otrdiena, 2016. gada 5. janvāris

Attiecības, dusmas, bagātība

Anand džī (Vienotības universitātes pasniedzējs) 2016. gada janvārī stāsta par:
·         Vienotības universitātes mācības atšķiras no citām mācībām. Ļoti, ļoti.
Mēs nekad nelūdzam jums kaut ko darīt. Nelūdzam jums kādam piedot. Mēs lūdzam tikai apzināt sava prāta darbību. Apzināt to, ka nespējat piedot, ka neļaujat kaut kam aiziet, ka nesat sev līdzi pagātnes smagumu, rētas un sāpes. Tas ir intensīvi jāapzina. Paliekot aci pret aci ar šo smagumu. Ir jāapzina, kā tas atkal un atkal atgriežas, ka tas atrodas jūsu iekšienē, traucējot jums. Tiklīdz šie smagumi aktivizējas, paceļas vai “uzasinās”, tad tie ir jāapzina. Problēma ir tāda, ka tad, kad šie pagātnes smagumi parādās vai uzasinās, tad cilvēks mūk prom, izvairās un slēpjas no tiem, nepievēršot tiem uzmanību, vainojot citus, uzveļot atbildību citiem, mūkot prom, jo tas ir pārāk sāpīgi. Jūs mūkat. Nav jāmūk!
Ir apzināti jāapzina viss. Visas atmiņas un emocijas! Un jāredz, kā šī nasta vai emocija bojā jūsu dzīvi, jūsu attiecības, jūsu prieku. Apziniet! Palieciet ar to! pieredziet to! ieejiet tajā!
Tad pilnīgi automātiski šis smagums pazūd.
Nevis jūs kaut ko darāt, nevis jūs kādam piedodat. Kad reāli apzināti apzināt, kad esat ar to, tad pagātnes nasta, smagums pazūd. Tad pilnīgi dabīgi otram piedodat. Tad šī konkrētā lieta, nasta, smagums jūsos ir izstrādāts, prom, pabeigts. Tas jādara. Šiem smagumiem ir jāpievērš uzmanība. Viss pārējais tad notiek automātiski. Nemūciet un necentieties piedot. Vīram, tēvam, sievai utt. Redziet un saskatiet faktu, ka neesiet tiem piedevuši! Redziet, ka joprojām to turat sevī. Nekas nav jācenšas darīt ar varu. Vienkārši ar to ir jāpaliek.


·         Visas attiecības cilvēka dzīvē atspoguļo viņa attiecības ar vecākiem.
Arī attiecības ar Dievišķo. Ja cilvēkā nav pateicības pret vecākiem, tad nebūs arī pret Dievišķo. Ja nav labu un ciešu attiecību ar vecākiem, tad nebūs labu un ciešu attiecību arī ar Dievišķo. Visu patiesībā nosaka attiecības ar vecākiem. Tāpēc ir tik svarīgi tās dziedināt. Ja attiecībās ar vecākiem rodat prieku, tad būs viegli rast prieku arī attiecībās ar Dievišķo. Kad priecāsieties par attiecībām ar Dievišķo, tad dzīve būs pilna ar brīnumiem! Tad dzīvē ienāks svētība!
Un viss sākas ar attiecībām pret vecākiem.

·         Dusmas un naids.
Vienotības mācība un kustība ļoti atšķiras no citām. Ja runājam par iekšējo pasauli. Mēs neliekam jums kaut ko darīt. Tikai apzināt to, kas notiek. Mēs neprasām jums mīlēt pašiem sevi. Mēs nelūdzam jums pieņemt pašiem sevi. Mēs lūdzam tikai saskatīt, ieraudzīt. Apzināt to, kā sevi nemīlat, kā sevi nepieņemat.
Tā ir pamata problēma. Tā ir visu cilvēku pamatproblēma- tie sevi nepieņem. Ja cilvēki sevi pieņemtu un mīlētu- vai tiem vispār būtu kādas problēmas? Nē. Dzīve ir tik skaista! Dzīve ir tik brīnišķīga! Visa pasaule ir tik skaista!
Vienīgā problēma ir – cilvēki sevi nepieņem. Nemīl sevi. Tieši to arī atspoguļo visas attiecības. Ko darāt sev, to darāt arī citiem. Cilvēki, kuri patiesi sevi mīl, pieņem sevi. Tie labi jūtas ar sevi, tiem ir labi arī ar visu apkārtējo.
Tie, kuri sevi nemīl, kuri paši sevi nepieņem, kuriem nav labi pašiem ar sevi, tiem nav labi arī ar apkārtējo pasauli. Ja nav labi ar apkārtējo pasauli, tad jūs saņemat to, ko jūtat. To, kas esat. Lai kāda būtu cilvēka iekšējā pasaule, tas arī notiks.
Tā ir vissvarīgākā lieta. Jums jāredz, kā jūs sevi nemīlat, kā tas rada problēmas, cik destruktīvi tas ir. Tas jums ir jāapzina. Jo vairāk to apzināt, jo automātiski viss kārtojas. Tā ir vissvarīgākā mācība. Apzināt savu iekšējo pasauli. To, kas notiek iekšā.
Nekas nav ar varu jācenšas darīt. Ja cenšaties sevi mīlēt, tad nekad sevi neiemīlēsiet. Ja cenšaties sevi pieņemt, tad nekad sevi nepieņemsiet! Tā nav pieņemšana. Jums ir jāredz- kā sevi nepieņemat, kā sevi nemīlat. Neko citu nedariet un necentieties darīt.
Tas ir pirmais un pēdējais solis. Viss notiks automātiski.
Vista sēž uz olas. Viss. Neko vairāk nedara. Automātiski izšķiļas cālēni.
Līdzīgi, tiklīdz apzināt savu iekšējo pasauli, tā automātiski viss notiek, automātiski atnāk mīlestība. Svarīgākā lieta ir apzināt. Viss. Apziniet, ka jūsos nav mīlestības, trūkst mīlestības, trūkst pieņemšanas.
Ja esat dusmīgs, tad apziniet, ka jūsos ir dusmas. Redziet, kā dusmas jūs moka un grauj, kā tās posta citus. Apziniet to. Un iekšēji kaut kas notiks un jūs saņemsiet brīvību.
Mēs nesakām, kas notiek, tas notiek automātiski. Atnāk brīvība. Kad atnāk brīvība, tad sāk notikt labas lietas. Ja cīnāties ar savām negatīvajām emocijām, tad tas, protams, ietekmē arī jūsu čakras. Ja jūsos ir par daudz dusmu, tad tas ietekmē jūsu pamata čakru. Bet, jāsāk ir ar apzināšanos par savām dusmām. Jāredz tas, kā dusmas posta. Ja tas ir grūti, tad lūdziet savu dievišķo, lūdziet zelta orba palīdzību. Lūdziet dievišķajam apzināt savu iekšējo pasauli.
Tas ir vissvarīgākais solis garīgumā. Tas ir jādara.
Apzināšana.


·         Bagātība un Lakšmi
Visuma likums saka- tu saņem to, ko sajūti. Šis likums ir vissvarīgākais bagātības apziņas veidošanā.
Ko vien cilvēks iekšēji sajūt, tas ar viņu arī notiks. To dabūsiet no Visuma.
Ja cilvēka sajūta ir nabadzība (nekā nav, nav naudas, nav tas un šis, cilvēki ir slikti, tie ir krāpnieki un blēži), ja tādas ir iekšējās sajūtas, tad to arī cilvēks saņems.
Ko jūtat, tas notiks. To saņemsiet no Visuma.
No otras puses. Ja sākat saskatīt visu to, kas jums ir, visas dzīves dotās dāvanas, tad tā ir bagātības apziņa. Apziniet visu, kas jums ir. Jums ir visa tik daudz.
Bagātnieku apziņa kavējas pie bagātības un piesaista to vēl vairāk. Nabagu apziņa...
Apceriet, apbrīnojiet, apjūsmojiet visu to, kas jums dzīvē ir!
Prāta dabā ir kavēties pie visa, kas cilvēkam nav. Jums var būt 100 lietas un varbūt trūkst 5, bet prāts nekoncentrēsies uz 100 esošajām, bet uz piecām trūkstošajām! Un rada cilvēkā sajūtu- man nav tas, man nav šis. Ja tā, tad cilvēks nav gatavs saņemt palīdzību no Visuma.
Ja sākat fokusēties uz to, kas ir. Ja sākat visu apbrīnot - naudu, veselību, attiecības (visapkārt ir tik daudz labu cilvēku)- lai kas tas būtu. Tiklīdz sākat sajust šo bagātību savā dzīvē, jūs piesaistāt vairāk un vairāk bagātības. Tas ir jāpraktizē. Un notiks.
Lakšmi indiešiem ir bagātības simbols, ‘enkurs’. Indieši visam piešķir simbolisku formu. Lakšmi ir bagātība. Bagātības apziņa. Ja ar to savienojaties, tad pietuvojaties tai un saņemat bagātību.
Ir jāsajūt sevī bagātības apziņa un tad var runāt ar Lakšmi vai arī ar jebkuru dievu, kas jums ir. Un saņemsiet bagātību.
Ja jums nav bagātības apziņa, tad lūdziet dievišķajam, lai tas palīdz pie tās tikt, un sāciet sevī attīstīt bagātības apziņu. Lai būtu bagāts, ir jābūt bagātības apziņai. Iegūsiet bagātību.


Vienotības universitāte
Tulkoja un no audio pierakstīja Māra Brante
Facebook Saules templis