība tiem, kas apgalvo, ka citiem cilvēkiem nonākot tais pašos krēslos, nekas nemainīsies... Jo mūsu infantilisms ir visas tautas, ja ne globāla mēroga! Atskaites sistēma par to, kas ir atbildīgs un pieaudzis cilvēks ir tā, kas ļauj nākt pie stūres tiem, kam vēl ilgi jāmācās un jāaug.
Tad kā ir – tiešām kāds domā, ka bezgalīgi barojot neprātīgus cilvēkus ar padsmitnieka smadzenēm, viņu lēmumus, viņu pieļautās kļūdas, u.t.t., un klusi čukstot, ka viņi īsti pareizi nedara, kaut kas kļūs labāk? Viņiem ir infantilas smadzenes , tādēļ viņi nespēj uzņemties atbildību par savu rīcību, kamēr tā tiek apmaksāta. Un mums ir tikpat infantilas, ja pieļaujam, ka tāda kārtība var pastāvēt! Mēs iesaistāmies šajā smilškastes līmeņa spēlē, pieņemot to kā nopietnu realitāti.


Izeju redzu reizē divos virzienos –
1) Pārstāt maksāt par pāraugušu bērnu izklaidēm – t.i. maksimāli skaidras naudas norēķini, un nodokļu sistēmas boikots – tos vienkārši jāpārstāj maksāt, protams, rēķinoties ar sekojošu, bet pārejošu haosu. Cilvēks ir no dabas ir slinks, un bez piespiedu apstākļiem diez vai savā galvā ko mainīs. Mēs pieaugam grūtībās un pretrunās, nevis gulot tai pašā vecāku dīvānā, kur ierāpāmies pa kluso mammas prombūtnes laikā... sākot mammai diktēt savus noteikumus... Nedrīkst ļaut bērnam kontrolēt mammu – ir jābūt otrādi! Nedrīkst piekrist lēmumiem un likumiem, kas vēršas pret pašu tautu. Un nepiekrišanu visefektīvāk mūsdienās var izrādīt, esot finansiāli neatkarīgiem. Vismaz cenšoties tādiem būt, vismaz savā apziņā to pieņemot kā aksiomu – valdība un ierēdniecība kalpo tautai, mēs esam viņu priekšnieki (jo maksājam algu), nevis otrādi. Protams,tas ir iespējams, ja mamma (tauta) pati ir pieaugusi - mums tā nav, tāpēc ir 2.punkts:


2) Lai sekojošais haoss būtu pārejošs – visos iespējamos veidos celt visu slāņu cilvēku apziņu, maksimāli pieaugt, kļūt pašiem, spēt uzņemties atbildību katram par sevi un savu rīcību. Darbs gan psihologiem, gan skolotājiem, gan garīgiem darbiniekiem, gan visiem citiem, kas kaut cik jau sasnieguši pieauguša cilvēka apziņu. Vismaz uz laiku jāspēj paļauties uz šiem cilvēkiem, nevis uz ierēdņiem un militāristiem. Mums ir neliela daļa domājošu cilvēku, bet arī tie mūs neglābs, kamēr katrs nesāks pats savu galvu un savu personību kustināt!
Ja nu man pēc jaunajiem cenzūras likumiem kāds tagad gribēs piesiet tautas musināšanu – ar prieku pieņemu


6 Comments
Comments
Jānis Filks Ir jau globāla cilvēces strupceļš, un risinājumi alternatīvās vērtības, ekonomiskas un garīgas jau sen zinamas, bet esošā sistēmas vērtības ir it kā iesakņojušās un 'neapstrīdamas', kurs grib mainīties, kurš grib citādi dzīvot kamēr tās der!!!!!!
Marija Blūma-Kauliņa kamēr der, negrib, tāpēc nevajag rīkoties tā, lai derētu
LikeReply110 hrs
Jānis Filks Apvērums!!!!
Dace Zināšanai
Write a reply...
Anita Biseniece Ļoti precīzi pateikts, Marij! Papildus vēl tas, ka daudzos krēslos iebīdītie ir reāli tik infantili, ka viņi paši absolūti nesaprot, ka pēc sava LĪMENĪŠA nebūtu laižami krēsliem un lēmumu pieņemšanai ne tuvu. Ir tik nožēlojami uz viņiem skatīties, bet.... mazvērtības kompleksu ietekmē pieņemtie lēmumi ir vienkārši vājprātīgi, un tie ir jāpilda MUMS.... Manas tīri privātās lietas ar aizsaulē aizgājušā vīra mantojumu visās instancēs atklāja nevis vienkārši šo vai to, bet atklātu debilitāti. Piemēram, kā lūgumu nostiprināt īpašumu zemesgrāmatā var iesniegt cilvēks, kurš.... jau pusotra gada ir aizsaulē. Bet ierēdnēm šķiet normāli sūtīt man šādu dokumentu. No viņsaules, vai????
Marija Blūma-Kauliņa Tā jau tas ir, bet ne viņos ir problēma - problēma ir mūsos visos, kas to pieļauj. Atkal tēlainais piemērs - ja bērnam, ejot uz veikalu, visu mūžu mamma devusi naudu iepirkumiem saimniecībai, bet viņš pircis končas, uz ko mamma reaģējusi iedodot jaunu...See More
LikeReply19 hrsEdited
Dace Zināšanai
Write a reply...
Jānis Filks Un tā mēs tikai gaidām uz sabiedrības sabrukumu, nerīkojamies, īnīstot sevi par mūsu bailēm, strādājot labi zinot kad ar naudu nevaram nopirkt laimi. Lēnām slīkstam! Utt, utt, utt, utt. Tikai un vien jo bailes nostāties pret normas!!!!
Anita Biseniece Jāni, bet diemžēl ir sajūta, ka lielākā daļa sabiedrības patiesi ir stulba un nedomājoša, un neliekas ne zinis par to, ka vajadzētu padomāt par Latviju, par sabiedrību kopumā. MAN ŠOBRĪD ir labi, un štrunts par pārējiem, kas pilsētā aiz mana dzīvokļa durvīm....
Anita Biseniece Viņi, diemžēl, neaizdomājas , piemēram, par to, ka tas bomzis, ko viņi neliekas redzam, var radīt vienā brīdī viņiem tīri reālas problēmas, ja viņam nebūs, ko ēst.. bet, ja viņam būtu darbs, tad viņš būtu potenciālais viņu produkcijas pircējs, piemēram... Lūk, šās zināšanas skolā un ģimenē nevienam nav iedotas...
Jānis Filks Tieši tā! Zināšsnas nav, līdzjūtības nav, mīlestības pret cilvēci nav, un netiek mācītas, jo normas pieņēmums ir kad esam induviduālām būtnes un nedod Dievs esam atbildīgi par citiem, tā nevar būt! Bet varbūt tā norma ir kļūdīja domu forma?
Anita Biseniece dzīvnieki instinktu līmenī zina, ka visi esam saistīti, un ka mana labklājība ir tieši atkarīga no pārējo īpatņu labklājības. Viņi medī tik, cik vajag ēšanai, un palīdz pat citu sugu īpatņiem...
Jānis Filks Atkal tieši tā! Bet Dievs nodod ka tāda būtu normas apziņa, apvērsums un haosu kamēr jaunas struktūras tiktu celtas. Mums jau vienu otru nav ko apliecinàt, esam pārmaiņas bīdītāji, tikai netuvu kritiskai masai!
Dace Zināšanai
Write a reply...
Iveta Vilsone Ja mums arī izdotos organizēt paralēlu - ēnu, dublicētu naudas/bartera/kriptonaudas apriti - tautā rastos iekšējs konflikts un bardaks, jo man ir aizdoma, ka lielākā daļa LV cilvēku dzīvo no budžeta - iestāžu datbinieku algas, pabalsti un pensijas. Uz to ir jāiet, bet panazām - veidojot komūnas, kooperatīvus un kaut kādas fiziskas un virtuālas apvienības, kuras tad arī pilnībā pāriet uz pašfinansēšanos. Kā arī drošība - tas nozīmē, ka būs rekets un bandītisms, jo ja valsts to nenodrošinās, vieni izmantos ļaunprātīgi un citi, vai tie paši par maksu piedāvās pakalpojumus.
LikeReply28 hrs
Iveta Vilsone Par to tautas izglītošanos un vadīšanas neprašanu - jāsaprot, ka tā nav lokāla problēma, bardaks un valsts nespēja ir mākslīgi radīta, invāzēta no ārpuses... pasauli nestrukturēti pārvalda klani. Tie nemākulīgie šoferi ir viņu ielikteņi, pat ja viņi to...See More
LikeReply28 hrsEdited
Jānis Filks Ļoti forši pateikts, tikai neticu sazvērestībām, cilvēce pati ir šo sistēmu radījuši! Turīgie cilvēki ir arī viss lielākie upuri, jo viņi maldās ar domu kad nauda viņus glābs, bet normas doma tā saka, tādēļ tas tukšums nav novēršams, vajag tikai vairāk un brīnās kad vientulībā tikai pieaug!
Iveta Vilsone Jānis Filks es arī nesaku, ka tā ir sazvērestība, vnk rekets, bizness hiperēts
Iveta Vilsone bet tas neatceļ individuālo atbildību par savu dzīvi un kolektīvo atbildību par kopdzīvi uz planētas, uz kontinenta, valstī, miestā, ģimenē...
Jānis Filks Atvainojps, reketu kas balstās uz kļūdīgu pasaules skatījuma! Un par atbildību Protams!
Iveta Vilsone jā, rekets ir iespējams, jo cilvēki to pieļauj un pat pieprasa, pērk par savu naudu (t.i. savu dzīvības enerģiju) jo kļūdaini izprot dzīvi un pasauli... jā viņi tā apmācīti, bet nu un... ir iespējams uzzināt arī citus variantus
Dace Zināšanai
Write a reply...