Šajā laikā aktualizējas koncentrēšanās uz mūsu prāta apsvērumiem, loģiku un dedukciju, atstājot otrajā plānā sapņus un sajūtas. Tādēļ ir ļoti rekomendējams šo milzīgo prāta enerģiju likt lietā tīri praktiskās un ikdienā ļoti vajadzīgās nodarbēs – dažādos rakstu darbos, aprēķinos, mācībās, budžetu plānošanā, pārskatu sagatavošanā, arī mājsaimniecības darbos, kas prasa lielu rūpību, – tīrīšanā, ražas vākšanā, rokdarbos un līdzīgas nodarbēs.
Plašākā mērogā skatoties, šis ir periods, kad valdības un biznesa struktūras "skalda matus" par burtu lietojumu, riskējot pazaudēt kopējo ieceres jēgu. Tajā pašā laikā sniedzot iespēju izstrādāt visskrupulozākās un piņķerīgākās jebkura jautājuma detaļas, tiesa gan – lēni un konservatīvi. Ļoti iespējams, ka rezultāts būs pedantiski precīzs un saimniecisks, bet tiem, kuri ir ārpus šā procesa, – grūti saprotams (jēga, kas pazūd detaļās).
Šajos mēnešos ļoti spēcīgi darbosies teiciens "skabargu otra acī ieraudzīsi, bet savā pat baļķi nepamanīsi". Mūsos būs tik liela tieksme uz perfekciju, ka burtiski "acīs kritīs" otra cilvēka vai viņa padarītā darba nepilnības un trūkumi, kas modinās vēlmi kritizēt un aizrādīt. Tādēļ, pirms kaut ko norādi, mēģini sev godīgi atbildēt uz jautājumu – tieši kāpēc tevi tas satrauc? Šādā veidā pieejot notikumiem, ir gaidāmi fantastiski iekšējo procesu izziņas rezultāti, jo katra šī situācija palīdzēs mums ieraudzīt to, ko paši dažkārt sevī noliedzam vai vienkārši neredzam.

Kopējās perioda tendences:

  • izziņa, analīze un izpēte it visā, uz ko vērsīsim uzmanību;
  • konservatīvs, neelastīgs un pedantisks skatījums uz risināmiem jautājumiem;
  • sarunas, prezentācijas un pārrunas vedīsies, ja liksi lielu akcentu uz precīziem skaitļiem, pierādāmiem argumentiem un loģiku;
  • koncentrēšanās uz praktiskām īstermiņa lietām un jautājumiem;
  • sakāpināta pienākuma izjūta un turēti solījumi;
  • atrisinātas un pabeigtas visas krustvārdu mīklas un arī prāta puzles;
  • pateiktā kritika būs pamatota, bet ne iejūtīga;
  • salīdzinoši viegli būs nodoties ikdienas rutīnai un pienākumiem;
  • patiks nomierināt prātu, nododoties hobijiem un darbiem, kas ļauj knibināties ar pirkstiņiem – rokdarbiem, sēņošanu, pildspalvas virpināšanu, tāpat arī tīrības un kārtības ieviešanu it visā, arī savā galvā.
Perioda lielākais risks ir sapīties prāta apsvērumos, aizmirst savas sirds vēlmes un kļūt pašam par savas dzelžainās loģikas gūstekni. Tāpat laiks nebūs piemērots radošām sarunām un izklaidējošiem rakstu darbiem.
Savukārt īpaši veiksmīgi šajā laikā strādās un sevi izpaudīs finansisti, grāmatveži, ekonomisti, sekretāri, asistenti, zinātniski pētnieciskais personāls, medicīniskās aprūpes personāls, rokdarbnieki un amatnieki, tīrīšanas biznesa darbinieki, arī grafiķi, projektētāji un visi tie, kuru profesijās uzmanība pret detaļām, veiklas un precīzas roku kustības, perfekcija, laba atmiņa un analītiska pieeja ir būtiska sastāvdaļa.
Lai izdodas mūsu prātu likt pie darba, nevis pie sava dzīves kuģa stūres!