sestdiena, 2016. gada 16. janvāris

Cilvēka eksistence realitātēs

Ja jau laiks un telpa ir ilūzija, kā tad tas attiecas uz “pagājušajām dzīvēm un tur gūto pieredzi”? Vai tās patiešām notikušas pagātnē?

Šrī Bagavāns:
“Augstākajos mistiskajos stāvokļos pavisam skaidri ir redzams tas, ka laiks un telpa ir tīra ilūzija. Pagājušās dzīves nenozīmē to, ka tās notikušas pagātnē. Tās var noritēt arī tagad šajā laikā. Bet jābūt labam mistiķim, lai to redzētu. Tas patiešām ir apbrīnojami un pārsteidzoši.

Mēs varam dzīvot vairākas dzīves vienlaicīgi. Ne tikai dažādās realitātēs, bet arī uz vienas planētas. Nav tā, ka jums ir tikai viens ķermenis. Jūs varat būt vienlaikus daudzos ķermeņos. Viens jūsu ķermenis var būt Vācijā, cits Savienotajās Valstīs, vēl cits Āfrikā un vēl kāds Indijā. Visi vienā laikā.

Intelektuāli to ir ļoti grūti saprast. Bet mistiski tas ir skaidri redzams. Un ne tikai tas. Ķermenis var vienlaikus eksistēt vairākās realitātēs. Mums ir aptuveni 21 realitāte. Ja cilvēks ir atmodināts visās realitātēs, tad Indijā tādu sauc par Paramahamsa. Paramahamsa nozīmē būt atmodinātam visās realitātēs. Patiesā realitāte ir ļoti citādāka, nekā mēs domājam. Mēs esam lielas un varenas būtnes. Nevis, kā jūs domājat, ka esat maza būtne.
Bet, ejot tālāko savu ceļu, visas šīs lietas kļūs jums ļoti skaidras. Tas nesīs lielas transformācijas.”

Vienotības universitāte
Tulkoja Māra Brante
Vienotības universitātes mācību un zināšanu krātuvīte Facebook Saules templis