pirmdiena, 2015. gada 8. jūnijs

Kā atbrīvoties no ciešanām?


Neviens cilvēks uz šīs pasaules nav pasargāts no ciešanām. Un tomēr, ko darīt, lai atbrīvotos no ciešanām?

Bagavāns:
“Tas ir ļoti vienkārši. Lai atbrīvotos no ciešanām, ievērojiet septiņas patiesības:
1.   Viss nāk no viena Avota, Sākuma. To varam saukt par Dievu vai Enerģiju. Dzīvei nav ne sākuma, ne gala.
2.   Ja piekrītat tam, ka ir Avots, tad nemeklēsiet atšķirības starp labo, slikto, pareizo vai nepareizo. Šīs visas lietas ir mūsu uzskati. Viss nācis no viena Avota.
3.   Dzīve ir jūsu Es meklējumi. Viss, kas notiek dzīvē, sastaptie cilvēki, viss atspoguļo jūsu Es. Ja ciešat no trūkuma, tad tas nozīmē, ka jūsos iekšā kaut kas nav pareizi. Lai izkļūtu no nabadzības vai trūkuma, tad jums tas ir jālabo. Ja jums piemīt naids, tad jebkurš sastaptais cilvēks izplatīs tieši šo īpašību. Ja jums ir ļaunas domas, tad sastaptajiem cilvēkiem arī būs ļaunas domas. Vispirms centieties sevi saprast.
4.   Saprotiet un atzīstiet to, ka viss, ko pieredzat šajā Dzīvē ir Dieva dota svētība. Piemēram, jums pastaigas laikā paslīd kāja, tad centieties to uztvert arī kā Dieva svētību. Ja visā redzat Dievu, tad dzīve kļūs brīnišķīga.
5.   Apjautiet, ka viss, ko pieredzat šajā Dzīvē, ir Dieva likts pārbaudījums. Nekas nav slikta pieredze. Ja kaut ko uzskatāt par sliktu pieredzi vai notikumu, tad tas nozīmētu, ka Dievs nav līdzjūtīgs. Ja saskaraties ar kādu problēmu, tad uzskatiet to par iespēju kaut ko pašam ieraudzīt un izkļūt no tā. Jums tiek doti cilvēki, bagātība un paļāvība, lai sastaptu izaicinājumus. Ja šo saprotat, tad uzlabosies uzticēšanās un paļāvība. Lai pārbaudītu jūsu paļāvību, Dievs dod jums uzdevumus un pārbaudījumus.
6.   Ja saprotat, ka viss tas, kas ar jums notiek, ir Dieva dots pārbaudījums, tad dziļi varēsiet pārdomāt par radušos problēmu un daudz labāk tikt ar to galā. Jūs sapratīsiet tās radīto rezultātu. Tad jums nebūs baiļu.
7.   Ja saprotat iepriekš minētās 6 patiesības, tad notiks pamatīgas un milzīgas pārmaiņas jūsu ķermenī. No tā brīža jums būs ne tikai līdzjūtība, bet pats kļūsiet par ‘līdzjūtību’.

Ja sekosiet šim, tad uzlabosies attiecības. Tās piepildīsies ar mīlestību. Ja sasniedzat šo pakāpi, tad esat gatavi tikko minētajai ‘operācijai’. Tad pieredzēsiet dievišķo svētību, tādu kādu pieredzēja svētie Ramana, Adišankara. Jums nebūs baiļu vai bēdu. Jums būs tikai Prieks. Necentieties šo analizēt loģiski. Mūsu mērķis ir Atbrīvošana. Ja šīm patiesībām sekosiet kaut vai 21 dienu, tad būsiet priekpilns. Mūsu problēma ir tā, ka mēs izplatām tikai bēdas un ciešanas. Tieši tāpēc Zeme mirst. Tad, kad pieredzat Prieku un Laimi, tad spēsiet citiem izplatīt tikai Prieku un Laimi.”

Vienotības universitātes Atmodas mācība