pirmdiena, 2015. gada 15. jūnijs

Bagātība, Panākumi un Mīlestība

Reiz kāda sieviete izgāja no mājas un ieraudzīja trīs sirmus vīrus ar garām baltām bārdām. Visi sēdēja pretim viņas sētai. Sieviete tos nepazina, bet teica: “Šķiet, ka jūs nepazīstu, bet droši vien esat izsalkuši. Lūdzu, ienāciet mājā un paēdiet.”
“Vai saimnieks ir mājās?” tie jautāja.
Atbilde bija: “Nē. Viņa nav.”
 “Tad mēs nevaram nākt iekšā.”
Vakarā, kad mājās atgriezās vīrs, sieva izstāstīja dīvaino notikumu.
“Sieviņ, izej ārā un pasaki tiem vīriem, ka nu esmu mājās. Un tad aicini ienākt.”
Sieviete izgāja ārā un aicināja ienākt sirmos vīrus.
“Mājās iekšā mēs neejam visi trīs kopā” skanēja atbilde.
“Kāpēc tā?”
Viens no vīriem sāka skaidrot: “Viņa vārds ir  Bagātība” un norādīja uz vienu no saviem biedriem. Tad turpināja: “Bet viņa vārds ir Panākumi. Savukārt mani sauc Mīlestība.” Tad piemetināja: “Tagad ieej atpakaļ namā un kopā ar vīru izlemiet, kuru vienu no mums jūs vēlaties ieaicināt savā namā.”
Sieviete atgriezās namā un atstāstīja sarunu. Vīrs ārkārtīgi nopriecājās. “Cik labi!” viņš teica. “Ja tāda tā lieta, tad aicināsim Bagātību. Lai Bagātība ienāk mūsu namā un piepilda to ar bagātību!”
Bet sieva negribēja piekrist. “Mīļais, kāpēc gan neaicināt Panākumus? “
Tad sarunā iejaucās meita, kura bija visu dzirdējusi. Viņa ierosināja: “Vai tad labāk nebūtu aicināt Mīlestību? Tad mūsu māja būtu mīlestības pilna!”
Vīrs izlēmis, teica sievai: “Ņemsim vērā meitas ieteikumu. Sieviņ, ej ārā un aicini namā Mīlestību. Lai Mīlestība ir mūsu viesis.”
Sieva izgāja ārā un vērsās pie trim sirmgalvjiem: “Kurš no jums ir Mīlestība? Lūdzu, ienāc un esi mūsu viesis.”
Mīlestība piecēlās un nāca mājas virzienā. Bet piecēlās arī abi pārējie vīri un sekoja pirmajam. Pārsteigtā sieviete jautāja Bagātībai un Panākumiem: “Es aicināju tikai Mīlestību. Kāpēc nākat arī jūs?”

Abi reizē vīri atbildēja: “Ja jūs būtu aicinājuši Bagātību vai Panākumus, tad abi pārējie paliktu ārā, bet tā kā jūs aicinājāt Mīlestību, tad…lai kur Viņš ietu, mēs ejam kopā ar Viņu. Kur ir mīlestība, tur ir arī Bagātība un Panākumi!”