ceturtdiena, 2015. gada 10. septembris

Interesanti par indiešiem

Kāds ir teicis, ka hinduisms nav reliģija, bet gan dzīves veids.
Kāpēc indieši:
·         Iesaka lūgt nīma un banjāna koka paēnā? Jo gaiss ap šiem kokiem ir labs veselībai.
·         Veic pranajāmas (lēna ieelpa un izelpa caur vienu un otru nāsi)? Jo elpošanas joga (hindu yoga aasan pranayama) ir labākais veids, kā mazināt stresu.
·         Tik ļoti apmeklē savus tempļus? Jo tie ir zinātniski uzbūvēti. Centrālā vieta, kurā ir novietots tempļa elks, ir vieta, kurā zemes magnētiskie viļņi ir visspēcīgākie, tādējādi tiek vairots lūgšanu spēks.
·         Stāda savās mājās un dārzos tulsi koku? Tulsi jeb basil lapas uzlabo cilvēka imūnsistēmu un palīdz 101 kaites gadījumos.
·         Skandē mantras? Vēdisko mantru ritms ir sena hindu prakse, kas līdzsvaro daudzus ķermeņa procesus, arī asinsspiedienu.
·         Liek uz pieres pelnus? Pēc mazgāšanās pelni “aizvāc” no galvas lieko ūdeni.
·         Liek kumkuma (sarkanā pūdera) punktu uz pieres? Lai nevarētu tos nohipnotizēt.
·         Ēd ar rokām? Jo tā tiek savienots ķermenis, prāts un dvēsele.
·         Tradicionāli ēd no lapu šķīvjiem? Jo tas ir draudzīgi videi. Nav vajadzīgas ziepes un lapas sadalās, nekaitējot videi.
·         Dur ausīs caurumus jau maziem bērniņiem? Tāpēc, ka tā daļēji ir akupunktūra. Punkts, kurā ļipiņa tiek caurdurta, dziedē astmu.
·         Pirms un pēc lūgšanām savu mājvietu izsmidzina ar kurkuma ūdeni? Jo kurkumai piemīt antibakteriālas, pretiekaisuma un antioksidanta īpašības.
·         Agrāk savu māju sienas un ārpusi aplipināja ar govju mēsliem? Jo tie neitralizē daudzas slimības un vīrusus. Govju mēsliem ir antibiotiskas īpašības un tajos ir daudz minerālvielu.
·         Daudzu slimību gadījumos dzer govs urīnu? Jo tas līdzsvaro žults izdalīšanos, gļotu un gāzu uzkrāšanos. Dziedē sirds slimības un darbojas kā atindējošs līdzeklis.
·         Savus bērnus izsenis rausta aiz ausīm, liekot tiem tupties un celties? Raustīšana aiz ausīm padara asāku prātu un lieliski palīdz pie autisma, aspergera sindroma, “grūtas” galvas un uzvedības problēmām.
·         Dedzina tempļos eļļas un gī lampiņas? Jo tā telpa un apkārtne piepildās ar pozitīvām enerģijām un spēcina sajūtu uztveres.
·         Rotā ieejas durvis ar mango lapu virtenēm, nīma lapām? Tās attīra gaisu.
·         Paklanās vecāku cilvēku priekšā? Pieskārieni citu cilvēku kājām ir lielisks vingrinājums mugurkaulam.
·         Dedzina vai kremē mirušos? Tas ir viens no vistīrākajiem veidiem, kā atbrīvoties no miruša ķermeņa.
·         Skandē OM mantru? Jo tās skandēšana ievērojami samazina sirds ritmu, kas savukārt ļauj nonākt dziļā atbrīvotības stāvoklī un paaugstina cilvēka jūtību, apzināšanos un modrību.

·         Rituālos un mājās lieto lielus baltus gliemežvākus, pūšot tajos? Jo šie Shankh gliemežvāki rada skaņu viļņus, kas iznīcina daudzus kaitīgus mikrobus un kukaiņus, samazina arī moskītu vairošanos, malārijas izplatīšanos.