piektdiena, 2016. gada 16. septembris

Mēness aptumsums – kuras durvis tu izvēlēsies?

Tuvojas pēdējais šā gada aptumsums. Tas aktualizēs dilemmu starp prātu un jūtām, starp praktiskumu un sapņiem, starp pieticīgu reālistiskumu vai fantastisku vīziju. Šis iekšējā konflikta pirmsākums ir ielikts katrā no mums, bet jo īpaši izjūtams tas būs sievietēm, liekot uzsvaru uz ilūziju, bērnības sapņu un pagātnes pieredzes atlaišanu.

http://www.dveselesspeks.lv/astrologija/astro-aktualitates/103-meness-aptumsums-kuras-durvis-tu-izvelesies#.V9rabzIPCT4.facebook

16.09.2016 ir šī gada pēdējais aptumsums – pusēnas Mēness aptumsums Zivs zīmē (pl.21:54). Tādēļ vismaz līdz 20. septembrim būs jūtams Jaunavas – Zivs zīmju ass iekšējais konflikts. Tā ir dilemma starp prātu un jūtām, starp praktiskumu un sapņiem, starp pieticīgu reālistiskumu vai fantastisku vīziju. Šis iekšējā konflikta pirmsākums ir ielikts katrā no mums, bet jo īpaši izjūtams tas būs sievietēm, sevišķi ar Jaunavas un Zivs zīmes akcentiem individuālajā astroloģiskajā kartē.
Kā jau jebkura aptumsuma enerģija – tā arī šī rada maksimālu iekšējo spriedzi, kas tā vien raujas izlauzties virspusē, tikt pamanīta un atbrīvota. Tomēr tieši šis aptumsums ir salīdzinoši sarežģīts dēļ tā vien, ka tā enerģijas nesēji ir gan stipri, gan retrospektīvi – jeb citiem vārdiem, šis aptumsums liks izcelt un pārskatīt dažādus pagātnes aspektus.
Periods nebūs piemērots jaunam izrāvienam karjerā vai kādiem citiem aizsākumiem. Gluži otrādi! Tas no mūsu atmiņu dzīlēm cels ārā pagātnes ēnas un motivēs nostalģiski pārskatīt atmiņu fotoalbūmus, atgriezties bērnības sapņos un cerībās, sajūtās un noskaņās – ļaujot sakārtot bildes un pieredzi savā galvā un izjūtās. Piemēram, kā tas šobrīd tīri burtiski ir novērojams ar Facebook aktivitāti - izaicināt publicēt kādu savu bērnības bildi.
Kas ir īpatnēji, tad šajā laikā mēs tiešā veidā nevarēsim savienot mūsu racionalizatora garu ar pagātnes sapņiem. Tādēļ nav jācenšas savās iecerēs ieviest kādu saprātīgu skaidrojumu, pagaidām pietiks, ja vienkārši tās apzināsies.
Ja sapnis ir sens un par to domājot, jūti sevī kaut ko iekņudamies, iespējams, tas gaida savu īsto brīdi, bet vēl aptuveni līdz 22. septembrim neko detalizētu neplānojam, jo tas nebūs īpaši produktīvi. Pēc tam gan - enerģija atraisīsies no nostaļģijas, ilūzijām un prāta pinekļiem, sniedzot iespējas vērtīgam izrāvienam, konkrētas rīcības veidā.
Jā, un no vienas puses mūs pilnīgi raus uz pusēm – kā gribēsies pašreizējo situāciju izmainīt. Piemēram, iet prom no darba vai uzsākt savu biznesu, izskaidroties ar savu partneri, šķirties vai saiet kopā, izrunāties un ne tikai…  STOP!!!! Ne ātrāk par 20. septembri. Tie būs burtiski tikai individuāli gadījumi, kad šī rekomendācija nav spēkā, jo ir jābūt ļoti dziļai sevis izpratnei, un kā likums, šajā laikā mēs mēdzam būt pat ļoti subjektīvi.

Šajās dienās ir tikai 2 veida ieteicamās darbības:

  1. Rīcība rīcības pēc, vienkārši, lai izkustēts no sastinguma punkta – rezultāts nav konkrēts sasniedzams mērķis šīs rīcības rezultātā, bet pati izkustēšanās, kas var kalpot par iešūpošanos tālākajām aktivitātēm.
  2. Enerģijas virzīšana uz sevi, uz iekšu. Nevis lai nosodītu vai kritizētu, bet lai rastos jauna ticība, jauns iekšējo pārliecību kodols, kas raksturos tavu dzīves filozofiju un moto, kas tevi virzīs tiekties uz noteiktiem darbiem un attiecībām, kas motivēs tevi izvēlēties konkrētās durvis kārtējā dzīves pagriezienā. Citiem vārdiem – atrast un saprast savu iekšējo kodeksu pēc kura tu veido savu dzīvi. Tas mīt tevī un tā atklāšana neprasa kādu konkrētu tavu rīcību, tikai ielūkošanos sevī.

Šis laiks ir perfekts, lai:

  • ieraudzītu un apzinātos savas ilūzijas un maldus;
  • kavētos bērnības sapņos, par kādu no tiem pasmietos un atlaistu pagātnes pieredzes okeānā, savukārt citu vēl izceltu kā ļoti būtisku savas dzīves dzinuli;
  • savas sajūtas izpaustu caur kādu mākslas veidu – mūziku, dziesmām, gleznošanu, poēziju un stāstiem;
  • pavadītu laiku dabā, pie ūdens, sapņojot, sacerot un vienkārši ļaujoties savām sajūtām.
Savukārt šajās dienās ir bīstama visa veida apreibinošo vielu lietošana, kā arī var saasināties problēmas cilvēkiem ar atkarībām. Tāpat būtu jāuzmanās nepārbaudītu vai jaunu zāļu lietošanā un peldot. Savukārt cilvēkiem ar stipri piesārņotu apziņu – šajā laikā var būt uzmācīgas idejas vai fantāzijas.
Īsumā, ja vēlēsies visu sakārtot ar prātu, izanalizēt, izplānot un saprast – apmaldīsies 3 priedēs un nekur tālu netiksi, savukārt, ja ļausies saviem sapņiem un fantāzijām, tad kādā brīdī vari pazaudēt saikni ar realitāti, pazust bērnības sapņos un naivās ilūzijās. Tas, kas mūs spēs glābt no jebkuras galējības ir viss skaistais – skaisti cilvēki, vide, lietas – kā māksla, ziedi, attiecības, mīlestība, pateicība un ne tikai. Skaistums nomierinās satraukto prātu un atgriezīs mūs no fantāziju ceļojuma šodienā un šajā mirklī. Tas atgriezīs mūs tagadnē, kas ir visu dzīves bezgalīgo iespēju tīrs potenciāls.

Lai bagātīgas pieredzes un vērtīgu atklājumu pilns šis laiks!

P.S. Vairāk par aptumsumu kopējo nozīmi un ietekmi lasi Aptumsumi - īpašais laiks mūsu dzīvē un Transformējošie aptumsumi no 2005.-2020. gadam.
© Jana Reķe, astropsihologs, speciāli www.dveselesspeks.lv, 2016