ceturtdiena, 2015. gada 10. septembris

Labas attiecības sākas ar...

Bagavān, kas ir vissvarīgākais faktors, lai būtu labas attiecības ar vecākiem?
Šrī Bagavāns:
"Sakārtot attiecības nozīmē pieņemt citus cilvēkus tādus, kādi tie ir, necenšoties tos mainīt. Ja vecāki reiz jūs ir sāpinājuši, tad ir jānotiek piedošanai. Ne tā, ka jūs kādam apzināti piedodat, bet jūs apjaušat, ka tie nav atbildīgi par to, ko nodarījuši, par to ir atbildīgi daudzi faktori. Par to ir atbildīgs viss visums, un tādējādi jūs ieraugāt, ka jūsu vecāki bijuši pilnīgi nevainīgi, neskatoties uz to, ko tie izdarījuši; un tieši tādēļ notiek piedošana.
Atcerieties, ka jūsu vecāki arī reiz bija bērni. Arī viņus traumēja viņu vecāki. Tā tas iet no paaudzes paaudzē. Kāda konkrēta rīcība vai uzvedības modelis varēja sākties jau jūsu vecvectēvam, tad tas pārgāja uz jūsu vectēvu, tad jūsu tēvu un tad nonāca pie jums. Tieši tā tas tiek nodots tālāk- kāda rīcība, attieksmes veids un tā tas turpinās. Patiesībā, ja dziļi ieskatāties, tad neviens nav atbildīgs.
Pati galvenā lieta, kas jums ir jāsaprot, ir šāda- lai ko tie, kā jūsu vecāki, ir jums nodarījuši, lai ko nespējat tiem piedot vai atzīt par labu, neko no visa tā jūsu vecāki nav darījuši apzināti tīši; tie tā rīkojās, jo tos pašus vadīja kādi noteikti iemesli. Jums jāsaprot, ka esat roboti.
Jūs esat robots un jūsu vecāki ir roboti. Ja spējat to ieraudzīt, tad tos vairs nevainosiet. Tas, kā vecāki pret jums izturas, ir atkarīgs no tā, kas notika, kad tie paši bija mammas klēpī, kādi bija viņu bērnības fundamentālie lēmumi, pagājušo dzīvju rīcības, vēlāk dzīvē gūtās nosacītības, utt.
Ja to saprotat, tad vispirms nāk pieņemšana, pēc tam nāks mīlestība un attiecības sakārtojas. Kad attiecības sakārtojušās, tad viss cits arī sakārtojas.
Tas viss ir iespējams vien tad, kad esat sevi pilnībā un patiesi pieņēmuši. Kamēr neesat sevi pieņēmuši tādus, kādi esat, jūs nevarat pieņemt nevienu citu. Tāpēc vienmēr sāciet ar sevi. Pieņemiet sevi un viss notiks automātiski. Tā pati pieņemšana jums palīdzēs un vedīs tālāk, tā pati pieņemšana kļūs par jūsu skolotāju un guru.”

Vienotības universitāte