pirmdiena, 2016. gada 1. augusts

Karma


“Pastāv 3 karmas veidi.
Pirmais karmas veids (sančita) līdzinās bankai - krājumu, rezervju bankai. Saprotiet, ka šī var arī nebūt pirmā reize, kad esat iemiesojušies ķermenī un atrodaties uz šīs planētas. Līdz šim jums jau ir bijuši miljoniem ķermeņu! Šajos miljons ķermeņos, lai kādas bijušas domas, lai ko esat tad runājuši, lai ko darījuši, visas nepiepildītās lietas un ilgas ir atmiņas, kas dziļi iespiedušās jūsu atmiņā. Saliekot to visu kopā, tās ir banka ar nosaukumu sančita karma. Sakot ‘banka’ te nerunājam par uzkrājumiem vai sakrāto, bet gan par parādiem! Jums nāksies samaksāt visus aizdevumus!

Otrais karmas veids (prarabdha). Tas nozīmē: no sančitas karmas bankas jūs izņemat kādu karmu, no kuras radāt savu esošo ķermeni. Jūs varat izlemt - vai nu izbaudīt, priecāties un iztukšot visas tās karmas, ko esat paņēmis sev šai dzīvei caur savu esošo ķermeni. Tātad prarabdha ir tikai maza daļiņa no uzkrātās sančita karmas konta, ko esat paņēmuši šai dzīvei. Jūs esat plānojuši ar savu šīs dzīves ķermeni, vai nu izbaudīt vai iztukšot to.

Trešais karmas veids ir vissliktākais. Tā ir agamja karma. Tā ir tā karma, ko cilvēks savāc pēc atnākšanas uz šīs planētas Zeme, pateicoties domām, vārdiem un darbiem, ko sarada šajā dzīvē. Jebkuram cilvēkam uz šīs planētas ir jāiztukšo prarabdha karma, pirms viņš nomirst. Piemēram, jums ir 1000 karmas jūsu sančita bankā. No šī konta jūs, piemēram, izvēlaties paņemt 10 uz sevi kā jūsu prarabdha karmu iemiesojoties šajā ķermenī, sakot: es tikšu šajā reizē galā ar šīm 10 karmām. Bet pēc iemiesošanās te tā vietā, lai iztukšotu savu paša prarabadha karmu, jūs sākat vērot citus un paņemat (savācat) karmu, kas balstīta uz viņu vēlmēm, alkām. Ir tādas vēlmes, ko esat aizņēmušies no apkārtējiem cilvēkiem. Šīs, no citiem paņemtās vēlmes, rada jūsos noteiktas domas, vārdus, rīcību. Piemēram, kāds ir skaistāks par jums. Un, jūsu domas vairojas, pateicoties salīdzinājumam un greizsirdībai. Jūs radāt karmu, kas balstīta uz domām. Citreiz jūs runājat ko sliktu par cilvēkiem, neko nezinot par faktiem, kas saistīti ar šo lietu, notikumu vai cilvēku. Tā darot, jūs uzkrājat karmu, kas balstīta uz vārdiem.”
Šrī Bagavāns

Facebook Saules templis