otrdiena, 2016. gada 13. septembris

Rudens saulgriežu laiks

Palēnām ieejam vienādību laikā, kad saulīte un mēnestiņš (diena un nakts) izlīdzina savu ritējumu diennaktī. Arī iekšējā pasaulē patlaban notiek līdzsvarošanās. Droši vien katrs to sajūtam mazliet citādāk. Pavērojiet sevi. Patlaban šis laiks ir svētīgs arī ārējā pasaulē kādu lietu līdzsvarošanai. Ja kaut kā bijis par daudz vai kaut kā pietrūcis, tad nu ir brīdis lūgt un atvērties līdzsvaram.

Baltu kalendāra svinamie laiki ir izteikti spēka laiki, portāla laiki, kas spēj izdarīt vērienīgas izmaiņas gan personīgajā dzīvē, gan tautas apziņā. Tāpēc aicinu šajā laikā atkal mazliet atkāpties no ikdienas pienākumiem un rūpēm, un pieslēgties ne tikai savām iekšējām sapratnēm un sajūtām, bet arī kopdarboties un dot savu ieguldījumu visu labumam. Tā mēs augam savā apziņā. Un caur "apziņas augšanu" augam un topam viedāki kā tauta.

Viens no pirmajiem vēstnešiem vienādību laika aizsākumam būs 17.septembra Pokaiņu Zināšanu gadatirgus. Info var atrast Pokaiņu mājas lapā. Varu teikt, ka sākums ir 11:00 un noslēgums 16:00 ar uguns rituālu. Īpaši vēršos pie tiem, kuri piedalījās augusta expedīcijā uz Pokaiņiem. Varbūt, ka tajā dienā jābūt Pokaiņos un atkal jāsasveicinās ar akmeņiem un mežu?:)

22.septembris ir Rudens saulgriežu diena un rudens pilnbrieda diena. Maza diena. Arī Baltu Vienības diena ar uguņu iedegšanu. Šoreiz aicinu pulcēties Jūrmalā, Lielupes krastā, Ezera ielas galā. Skaistā vietā upes krastā. Visiem uguņu kūrējiem Latvijā ir izveidota puslīdz vienota norises programma, kurai vēlams sekot un pievienoties. Uguņu iedegšana plkst. 20:00. Vēlams gan ierasties ātrāk. Ja sanāk, tad katrs līdzi paņemam pa pagalītei- lai mūsu ugunskurs būtu liels un košs! Ja kāds varat palīdzēt ar lielas! malkas sagādi, tad būtu par to ļooti pateicīga. Solījušās kuplināt mūsu pulku ir arī divas folkloristu saimes no Jūrmalas. Tā būs jautra dziedāšana un būšana Lielupes krastā. Sīkāka informācija vēl sekos.

24.septembrī sirsnīgi aicinu uz Ērgļiem, Skanstes pilskalnu. Tur plkst. 18:45 Saulgriežu uguns rituāls, kas veltīts vieduma jeb sirdsbalss atvēršanai, saklausīšanai un senču svētības saņemšanai. Kā nekā iesākas Veļu laiks.

šī informācija vairāk kā ievirzītāja Saulgriežu enerģijās:))
Lai skaistas un saulainas dieniņas, lai saulainas sajūtas! Uzpildām sevi ar saulīti- cik vien varam!
Māra

29266349

P.S. Nesen tapa jauna Facebook lapa Saules ceļš. Tur noteikti arī tiks publicēta informācija. Un ar visām bildēm:)
Uz tikšanos spēka laikā!