otrdiena, 2016. gada 15. novembris

Filosofs Svirskis Latvijas dzimšanas laikā aicina pievienoties labas gribas akcijai – sirsnīgai meditācijai



Tuvojoties mūsu valsts dzimšanas svētkiem, pazīstamais filosofs un ezotēriķis Valdis Svirskis vietnē "Helsus.org" publicējis aicinājumu veidot jaunu tradīciju. Pievienojoties filosofa aicinājumam, to publicējām arī mēs.
Tuvojas Latvijas dzimšanas diena un arī Latvijas simtgade. Lai katram no mums tie kļūtu par kaut ko vairāk nekā oficiālām svinībām, mēs varam veidot un uzturēt jaunu tradīciju – kopīgi ietērpt un piepildīt šo laiku pēc labākās gribas, pārliecības un iespējām – ar klusu laba vēlējumu, lūgšanu, meditāciju, pateicību par labo, kas bijis, par labo, ko redzam sevī un citos, par labo, ko vēlamies paveikt paši un ko tiecas paveikt citi. Ikviens ir aicināts piedalīties šajā labas gribas akcijā. Tai var pievienoties ik dienu līdz pat 19. novembrim un, protams, ja ir iedvesma, var to uzturēt arī pēc tam.

Noskaņosimies kopīgā laba vēlējumā, meditācijā vai lūgšanā 3, 5, vai 7 minūtes vienu, divas, trīs vai arī visas četras reizes dienā plkst. 7:00, 13:00, 19:00 un 22:00 līdz pat 19. novembrim.

Kāpēc ir izvēlēti šie četri laiki? Lai cilvēkiem dienas ritumā būtu vieglāk ieplānot uz izbrīvēt kaut vai vienu divus laikus. Patiesi, ar vienu pilienu sākas jūra, ar vienu cilvēku – tauta, ar vienu sirdi – pasaule, tāpēc kaut kas liels un nozīmīgs var izaugt vien no daudzu kopdarbības.
Mēs varam arī nezināt to, kas ir vispiemērotākais, labākais šeit un šobrīd kādam cilvēkam, tautai vai visai pasaulei, taču mēs allaž varam nekļūdīgi noskaņoties uz to, lai piepildās ik katram patiesi svētīgais un patiesi nepieciešamais; lai dzīvē arvien vairāk izpaužas tās īpašības, bez kurām cilvēkos nevar pastāvēt cilvēcība: gaisma, miers, mīlestība, piedošana, saskanība, nesavtība un pateicība. Izmantosim šo iespēju apvienot savus iekšējos centienus vienā laikā un nodomā tam, lai cēlākais mūsos, Latvijā un pasaulē tuvinās īstenībai.
Piedalīties akcijā ir vienkārši: lai kur tu atrastos attiecīgajos laikos, uz vairākām minūtēm virzi domas un uzmanību uz to, lai pabūtu laba vēlējuma jūtās, sirds meditācijā, lūgšanā, pateicībā. Vēlam, lai katrā no mums, kas kopā veido Latviju, un visā Latvijā, visā pasaulē piepildās un izpaužas tās vērtīgās, bieži iztrūkstošās labās īpašības, kuras tik ļoti vajadzīgas ikdienā, dzīvē un svarīgo lēmumu laikā: miers, mīlestība, skaidrība utt.
Ejot pa ielu vai braucot sabiedriskajā transportā, atceries un sajūti laba vēlējumu. Cilvēki var izmantot kādu lūgšanu, bezvārdu vēlējumu, apsēsties un pameditēt vai sajust pateicību lēnā pastaigā – galvenais to darīt pozitīvi, sirsnīgi, pa īstam un, darot to pēc iespējas kopīgajos laikos, taps iespējams stiprināt kopības izjūtu un pašapziņu. Ļoti noderīgi izmantot atgādināšanas iespēju mobilajā tālrunī, tas palīdz neaizmirst par norisi dienas gaitā.
Lai tā ir svētku dāvana gan sev, tuvajiem un visai pasaulei! Lai ikvienam ir iespēja dalīties ar šo ierosmi, lai tā spēj aizsniegt ikvienu, kuram ir mīloša sirds. Labas gribas ierosmes īstenojas vien ar labas gribas cilvēku kopdarbību.



http://www.delfi.lv/orakuls/biblioteka/48158859_filosofs-svirskis-latvijas-dzimsanas-laika-aicina-pievienoties-labas-gribas-akcijai-sirsnigai-meditacijai