sestdiena, 2016. gada 19. marts

Īsais viļņa Ahaw-Eb vilnis apraksts - Maiju kalnedāra dienas




Viļņa apraksts


Ir sācies neparasti skaists vilnis, kas ļaus mums ieraudzīt savu sirds ceļu. No beznosacījuma mīlestības, kas pirmajā dienā tiek iedota, līdz sava ceļa atrašanai. Ja vien mēs spējam atvērt sevi šodienā, tad katra diena mūs pa solim ved pie savas dvēseles. Ļaujot iesākt jaunu skatījumu un iegūt brīvību, caur ko sevī ieraudzīt ko vēl neapzinātu, ko tādu, kas atver mūsu individualitātē zemapziņas dzīles, lai dotu iespēju sajust pasaules nianses un izmainītu gan sevi, gan arī pasauli, jo pasaule mainās kopā ar mūsu apziņas maiņu. Tikai mainot savu iekšējo apzinātības līmeni mēs rosinām arī citiem atmosties un sākt savu dvēseles ceļu. Caur šo transformāciju mēs pieņemsim sevī jaunu izvēli, jaunu lomu, kas pārtaps īstā vērtībā, īstā ticībā tam, kas ir spējīgs atbilst vērtībām. Šī ticība nav akla un neapzināta, tā nes sevī sen aizmirstas gudrības, jo tikai patiesas zināšanas var dot sevis izpratni un iespēju realizēties. Tāpēc viļņa beigām tuvojoties tiks pārbaudīts noietais un noskaidrots, cik ļoti mēs esam tajā pa īstam, cik ļoti uzticīgi esam savām izvēlēm, savai ticībai un mīlestībai, lai viļņa galotnē mēs gūtu radošu prieku un nostātos ceļa sākumā.



15.03.2016.


Mīlestības dziedinošais spēks

1 Ahaw

Fantastiska diena un lielisks viļņa sākums, kurā varam iepazīt bezgalīgo mīlestības spēku un enerģiju. Diena lieliski piemērota, lai atgūtu harmoniju un iekšējo mieru. Tā nav diena, kurā skriet, meklēt, kontaktēties. Tā nav skriešanas diena, bet gan iekšējā skaistuma diena. Tā atver mūsu dvēseles plaši atvērtas, lai ļautu plūst pieņemšanai, pazemībai un pilnīgam mieram. Dzīves skaistums šodien runā caur katru sīkumu un nieku. Šī ir tā enerģija, kas ļauj puķēm uzziedēt un putniem dziedāt. Ja vien jums ir iespēja, tad atrodiet laiku pabūt dabā ārpus pilsētas skrējiena. Atrodiet iespēju uzsākt šo vilni skaisti!



Reizēm šī vaļā vēršanās cilvēkā rada pretošanos un spriedzi. Cilvēka nespēja atslābināties un ļauties šodien tiek nosvērta pilnībā. Otrs klupšanas akmens ir tas, kas mūsos ir iekšā. Reizēm, atverot sevi, mēs ieraugām skumjas un sāpes. Ļausim tām plūst ārā no mums. Ja nepieciešams izraudāt, tad izraudāsim sevi ārā un dziedināsim savas dvēseles, bet neiekrītiet tāpēc sevis žēlošanā!

16.03.2016.


Krustceles

2 Imix

Šodien ir jautājumu diena. Un jautājumi ir par to, kas vai mēs kāpsimies atpakaļ, ierausimies sevī, slīksim pagātnes atmiņās, vai arī mūsos iedegtā gaisma spēs izgaismot jaunu ceļu, jaunas iespējas. Katra diena no mums sagaida apstiprinājumu, ka mēs izvēlamies savu likteni, ka mēs sevi atdodam augstāko spēku rokās, ka esam pieņēmuši visu, kas ar mums ir noticis. Un šī diena nav izņēmums. Tā mums uzdod jautājumu, cik tad gatavi mēs esam iet savu garīgo ceļu.



Duālās dienas ir kā šūpoles. Pat, ja mēs kādā brīdī jūtamies pilnībā sevi atdevuši savam liktenim un esam pilni ticības un paļāvības, tas nenozīmē, ka pēc mirkļa nebūsim otrā šūpoles maksimālajā punktā, kurā krītam sevis žēlošanā, neticībā sev un saviem ideāliem, kurā jūtamies necienīgi un pilni grēku, lai varētu vispār domāt par garīgo izaugsmi. Šī diena neļauj līdzsvarotos, bet parāda abas galējības punktus. Emocionāli, protams, tas sagādā daudz pārdzīvojumus, bet tā ir iespēja iepazīt abus izvēles punktus, lai spētu saprast, kas ir tas, ko mēs pa īstam vēlamies. Jā, mēs nevaram noturēt šodien šo sajūtu pilnībā, bet mēs varam izdarīt izvēli. Un tas ir vairāk nekā pietiekami.

17.03.2016.


Brīvības prieks

3 Ik

Šodiena ir kā atsvabināšanās no ierastā komforta. Tā ir iespēja sajust vēju matos, sajust kustības ātrumu un brīvības sajūtu, ko šī kustība dod. Tā ir darbošanās, bet darbošanās ārpus rāmjiem. Izkāpšana pa logu no ilgstošas būšanas šaurā istabā. Jā, durvis joprojām ir ciet, bet mūsu vēlme ko iesākt, mums paver vaļā logu un brīvo kritienu nezināmā virzienā.



Šāda brīvības enerģija ir reibinoša un biedējoša. Mēs varam ilgi minstināties pie loga un tā arī neuzdrīkstēties realizēties šīs dienas enerģijā, kura vilina mūs lidojamam. Jā, neviens nesola, ka viss beigsies labi, ka šāds solis ir prātīgs un atbildības pilns, bet palikšana istabā arī neko nesola. Tā ir nolemtība, kurai esam pārstājuši pretoties, tāpēc izpletīsim rokas plaši, pacelsim galvu pretī debesīm un ļausimies trakulīgajam braucienam ar šo dzīves karuseli. Atstāsim istabu aiz muguras un dosim dzīvei iespēju ienest svaigu gaisu mūsu plaušās!

18.03.2016.


Lielākie dārgumi parasti ir dziļumā

4 Akbal

Šodienas stabilitāte ir ļoti dziļi mūsos. Izrādās, lai gūtu stabilitātes sajūtu ar naudu tam nav nekāda sakara. Ne jau mašīnu skaits, vai maka biezums rada cilvēkos uzdrīkstēšanos dzīvot, uzdrīkstēšanos just to, kas mūsos ir ieslēpts. Mēs esam neparastas būtnes, kurās ir ieslēptas slepenas zināšanas, līdz kurām mēs paši sevi spējam aiznest. Viss, kas ir vajadzīgs ir spēja norimt un ieklausīties sevī. Patiesībā materiālā labklājība nāk tikai tad, kad jūtamies paši stabili un droši par to, ko darām, par to, kur dodamies.

Neparasta diena, kura prasa ne tikai drosmi atklāt sevi, bet arī pacietību. Tādai dienai mēs varam paskriet garām nemaz nepamanot, ka tā ir bijusi, nepamanot tās burvību un dziļumu, jo tā prasa apstāties un skriet nevis uz priekšu, bet doties sevī. Skaista diena, lai meditētu vai nodarbotos ar jogu, sevis izzināšana dos labus rezultātus ik katram, kurš spēs saskatīt.

19.03.2016.


Zemapziņas spēks

5 Kan

Mēs katrs esam radīti pēc Dieva līdzības. Mēs visi esam līdzīgi un veidojam vienu veselumu, bet šodiena ļauj mums ieraudzīt savu unikalitāti. Patiesība ir tāda, ka mūs var ieģērbt vienādās drēbēs, izveidot vienādas frizūras un novienādot, cik vien tas ir iespējams, bet mūsos mītošais zemapziņas spēks atjaunos mūs tādus, kādi mēs esam. Šis reģenerējošais spēks, kas piemīt šai dienas enerģijai, mūs atjauno par to, kas mēs patiesībai esam. Arī ķirzakas pazaudētā aste, izaug tieši tāda, kāda tā ir. No mums nevar rasties nekas, kas neatbilst mūsu būtībai. Mēs nevaram radīt lietas, ja tās jau nav mūsos, bet katrā no mums ir ieslēpts kas pavisam cits, tāpēc mūsu radītās lietas ir unikālas un neatkārtojamas.



Šodienā netiks galā tie, kuri vēlas būt par kaut ko tādu, kas viņi patiesībā nav. Ja es esmu galdnieks, tad diez vai man izdosies pasniegt jogu, lai arī cik ļoti es to vēlētos. Kāpēc gan tas būtu jādara? Katrs amata meistars, kurš ir lielisks savā amatā, ir pilnvarots lepoties ar savu darbu un rezultātiem, ko viņš sasniedz. Būsim tādi, kādi esam, darīsim to, kas atbilst tam, kas ir mūsos! Tas ir veids, kā kļūt par meistariem un paveikt ko nozīmīgu.

20.03.2016.


Kas vienam ir sīkums, otram smagi pārdzīvojumi

6 Chikchan

Šodiena ienes pārbaudījumus tam, cik ļoti mēs spējam izturēt, cik stipri un veseli esam. Reizēm nenozīmīgs sīkums, nevainīga replika var dvēseli sašķelt uz pusēm un trāpīt tieši sāpīgākajā punktā. Tāpēc varam dienu pazaudēt ar pirmajiem šīs enerģijas elpas vilcieniem. Sagādātais rūgtums var mūs nobremzēt un atturēt tālāk virzīties, vai tieši otrādi – sadusmot un vēlēties atriebties. Čūskas indīgums nav nejaušs un ļaunprātīgs, bet tas rodas no vajadzības izdzīvot, no dusmām vai bailēm, no atriebības.



Šodienas skaistums slēpjas spējā sajust pasauli. Šī spēja ļauj pamanīt, ka otrā ir sāpe un palīdzēt izraut skabargu, lai dziedētu. Šī empātija dod līdzjūtību, šī līdzjūtība rada vēlmi palīdzēt. Spējot pagriezt dienu šādā gultnē, mēs varam palīdzēt gan sev nesākt ražot indi, lai karotu ar katru, kas tuvumā, bet šo indi lietot kā pretindi. Šīs dienas sajūtas ir caur tausti! Ja vien jums ir iespēja, tad radiet caur pieskārienu, samīļojiet sev tuvos un paglāstiet savus mājdzīvniekus, tas dziedēs ne tikai jūs, bet arī viņus!

21.03.2016.


Pastāvēs, kas mainīsies

7 Kimi

Radošā enerģija, kas iet cauri visam vilnim šodien rada jaunu formu. Mūsu transformācijas punkts, kurā varam iegūt jaunu veidolu. Turklāt šodienā šo veidolu mēs paši esam radījuši, paši esam izvēlējušies. Tas nav nekas no malas uzspiest, vai apstākļu radīts veidojums. Tā ir iespēja kļūt par to, par ko mēs pa īstam vēlamies. Tā ir patiesībā līdzība Dievam – spēja radīt. Turklāt grūti ir iedomāties, ko skaistāku, kā radīt pašam sevi. Nē, tas nevar būt nekas mākslīgs vai pretējs tam, kas ir mūsos. Mēs šodien paši radām sevi, paši piedzimstam savā apzinātībā. Mēs esam izejmateriāls mūsu pašu rokās!



Ja mēs neturamies kopā, ja tas, ko mēs vēlamies, jūk un brūk, tad tas tikai norāda uz to, ka materiāls, no kura mēs būvējam, neesam mēs paši. Smilšu pilis kopā neturēsies, tur vajag ko īstāku. Ilūzijas šodien var brukt un radīt pārdzīvojumus, bet labāk ir zināt, ka tās ir tikai ilūzijas. Atmetot šādas ilūzijas mums ir vieglāk ieraudzīt pašiem sevi.

22.03.2016.


Izvēles noturība

8 Manik

Tas ir kā apliecinājums tam, kas mēs esam. Ja esam kaut mazliet tuvāk tikuši paši sev, tad šodiena mums ļaus ieraudzīt kaut vai tikai vienu aspektu, kurā varam gūt panākumus un veiksmi. Kādam varbūt tā būs karjeras iespēja, darba piedāvājums, kāds cits varbūt apprecēsies vai kļūs par vecāku. Katrā ziņā jaunā loma ļaus gūt lielāku pārliecību par sevi, ļaus skaidrāk sevi apzināties un ieraudzīt. Tas ir prieks par to, ka esam mēs paši, ka paši mēs spējam tik daudz paveikt, ka mēs esam tie, pie kuriem citi nāk un lūdz padomu vai pakalpojumu.

Pārliecības trūkums šodien ir kā darvas piliens medus mucā. Vēlme iegūt no citiem apliecinājumu, ka to, ko darām, mēs darām labi, var neattaisnot cerības. Šodiena pārbauda mūsu pašpietiekamību, tāpēc nemeklēsim citos apstiprinājumu mūsu izvēlēm! Citos mēs to neatradīsim!

23.03.2016.


Ticība sev ir patiesākā no vērtībām

9 Lamat

Skaista diena, kurā varam pārliecināties, ka Dievs ir visuvarens un liktens lēmēji ir mums labvēlīgi. Visas sēnalas ir aizpūstas, bet mūsu ticība tam, kas tiešām priekš mums ir svarīgs, ir šo svarīgo atstājis. Mēs esam to iznesuši cauri negaisiem, šaubām, sāpēm, vilšanos, mēs esam pārbaudījumus izturējuši un neesam padevušies! Tāpēc šādā dienā mēs saņemam atalgojumu, bet ne jau tam ir lielākā vērtība. Vērtība ir tieši tajā, ko esam spējuši izturēt, cik esam spējuši nepazaudēt sevi, cik reižu neesam kļuvuši zemiski, atriebīgi vai alkatīgi, cik ļoti esam paļāvušies, ka dzīves tecējums mūs nes tur, kur mums jābūt. Tāpēc šī diena ir pilna ar pateicību augstākajiem spēkiem un gandarījums par mūsu spēkiem.

Ja tomēr stāvam pie sasistas siles un prasām ‘kāpēc’, tad joprojām atgādinu, ka ne jau ieguvumā ir tā vērtība. Vērtība ir pieredzē un ticībā sev. Pateiksimies par visu to, ko dzīve mums ir devusi un vienmēr atcerēsimies pateikties arī par visu to, ko dzīve mums atņem!

24.03.2016.


Zināšanas ir spēks

10 Muluk

Reizēm mēs ļoti daudz varam izdarīt, ja mūsos ir pārliecība par to, ko zinām. Ja mēs zinām atbildi, tad mums nav nekāda pamata baidīties to izpaust, ja mēs zinām, ka mums ir taisnība, tad mūs neviens neatturēs iestāties par savu taisnību. Tieši tāpēc zināšanas piešķir īpašu spēku. Turklāt arī pārējie ir bezspēcīgi zināšanu priekšā. Par ko tad strīdēties, kāpēc tad cīnīties, ja otram ir taisnība? Ja jau otrs kādā jomā ir zinošāks, tad mēs automātiski paļaujamies uz viņu zināšanām. Šodienā tieši zināšanas spēlēs izšķirošo lomu, lai nodrošinātu tālāko virzību. Mēs nevarēsim nevienu pārliecināt par ko skaistu un gaišu, ja tam pamatā nebūs skaidra izpratne un zināšanas.

Reizēm ir grūti atšķirt, kura informācija ir pareiza, tāpēc mums pašiem ir jātiecas pārbaudīt informāciju, kuru saņemam un jāpārvērš tā par mūsu zināšanu. Tikai dziļi izjusta un izprasta informācija var pretendēt uz zināšanām.

25.03.2016.


Jā, jā un vēlreiz jā!

11 Ok

Šodiena sagaida no mums pilnīgi pārliecību par to, ko esam izvēlējušies. Mūsu šaubas ir kā sprungulis velosipēda spieķos, kas liks krist un apstāties vēl nesasniedzot mērķi. Tāpēc diena nesīs pārbaudījumus atkal un atkal, lai mēs apstiprinātu savu izvēli, savu vēlmi un spēju uzdrīkstēties pastāvēt par to, kas mums ir svarīgs. Šī diena prasa pilnīgu uzticību mūsu ideāliem, tādu uzticību, kuras pamatā nav bailes no soda vai akla sekošana, bet gan tāda, kura katram no mums ļauj apzināties savu vērtību un dod iespēju realizēties mīlestībā. Tāda uzticība, kuru apliecinām katru dienu.

Šaubas mūs var aiznest pa vējam tālu prom no mūsu sapņiem, tās mums liks padoties. Ir grūti, ja nav zināms, cik garš ceļš vēl ir priekšā, bet tas nav tik bezgalīgs, kāds mums pašiem liekas, tāpēc šobrīd padoties ir neprātīgi. Atradīsim savu ‘kāpēc mēs to visu darām’, lai turpinātu virzīties pāri šim lūzuma punktam.

26.03.2016.


Ieraduma spēks

12 Chuwen

Šī ir šamaniska diena, kura iemieso visu šamanisko spēku un rezultātu. Ieraduma izveidei vajadzīgas 12 dienas. Šo dienu laikā jāspēj sevi disciplinēt un turēt grožos, lai nostiprinātu uzsākto rituālu. Ja 12 dienas rītu sāksiet skrienot, tad tas 13. dienā būs pašsaprotams process. Rituāla efektivitāte slēpjas atkārtojumos. Šodiena atrāda mūsu spēju sistemātiski iet uz vienu izraudzītu mērķi un ļauj ieraudzīt tā rezultātu. Gribat dzīvot veselīgi, sportot, meditēt, jogot? Izvēlieties un noformulējot vienu ieradumu, kuru atkārtojiet vienā un tajā pašā laikā 12 dienas un tas iekļausies jūsu dzīvē kā rituāls.

Neviens rituāls nav paveicams bez ticības pozitīvam rezultātam. Ja esat sākuši skriet, tad ticiet, ka jūs to varat paveikt, ka jums tas izdosies. Ja atsakāties no miltiem uzturā, tad ticiet, ka jūs to varat izdarīt, ka miltu trūkums jums nav nekas nepārvarams. Šodiena atspoguļo paveikto un nepaveikto, bet dod arī iespēju ieraudzīt to, kur tad gribam virzīties.

27.03.2016.


Vertikālais ceļš

13 Eb

Vilnis ir noslēdzies, un mīlestība, kas iedota viļņa pirmajā dienā, ir sevi realizējusi. Ir piedzīvoti gan skaisti, gan mazāk skaisti brīži, bet šodiena ir kopsavilkums, kurš izgaismo vertikālo attīstību, tās ir durvis, nē, lūka, kas ļauj nākamo līmeni padarīt aizsniedzamu. Tas ir gandarījums un prieks! Mēs zinām, kur mēs gribam iet! Un izrādās, ka tādi kā mēs ir daudz. Arī viņi ir sakrāmējuši savas mugursomas un satraukti gaida nākamā viļņa sākumu. Ceļš jau ir saskatāms un drūzmēšanās lidostā ir šīs dienas būtība.

Patīkams satraukums, ilgas un cerības, kas neatņemami ir šīs dienas sastāvdaļa. Lidosta sašķiro cilvēkus, ar kopīgiem gala mērķiem. Jā, varbūt kāds, ar kuru ieradāmies lidostā kopā, kāds, kuru saucām par savējo un uzskatījām par savu cīņu biedru, iekāps citā lidmašīnā. Un ļoti iespējams, ka tas mūs sarūgtinās, bet tāds ir viņa ceļš. Mūsu ceļš savedīs mūs pie jauniem ceļa biedriem, kuri šo dzīves posmu dodas ar mums kopīgā ceļojumā!



Sagatavoja Gunta

Vairāk lasiet Facebook lapās

Tolteku Laiks


un

Zabre