trešdiena, 2016. gada 5. oktobris

Vai atmodinātam cilvēkam ir negatīvas domas?

Vai atmodinātam cilvēkam ir negatīvas domas?
“Kad cilvēks ir apgaismots, tad patiesībā “redz” domas. Un redz tās, nošķirtas no sevis. Tas līdzinās tam, kā filmā var redzēt vardarbību. Cilvēks taču zina, ka tā ir filma, vai ne? Un neskrien taču virsū ekrānam, lai iejauktos. Līdzīgi ar cilvēku - tas atbrīvojas no piesaistes savām domām. Tā arī ir apgaismība. Domas vienalga atnāk. Bet tad cilvēks tās skaidri saredz. Viena no mācībām saka: “Tavas domas nav tavas domas.” Tās var būt greizsirdīgas domas, dusmīgas domas, vardarbīgas domas.

Piemēram, viens cilvēks ir apgaismots, bet cits nav apgaismots un viņā ienāk greizsirdīga doma. Pēc kāda laika šī greizsirdīgā doma iziet cauri arī pirmajam. Pirmais to uzlasa sevī. Domas cilvēks uzņem sevī caur trešās acs čakru Ajna (Adžna) un tās iziet ārā no cilvēka pa bindu punktu pakauša daļā. Cilvēks ir gan uztvērējs, gan translētājs. Arī apgaismotajam var būt tāda doma. Cilvēks dzīvo pasaulē, kas pilna ar neapgaismotiem cilvēkiem un tātad šajā pasaulē ir arī briesmīgas domas. Arī tās plūdīs caur apgaismotu cilvēku. Bet apgaismots cilvēks vienkārši to sapratīs. Un tas nemaz neliek kā nebūt rīkoties.

Kaut cilvēks būtu Ramana vai Buda, arī tad viņā ienāks negatīvas domas. Tikai ko tādā brīdī darītu Ramana vai Buda? Viņi saredz šīs domas. Tas līdzinās tam, kā mūsu atmosfērā ir piesārņojums. Piesārņojums ienāk arī telpās. Kad piesārņojums sasniedz Budu, tad tieši tāpat arī iziet no telpas. Līdzīgi domas atnāk un domas aiziet.

Reiz Mahatmam Gandijam, esot cietumā, galvā ienāca slepkavīgas domas. Viņš bija ļoti uztverīgs cilvēks. Mahatma sāka pētīt šo notikumu un konstatēja, ka ēdienu šajā dienā cietumā gatavoja slepkava. Slepkava tajā dienā bija cietuma pavārs. Un tādējādi viņa domas ietekmēja ēdienu. Gandijs bija ēdis viņa gatavoto ēdienu, un viņam bija slepkavnieciskas domas.

Domas ceļo, bet tās nav jūsu domas. Apgaismotu cilvēku domas neietekmē. Kamēr cilvēks nav apgaismots, tikmēr identificē sevi ar domu. Cilvēks pieredz greizsirdību un sāk rīkoties, greizsirdības vadīts. Vispirms jāiemācās māksla ieraudzīt savas domas, vai tās ir pozitīvas vai negatīvas. Tās ir tikai domas. Un šajā brīdī domas sāk izzust, atstājot milzum daudz enerģijas.“

Šrī Bagavāns
Facebook SAULES TEMPLIS