trešdiena, 2015. gada 17. jūnijs

Vasaras Saulgrieži Pokaiņos!


Visiem, kuri vēlas sajust sevi, savu mijiedarbību ar Dabas spēkiem un savu vietu Laika plūsmā!
Vasaras Saulgrieži ir maģijas un brīnumu piepildīts laiks. Saule rotājas debesu juma augstākajā punktā, diena ir uzvarējusi nakti un Gaisma – tumsu. Visas dabas krāsas, skaņas, smaržas un izpausmes manifestē Dzīvību. Un arī mēs paši ejam roku rokā ar Gaismas spēkiem, kas nemanāmi, bet noteikti vada un virza visus dzīvības procesus. Tāpēc šajā Spēka laikā cilvēki izsenis pulcējušies spēka vietās, lai kopīgi pateiktos šiem varenajiem spēkiem, mijiedarbotos ar tiem un stiprinātu to darbību.
Arī šogad visi laipni aicināti 21. jūnijā no plkst. 17.00  šo īpašo Saulgriežu brīdi vadīt brīnumainā, varenā Pokaiņu meža takās.
 Kopā ar meistara Ivo Puriņa Burtnieku komandu caur seno priesteru rituāliem ieskatīsimies laika plūduma varenībā.
 Kopā ar Pokaiņu burtnieku Lauri sazināsimies ar Pokaiņu meža sargātājiem, un vēstīsim zemes un debesu gariem savu gatavību līdzdarboties varenajos dabas procesos.
 Kopā ar folkloras kopu no Rundāles ,,Svitene’’ izbaudīsim līgo dziesmu maģiju, aizskalojot no dvēseles visas rūpes un uzņemot sevī gaismu un mīlestību.
 Mielosimies ar Pokaiņu spēka putru un brīnumu tēju, kā arī ar līdzpaņemtajiem gardumiem.
 Saules zīmju aplī uguns rituālā iegriezīsim nākamā gada Saules ceļu, un pavadīsim sauli Baltajā kalnā.
 Īsāko nakti pavadīsim pie ugunskura interesantās sarunās ar burtniekiem, toltekiem un citiem gaišiem cilvēkiem.
 Un tad jau būs pienācis laiks Saules lēkta sagaidīšanai, sajūtot savu esību laika plūsmā un vienotību ar Gaismas un Dabas spēkiem. 
Ja dodaties uz pasākumu ar savu auto, tad dalības maksa – Pokaiņu biļete 2 EUR (nopērkama uz vietas) Ja dodaties uz pasākumu ar savu auto, tad dalības maksa – Pokaiņu biļete 2 EUR (nopērkama uz vietas). Līdzi ņemam gaut ko gardu, ko pašiem paēst un ar citiem padalīties, kā arī - kuri vēlas - ziedojumu ugunij.
Otra iespēja – doties ar speciāli noorganizētu autobusu:
 Autobuss no Origo, izbrauc – 14:30, (pirmā pietura) no Spices izbrauc – 15:00 (otrā pietura)
 Iebraucam Pokaiņos 16:30
 Autobuss izbrauc no Pokaiņiem uz Rīgu 21:30.
 Dalības maksa par visu kopā 15 EUR.
Tomēr ja vēlamies palikt uz Pokaiņu nakts ugunskuru, tad tie bez automašīnas varēs braukt sekojoši: 10:45 sabiedriskais autobuss no Pokaiņiem līdz Dobelei, 11:40 sabiedriskais autobuss no Dobeles līdz Rīgai. (šis variants neiekļaujas cenā)
Ja rodas jautājumi - Reinis 29713813 vai Raimonds 20223455

Uz drīzu tikšanos,
Tolteku laika komanda