trešdiena, 2015. gada 4. februāris

Tikšanās ar Valdi Svirski - meditācijas pasniedzēju, filosofu un pasaules garīgo prakšu pētnieku

 

13. februārī pl. 19.00
Vakara tematiskais satvars:  Sirds pieeja meditācijas praksē un pašpilnveidē.
Meditācijas prakses vēsturiskās saknes. Kā atpazīt meditāciju no radniecīgiem stāvokļiem. Kāpēc sirds pieeja ir īpaši aktuāla tehnoloģiju laikā un vidē.  Kā praktiski mācamies meditēt sirdī – daži vingrinājumi.
Par vakara viesi:
Ceļojums jogas un garīgās pilnveides pasaulē Valdim sākās 1994.gadā, kad paralēli filosofijas studijām Latvijas Universitātē, viņš pievērsās Šrī Činmoja sirds meditācijas apguvei un kļūst par ievērojamā meistara tiešo skolnieku. 90.gadu beigās Valdis iegūst filosofijas zinātņu maģistra grādu un uzsāk darbu kā filosofijas un reliģisko ideju vēstures pasniedzējs; paralēli tam sabiedriskā kārtā viņš sāk vadīt meditācijas mācību nodarbības un lasa lekcijas garīgās prakses un tās vēstures jautājumos gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Savā brīvajā laikā viņš aktīvi interesējas par pasaules tautu garīgo prakšu vēsturi, garīgo mūziku, dzeju un mākslu; viņš mīl skriešanu, raksta dzeju un mazliet zīmē.
Vadot meditācijas nodarbības Valdis lielu vērību piešķir garīgās prakses vēsturiskās izcelsmes kontekstam, dzīvē svarīgu tikumisko īpašību izkopšanai, sirds meditācijas izmantošanai ikdienā un, protams, sirsnīgam smaidam.
 
‘’Meditācija līdzinās ieniršanai jūras dzīlēs, kur viss ir kluss un mierpilns. Virspusē var būt daudz viļņu, bet dzelmi tie neskar. Jūra dzīlēs ir pats klusums. Kad sākam meditēt, mēs vispirms cenšamies sasniegt savu iekšējo būtību jeb jūras dzīles. Ja viļņi nāks no ārpasaules, tie mūs neskars. Bailes, šaubas, uztraukumi un visa zemes kņada viegli aizskalosies projām, jo mūsos nemitīgi būs miers. Domas mūs nespēs skart, jo mūsu prāts – pats miers, pats klusums, pati vienotība. Līdzīgi kā zivis, kas jūrā lēkā un peld, bet neatstāj pēdas. Savā augstākajā meditācijā mēs jūtam, ka esam jūra un jūrā esošais mūs nespēj traucēt. Mēs jūtam, ka esam debesis un visi garām lidojošie putni mūs nespēj traucēt. Mūsu prāts ir debesis, un mūsu sirds ir bezgalīgā jūra. Tā ir meditācija.’’
Šrī Činmojs “ Mācoties klusumā: ievads meditācijā”

Ieeja - Ziedojums centra telpu uzturēšanai
www. facebook. com / mansards
_____________________________________________________

Lai nokļūtu pie mums būtu jāzin, ka atrodamies Alberta ielā 11, iekšpagalma vārtu kods ir 358. Izejot cauri arkai uzreiz labajā pusē būs izgaismotas krāsainas kāpņutelpas durvis, pa tām iekšā un uz 7. stāvu pa kreisi, Mansarda durvis būs atvērtas. Ja sanāk meklēt, varat zvanīt uz m. 29332564



https://www.draugiem.lv/group/16000754/joga-un-gariga-pilnveidosanas/?f_tid=5656037