sestdiena, 2016. gada 3. septembris

Kas ir Dievišķais?

Ko teikt cilvēkiem, kuri jautā - kas ir Dievišķais?
“Sakiet tiem, ka tas ir viņu pašu augstākais es. Tas ir fakts. Tas, ko saucam par dievišķo, nav atdalīts no mums, no cilvēka. Tas ir mūsu pašu es, augstākais es, ar kuru esam zaudējuši saskari. Kad atklāsiet Dievu, tad patiesībā atklāsiet to, kas esat Dievs. Tā ir visdīvainākā lieta.
Ejot vienotības ceļu, vispirms cilvēks atklāj iekšējo vienotību.
Tad vienotību ar ģimeni un draugiem.
Nākamajā līmenī jau cilvēks atklāj vienotību ar dzīvnieku pasauli.
Pēc tam nāk vienotība ar augu pasauli.
Un vēl nākamā ir – cilvēks spēj sajust vienotību ar citām pasaulēm, ar citām matērijām. Nāk apjausma, ka cilvēks un matērija patiesībā ir viens. Viena klints. Cilvēks atklāj, ka patiesībā nav atšķirības starp klinti un viņu. Ka cilvēks un klints ir viens vesels.
Virzoties tālāk, protams, nonākat līdz Dievam.
Tātad, tas Dievs par ko runājam, nav nekas cits kā jūsu pašu augstākais es, jo patiesībā jau jūs esat Dievs. Tikai diemžēl cilvēkā mīt ilūzija, ka tas ir atdalīts un šķirts no Dieva un ka Dievs ir kas tāds, ko nevar sasniegt. Tas patiesībā ir cilvēks pats.
Ejot apzināšanās ceļu, dodot un saņemot dikšas, cilvēks ļoti pietuvojas Dievam. Ja vien cilvēkā pašā nav kādi šķēršļi, kas balstīti kultūras nosacītībās vai reliģiskajās nosacītībās, tad cilvēks atklāj, ka pats vien ir Dievs.
Vienotībā esam nonākuši līdz slēdzienam, ka Dievs ir kļuvis par visu radīto. Un viss, ko vien redzat, ir Dievs. Viņš ir kļuvis par to. Piemēram, kad skatos uz jums un runāju ar jums, tad jūs man esat Dievs. Un es esmu Dievs.
Vienīgā atšķirība ir tajā faktā, ka jūs esat Dievs ar kādu problēmu un jūs esat Dievs, kurš cieš no ilūziju spēles par to, ka nav Dievs. Un te esmu es, Dievs, un manī nav šīs ilūzijas. Šis Dievs vēlas palīdzēt tam Dievam, kurš cieš no ilūzijas. Tas arī viss. Tad arī atklāsiet, ka jūs un es esam tādi paši, esam viens un tas pats. Tā ir tā ilūzija, ko vēlos noplēst un saplēst.
Tātad, sakiet tiem, ka tas ir viņu augstākais es.
Skudra, ko redzam, ir Dievs, kurš kļuvis par skudru. Indijā mums ir teiciens par Dievu - ubagu. Tas ubags, ko redzat, ir Dievs, kurš kļuvis par ubagu. Spitālīgais, ko redzat, ir Dievs, kurš kļuvis par spitālīgo. Dievs ir viss. Attīstīts Dievs, neattīstīts Dievs, ļauns Dievs, mīlošs Dievs. Tas ir viss. Tāpēc tad, kad es jums palīdzu, es nepalīdzu jums, bet Dievam. Es palīdzu pats sev. Un jūs atklāsiet tieši to pašu.
Un tā. Tas ir cilvēka paša augstākais es.”


Šrī Bagavāns
Facebook Saules templis