ceturtdiena, 2016. gada 1. septembris

Garīgums un saite ar Dievišķo

“Garīgums vistiešāk ir saistīts ar sirdi; tam nav nekāda sakara ar tā saukto “reliģiozitāti”. Tā ir vienkārši ar sirdi saistīta lieta. Ja cilvēks spēj sajust otru cilvēku, dzīvnieku vai vēl ko citu, tad cilvēks ir garīgs. Te nav nekāda sakara pat ar Dievu! Jo tad, kad cilvēka sirds atveras un sāk just, tad Dievs tur jau ir klāt! Jautājums ir... cilvēks ir pazaudējis savu sirdi. Mēs to ļoti sistemātiski esam nogalinājuši. Tāpēc tik skaisti ir Kristus zelta sirds gleznojumi, ko noteikti esat redzējuši. Šī zelta sirds ir atslēga.
Pat tad, kad sev uzdodat jautājumu: “Kas es esmu?” Atbilde ir “Es”... un roka norāda uz sirdi. Roka nevirzās uz galvu... jo cilvēks nav galva. Cilvēks ir sirds. Kur cilvēks jūt? To katrs var redzēt pats. Nav jābūt gudram profesoram. Ieskatieties sevī, un jūs sapratīsiet, ka esat BEZ SIRDS.
Cilvēks nemīl savus vecākus, bet tikai izmanto tos, lai kaut ko no tiem dabūtu - tāpēc izturas labi. Ja tie ir jauki pret viņu, tad viņš ir jauks pret vecākiem. Citādi NĒ! Vīrs un sieva... tas pats. Starp tiem valda tikai sava veida pieķeršanās, sava veida aizraušanās, bet iekšēji tie ir miruši. Tas viss līdzinās biznesam.
Kas vien cilvēkam sniedz jaukas lietas, par to cilvēks ir laimīgs. Kas sāpina, to cilvēks atraida. Kur ir sirds? Nesaku, ka visi ir tādi, bet to, kam ir sirds ir tikai daži, gandrīz nemaz tādu nav. Cilvēka sirds ir sažuvusi. Kā gan citādi būtu tik daudz šķiršanos? Tādas mokas, tādas problēmas... Un tā nu tas pagaidām notiek uz šīs planētas.”
Šrī Bagavāns

Saite ar Dievišķo
“Vistuvākais veids, kā pietuvoties Dievam, ir personīgais Dievišķais. Dievs vai Augstība manifestējas ikvienā. Šis Dieva aspekts, kad tiek atmodināts cilvēkā, tiek saukts par Dievišķo vai iekšēji mītošo, vai Augstāko svēto es. Šis Dievs spēj ieņemt neskaitāmas formas vai arī palikt bez formas, vai arī izpausties skaņā, balsī. Reiz atmodināts, Dievišķais darbojas kā internets. Tieši tāpat, kā komunikāciju tīklā attēli pieejami visiem, un ir iespējams veidot kontaktus, tā Dievišķais cilvēkā ir savienots ar visu pārējo cilvēci. Lūgšana, kas nākusi no sirds, pieaicina atbildi no jebkuras pasaules malas un tad cilvēks pieredz brīnumus un pārsteidzošas sakritības. Tā darbojas Dievs!”

Šrī Bagavāns

Facebook Saules templis