otrdiena, 2016. gada 8. novembris

DZIEDAM 11.11.

Skaisti balta dieniņa!

Pārdomu un sajūtu pilnais Veļu laiks noslēdzies līdz ar pasaules ietīšanos baltā mīkstā villainē. Tā vien šķiet, ka šoruden uz Dvēseļu mājām no Zemei tuvajiem plāniem aizceļoja īpaši daudz dvēselītes. Tās godam mielojām un pavadījām. Tagad zinām un jau jūtam, ka no Dieva dārziem tās šai pasaulei sūta savu svētību. Un nav taču lielākas svētības par senču svētību! Paldies, paldies, paldies.

Šogad savu kumeļu Mārtiņš iejūdzis sniega kamanās un klauvē pie mūsu durvīm kopā ar baltā seģenē tērptu ziemu. Un sniega prieki ir sākušies!
Nu kādu laiku pār mums valdīs arī ziemas vēlie rīti un agrie vakari, sveču gaismiņas, piparkūku smarža. Un tāpat kā zemīti pārklāj sniegs, tā cilvēkos ienāk iekšējais miers un rāmums, kas mijas ar jautru un skaļu ņemšanos un priecāšanos. Bet klusās novakares ļauj dziļāk un dziļāk ieskatīties savā pašpasaulē. Tā nu sanāk, ka šajā gada laikā jāspēj gan priecāties un līksmot (iepazīstot skaistās beziemesla prieka izjūtas), gan arī kā vēl nekad dziļi ieskatīties sevī. Ja spējam abus, tad esam harmonijā ar laika enerģijām.

Šajā noskaņā arī pulcējamies 11.novembra vakarā plkst.18:00 Jūrmalas Pilsētas muzejā un DZIEDAM dainas un tautas dziesmas. Ieejot ziemā un godinot mūsu mīļās Latvijas svētkus, izjūtot pateicību priekštečiem, kopā ar Mārtiņu un viņa danču bērniem, atvērsim sevī jaunas laika lūkas.
Līdzi ņemam svecīti (vajadzības gadījumā arī svečturīti). Iedegsim svecīti kādas savas vēlmes piepildījumam...
Padarīsim šo vakaru īpašu gan sev, gan mūsu zemītei!
Tiekamies, mīļie, jau pavisam drīz!
Ar sirsnīgiem sveicieniem,
Māra
DZIEDAM TAUTAS DZIESMAS UN DAINAS
11.11.2016.
AICINĀM VISUS DZIEDĀT GRIBĒTĀJUS
DZIEDĀT TAUTAS DZIESMAS-
SAVAM UN CITU PRIEKAM
JŪRMALAS PILSĒTAS MUZEJĀ TIRGOŅU 29
PLKST.18:00.
LĪDZI ŅEMIET TAUTASDZIESMAS
(pierakstītas kladēs, grāmatās un galvās),
bet pats galvenais - labu garastāvokli un radīšanas prieku
Mīļi gaidām tos, kuri grib kopā ar mums dziedāt pirmo reizi
Dalības maksa - ziedojums