trešdiena, 2015. gada 16. decembris

Citronūdens


Reiz Anna pirmo reizi mūžā gatavoja citrona dzērienu. Kā nu sanāca, kā ne, bet citrona sula bija piecas reizes vairāk par receptē norādīto. Tīrais posts. Dzēriens nebija dzerams- tik skābs tas bija. Kaut ko vajadzēja darīt. Anna vēlējās, kaut varētu citrona sulu kaut kā atdalīt no ūdens un tā padarīt to dzeramu. Bet nekā! Ir lietas, ko nevar padarīt par nebijušām. Ir lietas, ko nevar mainīt. Nebija nekādu iespēju noliet lieko citrona sulas daudzumu. Ko darīt? Vienīgais risinājums bija pieliet vēl klāt ūdeni un atšķaidīt dzērienu līdz dzeramai kondīcijai.
Tas lika aizdomāties.
Mēs nevaram notikušu padarīt par nebijušu. Kāds neveiksmīgs lēmums, nepareiza izvēle, kļūmīgs ieguldījums, nepareiza rīcība, kļūdains spriedums, nepareizi vārdi un - nekas vairs nav atgriežams un maināms. Ko tādos brīžos darīt? Kad nevaram labot kļūdu, tad nav jēgas tērēt tam laiku. Tas līdzinās mēģinājumiem atdalīt citrona sulu no ūdens. Tā vietā labāk ir pievienot daudz labo lietu un notikumu, lai kļūda kļūtu nenozīmīga.
Mums katram ir savas sliktās īpašības. Mēs arī nespējam ne noslēpt, ne izlabot visu savu negatīvo. Bet pavisam noteikti mēs varam sevī vairot pozitīvās domas, pozitīvo redzējumu un tā šķīdināt negatīvo. Dzīvē mēs sastopam gan jaukus cilvēkus, gan tādus, ar kuriem ir grūti kontaktēties. Netērējiet laiku, cenšoties mainīt “grūtos” cilvēkus. Tā tikai iztērējam savu enerģiju un spēkus. Tā vietā vairāk laiku labāk pavadīt kopā ar laimīgajiem un pozitīvajiem cilvēkiem, tad negatīvie nespēs tā ietekmēt.
Dzīve mums visiem ir sagādājusi kādas sāpes un ciešanas. Katra sirdī mīt arī rētas. Mēs visi esam pieredzējuši gan sāpes, gan visi esam arī kļūdījušies. Tāpat mums ir nepiepildīti sapņi un neatbildētas lūgšanas. Grūti ir atbrīvoties no rūgtajām atmiņām, bet mēs varam sevi pildīt ar jaunām un labām atmiņām.
Dažkārt mēs brīnāmies, kāpēc ar labiem cilvēkiem notiek bēdīgi notikumi? Kāpēc cieš arī labi cilvēki? Atbilde varētu būt šāda. Pat, ja šajā dzīvē mums nav sliktās karmas, tad tāda ir bijusi iepriekšējās dzīvēs. Tāpēc vairojot labo karmu, mēs šķīdinām slikto. Jo vairāk būs labā, jo mazāk mūs ietekmēs mūsu sliktie darbi.
Tāpēc netērēsim laiku, cenšoties labot slikto vai kļūdaino. Darīsim un vairosim labo!