svētdiena, 2015. gada 20. decembris

Ziemas Saulgiežu aktivitātes Latvijas karmas mazināšanai

 

Savā rakstā “Latvijas karma – NODEVĪBA” es pamatoju savas bažas par Latvijas nākotni. Dievs mums vienmēr dod iespēju situāciju vērst uz labo pusi. Jau pavisam tuvu ir Ziemas Saulgriežu laiks, kad mēs varam samazināt personisko slikto karmu, kā arī ģimenes un valsts slikto karmu.

Neuzņemsimies uz sevis bezdarbības karmu, bet darīsim to, kas ir mūsu spēkos, neprasa no mums lielu piepūli un resursus, un samazināsim slikto karmu.

Es aicinu katru šī raksta lasītāju iededzināt svecīti laikā no 21.-26.decembrim mājās vai baznīcā ar klusu, bet no sirds teiktu lūgumu Dievam piedot mūsu tautiešu pieļautās kļūdas 100 gadus senā vēsturē, lai Latvija varētu iegūt brīvību. Lūgšana var būt brīvā tekstā, vai varat nolasīt sekojošu lūgšanu:

“Mīļais Dievs! Lūdzu, piedod maniem tautiešiem, kuri tik ļoti vēlējās brīvu Latvija, ka bija gatavi veikt noziegumus, lai šo mērķi sasniegtu. Tanī laikā citas iespējas nebija, un viņi domāja, ka darīs labu darbu, palīdzēs darba ļaudīm, kuri viņuprāt tika apspiesti un verdzināti. Viņi nezināja, ka pēdējais Krievijas cars Nikolajs bija dziļi ticīgs un labestīgs cilvēks, kas vēlējās Krievijas attīstību un iespējams tāpat pēc laika būtu Latvijai un citām tautām devis brīvību. Taču Krievijas cars Nikolajs tika nodots, viņa padotie bija ar zemiskiem un alkatīgiem mērķiem, kas cara vārdā īstenoja noziegumus. Mūsu tautieši to nezināja un noticēja šiem noziedzniekiem, sniedzot savu atbalstu cara valdīšanas gāšanā. Lūdzu, piedod mūsu tautiešiem viņu lētticību un visu slikto, ko viņi tajā laikā izdarīja. Es no sirds nožēloju savu tautiešu pieļautās kļūdas. Lūdzu, piedod Latvijas tautai!

Mīļais Dievs! Lūdzu piedod mūsu valsts bijušajiem un esošajiem ierēdņiem, kuri kalpo naudai un mantai, apmierinot personiskās intereses, aizmirstot par Latvijas tautas interesēm. Lūdzu, piedod un atbrīvo mūsu tautu no nodevības karmas!”
 
Es aicinu visus tos, kam nav vienaldzīga Latvijas valsts nākotne š.g. 23.decembra vakarā ielikt logā degošu svecīti (lūdzu, neaizmirstiet par ugunsdrošību!) un lūgt par mūsu mīļo Latviju:
LATVIJAS IEDZĪVOTĀJU UN ATBALSTĪTĀJU LŪGŠANA
Mīļais Visuma Radītāj!
Es pateicos Tev par savu esamību, par mīļiem cilvēkiem, par mūsu Latviju, planētu Zeme un Visumu.
Ar atvērtu sirdi es lūdzu Tev: dod man gaišas domas un labus vārdus, lai mana rīcība ir atbildīga. Stiprini mani!
Lūdzu, palīdzi man, maniem tuviniekiem, draugiem, kolēģiem un pārējai sabiedrības daļai ikdienā dzīvot saskaņā ar cilvēciskajām vērtībām: būt mīlošiem, atklātiem, patiesiem, dāsniem un tikumīgiem savā rīcībā.
Lūdzu, atver manu sirdi mīlestībai, ļauj man mīlēt sevi pašu, manus mīļos līdzcilvēkus, tuvākos, visu cilvēci, dabu, saudzēt zemi, ūdeni, gaisu, akmeņus, augus un ikvienu dzīvu radību.
Lūdzu, palīdzi Latvijai attīstīties, lai Mūsu Valsts ir mīloša, augstsirdīga, sirdsgudra, skaista, garīgi un materiāli bagāta.
Lūdzu, palīdzi man, manai tautai un visai cilvēcei iegūt iekšēju mieru un brīvību.
Lai pasaulē top Mīlestības, Piedošanas, Saprašanās un Pateicības Gaisma!
PALDIES TEV!
 
Visspēcīgāk lūgšana strādā, ja tā tiek dziedāta. Mūsu Latvijas himna arī ir lūgšana Dievam, tāpēc dziediet Latvijas himnu šajā Ziemas Saulgriežu laikā pēc iespējas vairāk visur, kur tas ir iespējams.
Laikā, kad vēl nepastāvēja brīva Latvija un Latvijas himna, mūsu tautieši dziedāja latviešu tautas dziesmu “Visapkārt Gaisma ausa”:
Es uzkāpu dziedādamis
baltābola kalniņā.
Lai krīt manas greznas dziesmas
baltābola ziediņos.

Ziedi, ziedi, āra pļava,
dzelteniemi ziediņiemi.
Drīz nāks tavi pļāvējiņi,
dzelteniemi matiņiemi.

Balts es gāju sienu pļauti
baltābola kalniņāi.
Baltu ģērbu, baltu vilku,
balts bij manis augumiņis.

Visapkārti gaisma ausa,
vidū Saule ritināja;
Visapkārti zelta josta,
vidū manis augumiņis.

Visapkārt gaisma ausa,
vidū saule ritināj’;
Visapkārt zelta josta,
vidū mana Tēvuzeme.

Visapkārt gaisma ausa,
vidū saule ritināj’;
Visapkārt zelta josta,
vidū visa pasaulīte.


Latviešu tautas dziesmas melodiju varat noklausīties videoierakstā no pasākuma Baltu sakrālais mantojums:
http://www.youtube.com/watch?v=OU9T8GX8Rt0

Jo vairāk cilvēki piedalīsies Ziemas Saulgriežu aktivitātēs Latvijas karmas dzēšanai, jo vairāk mēs samazināsim karmu un mazāka varbūtība, ka Latvija var atkal zaudēt brīvību. Lai kas notiks tuvāko gadu laikā, mīļie tautieši, atcerieties, ka eposam “Lāčplēsis” bija laimīgas beigas. Stiprus garus nevar pakļaut un verdzināt neviena cita tauta, tāpēc stiprināsim savu garu ar tikumīgu dzīvi un dzēsīsim savu slikto karmu ar pareizām izvēlēm un lūgšanām.
Autore: Elvita Rudzāte

http://domatajs.lv/ziemas-saulgiezu-aktivitates-latvijas-karmas-mazinasanai/