otrdiena, 2016. gada 6. septembris

Vēlmes

“Cilvēkam dzīve ir jādzīvo pa īstam. Ja cilvēks priecājas par ēdienu, tad priecājas par ēdienu. Ja patīk braukt ar auto, tad brauc ar auto un izbauda to. Tā jādzīvo. Intensīvi apzinot to, kas notiek. Ja cilvēks apspiež šīs lietas, tad nekļūst garīgs, nesaņem atmodu. Varbūt, ka tā var kļūt par svēto. Mēs neceram un arī nesagaidām, ka jums būtu jākļūst par svētajiem. Mēs virzāmies uz atmodu. Bet svētais var būt arī neatmodies. Svētais var nebūt apgaismots. Mēs runājam par atmodinātām būtnēm vai par apgaismotām būtnēm. Tās ir pavisam dažādas lietas.

Vēlmes ir prāta īpašums. Mēs visi neesam vienādi, bet visi tomēr esam savienoti. Mēs visi esam viens. Mēs patiesībā esam kolektīva būtne. Un vēlmes mūsos, patiesībā, “iemet” kolektīvs. Cilvēka problēma ir tā, ka viņš identificē sevi ar savu vēlmi, ar savām domām, ar savām emocijām, ar savām sajūtām. Jo mazāk sevi cilvēks ar to visu identificē, jo vieglāka top patiesības (tas, kas ir) redzēšana. Jāsaprot, ka tā ir vēlme, kas ienāk cilvēkā. Cilvēks pats par to nav ne mazākā mērā atbildīgs. Problēma tāda, ka cilvēks domā, ka vēlme ir slikta, un kaut ko vēlēties tas ir slikti. Jums aizvien teikts, ka “vēlmes ir slikta lieta, lūdzu, pārstāj vēlēties”. Tā ir tā problēma. Bet kolektīvais prāts vēlas, lai jūs piepildāt to vēlmi. Nav nekā slikta, ja cilvēks piepilda savas vēlmes. Tas ir vieglākais izaugsmes ceļš - vēlmju piepildīšana.

Pastāv arī citi izaugsmes veidi. Cilvēks var noliegt visas vēlmes un kļūt par tādu, kuram neko nevajag un viņš visam atmetis ar roku. Bet Vienotība vairāk ir par vēlmju piepildījumu. Vēlmju piepildīšana ir vieglākais izaugsmes ceļš. Bagātības radīšana nepavisam nav slikta lieta. Bagātības radīšana, patiesībā palīdz visiem. Bagātības radīšana noved pie piepildījuma. Piepildījums noved pie transformācijām. Transformācijas pie brīvības. Brīvība pie Atmodas. Atmoda pie Dieva atklāšanas. Ja esat fokusēts uz bagātības radīšanu, tad ziniet, ka pildāt garīgu sadhanu (garīgu vingrinājumu).

Jums nemaz nav jādomā par to, kāpēc esat atnākuši uz šo planētu. Kādas vien ir jūsu vēlmes, piepildiet tās. Ja to darīsiet, tad pavisam dabiski uzzināsiet, kāpēc te esat. Bet, cenšoties to uzzināt, nekad tā arī neuzzināsiet. Noliedzot sevi, nekad neuzzināsiet, kāpēc te esat. Izpaudiet sevi, priecējiet sevi. Apziniet un gūsiet visas atbildes.”
Šrī Bagavāns


 Facebook Saules templis